цена за инвестиционен проект

Форум за обсъждане на въпросите, свързани с нашата компания. Отзиви, мнения, препоръки, критики.

Модератори: Mateev, Admin

цена за инвестиционен проект

Мнениеот lily » 26.01.2009 18:15

Господин Матеев, здравейте, аз съм нова в този форум, но с огромен интерес в последните дни изчетох почти всички постове. Благодаря ви :!: Страхотна работа вършите в интерес на всички, които сме заинтересовани нещата и в БГ да потръгнат :!: :) Имам въпрос. Притежаваме около 200 дка земя на южната граница, близо до далекопровод, има възможност, ако е необходимо да се добави и допълнителна земя. Можете ли да ни дадете най-ориентировъчно цена за изработване на инвестиционен проект за 10-15 MW слънчева централа. Можем ли да разговаряме лично, например по скайпа? Благодаря предварително!
lily

Мнениеот Mateev » 26.01.2009 22:46

Ето цени за проектиране на големи централи:

1 MWp - 65-70 хил. лв.
5 MWp - 130-150 хил. лв.
10-15 MWp - 200-250 хил.лв.

Тези цени са при наличие на еднотипност и равнинност на терена. При терени със сложна форма на релефа или сложен контур на границата тези цени могат да се удвоят или даже утроят. Това е така, защото дефакто се проектира не един блок, повторен 1000 пъти, а много блокове с най-разнообразни форми, брой конструкции, сечения на кабели, изкопи и т.н.

За личен разговор пишете ми лично съобщение и там ще ви дам контакт (телефон или E-Mail).
Аватар
Mateev
Site Admin

Re: цена за инвестиционен проект

Мнениеот lily » 27.01.2009 14:05

Благодяра Ви за експедитивността, г-н Матеев. Написах ви лично съобщение на имейл, който видях във форума. Ще поддържаме връзка.
lily

Назад към СТС Солар АД