Как да НЕ връщам енергия през електромера ?

Всичко за автоматизацията или Как да си направим "Къщата на бъдещето", "Завода на бъдещето" и как да контролираме, регулираме, преразпределяме енергийните ресурси и най-вече как да си намалим разходите за тези енергийни ресурси в бъдеще, използвайки ВЕИ и последните достижения на електрониката и автоматиката.

Модератори: Mateev, Admin

Как да НЕ връщам енергия през електромера ?

Мнениеот nenko66 » 10.01.2017 19:20

Имам няколко соларни клетки с мощност до 500W, които с обикновен малък мрежов инвертор съм ги вкарал в мрежата. През деня, когато няма никой в къщи имам само един хладилник, който се включва от време на време. През другото време производството е по-вече от консумацията и излишната енергия се връща през електромера в градската мрежа. Когато се върне обаче - ми се натрупва на сметката, като изразходена и трябва да я плащам. Как може да се ограничи това връщане и ако има по-вече енергия да се включва примерно някакъв консуматор за да не се връща към електромера?
nenko66
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14.04.2016 21:33


Re: Как да НЕ връщам енергия през електромера ?

Мнениеот Executor » 27.04.2022 06:37

Понеже не искам да отварям нова тема ще питаша тук.

Купих си соларни панели с обща мощност 2.2 kW. Към инвертора мисля вържа само 2 контакта, на които ще бъдат включени конвектор и бойлер. Н яма да има връзка с мрежата. Та когато няма никаква консумация а вънка грее слънце това ще ми създава ли някакъв проблем за инвертора ?
Executor
 
Мнения: 4
Регистриран на: 20.11.2013 08:51


Назад към Домашна и Промишлена автоматизация с приложение на ВЕИ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron