Правила на форума

Форум за обсъждане на въпросите, свързани с нашата компания. Отзиви, мнения, препоръки, критики.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Radoslavov » 11.02.2009 12:53

Г-н Матеев,

Не знам къде и на кого сте предлагали реклама за 100-200 лв, но аз лично не съм чел подобно нещо. Може би е било написано някъде.

Правилата на форума са ясни, четими, но не еднакви за всички. Ако проверите в списъка на потребителите има и такива които са с регистрирани страници в потребителската информация. Те сигурно са си платили или имате бизнес отношения с тях. ОК. Форумът е Ваш, но е публичен нали? Знанията са си Ваши и парите инвенситрани във време и знания също. Ами като сте решили да имате форум значи сте приели факта, че след регистрацията ще има и потребители, които няма да са на Вашето мнение. В крайна сметка форума е една алтернативна реклама за Вашата фирма и дейност, но и обратна връзка с клиентите. Получавате някои път готова информация, от потребители които също са чели или ровили из мрежата. Ако и те действат по същия начин като Вас, защо да Ви я казват тогава? Нали за това е форум - да се пише и спори и утре като дойде друг да чете и да преценява сам. А така излиза, че понеже форума е Ваш останалите сме гости.

Аз не съм на този принцип. Имам списък на почти всички фирми в страната, които пише, че се занимават с фотоволтаични системи и като се появи клиент от Варна, не ходя до Варна. Давам му съвет, че енергийно ще му бъде по лесно на него и на мен да се обърне към фирма от Варна. След това му давам координати на такива и с това разговорът приключва. Така съм насочвал хора и от Вашият регион, защото знаех за Вас от преди и бях във форума и преди. Разчитам не на добра дума от другата страна, а на факта, че утре този човек ако е останал с добро чувство би казал добра дума за мен на друг. И в един момент рекламата няма да дойде от интернет, изложение или хартиено издание, а от човек и тя е 300 пъти по реална и добра. Моят основен бизнес не е фотоволтаични системи. Работя го от повече от 10 години и съм проверил принципа многократно.

Затова Ви моля най сърдечно - изтрийте моят профил от Вашият форум и всичките ми постинги защото това като админстратор няма да Ви затрудни изобщо. Благодаря Ви предварително.
Аватар
Radoslavov

Мнениеот Mateev » 22.03.2009 03:28

Уведомявам посетителите на форума, че днес отново изтрих няколко линка към собствените WEB сайтове от профилите на няколко потребителя, които всъщност представляват конкурентни фирми на СТС Солар. Гледам сега са предприели друга стратегия - слагат линк или в профила си или даже направо в подписа си, за да се вижда на всеки един техен постинг. И в двата случая линка се индексира от Google.

Още един път напомням, че линкове към конкурентни на СТС Солар фирми в България са разрешени само в специално определената за целта тема или при сключване на договор за реклама и съответно заплащане. Става въпрос само за фирми - системни интегратори в България, които предлагат доставка на оборудване и/или изграждане на слънчеви електроцентрали. Всякакви други соларни линкове са разрешени, включая и линкове към системни интегратори в други държави.
Последна промяна Mateev на 22.03.2009 11:18, променена общо 1 път
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Ronald » 22.03.2009 09:10

Radoslavov,
Играеш го обиден.Не върви.
Който не му понася да се изнася.
Времето е пари.Аз влизам във форума да науча нещо, и се налага да чета емоционални изказвания на обидени хора.
Давайте го по-професионално,моля!
Ronald

Мнениеот Mateev » 27.03.2009 00:05

Направихме кратко съвещание и решихме, че можем да предоставим място на форума за 2 банера високо горе, в ляво от банерите на Top 50 Solar. Размера на 2-та рекламни банера трябва да е по височина колкото Top 50 Solar, а по ширина - около 2 пъти повече. Цената - 500 лв. без ДДС на месец на банер. Предплащане за 3 месеца срещу издаване на официална данъчна фактура. В рамките на месеца всеки един банер ще получи около 30 000 импресии. Колко ще са кликванията - ами ще проверим когато някой постави банер.

Като допълнителна екстра всеки, който постави банер на форума, ще получи и банер на основния сайт на СТС Солар. Той вероятно ще добави още около 5-10 хиляди импресии.

По принцип такава цена за реклама е много ниска, в сравнение с това, което едно време сме плащали от СТС Финанс на сайта на investor.bg. Само за сведение - за книгите на професор Тончев вече няколко пъти сме давали по 5000 лева за реклама на една от вътрешните корици, като при нея броя на импресиите (вижданията от потенциален клиент) са много по-малко.

Друга справка може да се направи при рекламирането в Google. Там цената за кликване в първите дни е много ниска - 10-15 стотинки, но някъде след 5-6 дена се вдига и надхвърля 1 лев на клик. При това положение предлаганата от нас реклама вероятно ще е много пъти по-евтина от Google, при това е разположена точно на сайта, на който се намират вашите потенциални клиенти.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Mateev » 18.12.2009 04:43

За системно нарушаване на правилата на форума потребителя trader e забранен. Също така е забранен и неговия IP адрес 88.80.100.109. Преди време от този IP адрес е пишел потребителя taipan, които също е бил забранен. Съжалявам, че още тогава не съм му забранил и IP-то.

Умолявам ви в бъдеще при появата на подобни потребители да ме информирате с ЛС по-навреме, защото сега ми се отвори работа да преглеждам и да редактирам или изтривам няколкостоин негови постинга.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот milen151 » 18.12.2009 11:00

Ето това е хубава новинка.
milen151

Мнениеот AS Solar » 18.12.2009 12:16

забрана по IP няма смисъл при проложения че през Pproxy Server винаги може да влезне във форума и пак да пише.
Аватар
AS Solar

------

Мнениеот ivo1009 » 18.12.2009 20:33

Крайно време беше г-н Матеев, а ако някой се интересува от каде ни е писал последно трейдърчето (което твърдеше, че в момента бил в Австрия) вървете на:
http://www.ip2state.com/map.asp?s=ip&ci ... =392761645

София, България, клиент на ULTRANET!
ivo1009

За форума

Мнениеот Arfy » 03.04.2010 18:11

Напоследък съм изумен от "поведението" на някои от форумите където поглеждам от време на време! Всички започнаха да говорят за някакви пари и колко им струвало... Администраторите пък започнаха да парадират с това, че били собственици на форума...

За мен понятието форум означава, хората да намират сходни на собствените си интереси теми, да става някаква дискусия, да възникват идеи, решения... Всеки да печели от това с което се занимава, а форумите са за обмен на информация и обсъждане на гледни точки, място където понякога ти помагаш на някого с нещо а друг път получаваш помощ да си придвижиш проекта напред!

Според мен да се печели директно от форум е някакси нелепо, защото форума е сбор от участници, които участват съвсем доброволно и безплатно.

г-н Матеев, можеби вместо форум си направете сайт за заявки където да опишете дейността си подобаващо и хората които имат нужда от нещо просто да си го поръчват. Ще е по-евтино за поддръжка от ваша страна, а и посетителите ще знаят как да се държат.

Сега уж им искате мнението а всъщност ако не ви пишат май ви е по-добре. Неми става ясно кое е по-важно за този форум - мненията на участниците в него или парите им!
Arfy

Мнениеот Miro » 04.04.2010 23:10

Не разбирам какво те притеснява. Въпреки че форумът е частен, той е единствения читав форум в българското интернет пространство, касаещ ВЕИ.... и е такъв именно благодарение първо на Матеев и после и на нас останалите списващи. А като за форум (особено частен) е дори прекалено либерален. Ако аз го модерирах, щях доста по-често да използвам гумичката.

Матеев си е запазил единствено 2 правила, за които даже не следи толкова изкъсо - първото е открита реклама на конкурентна фирма, а второто е оплюване на СТС Солар. Ако това мислиш, че е прекалено парадиране със собствеността... направи си ти форум и позволи на участниците да го превърнат в кенеф и после да те плюят на воля.
Miro

Мнениеот Mateev » 06.04.2010 22:11

Когато отидеш някъде на гости, обикновенно домакина те посреща гостоприемно. Може да сподели някаква информация с тебе, може дори да те почерпи или нахрани. Ако обаче започнеш да го обиждаш или пък например ако му бръкнеш в портомнето, ясно е че ще бъдеш изхвърлен като мръсно коте.

Това са неписани правила и не е необходимо специално да бъдат упоменавани. Всеки е добре дошъл в този форум, но нека не забравя, че все пак е на гости на чуждо място. Регистрацията в този форум е напълно доброволна. Никой не ви задължава да стоите в него. Ако не ви харесват неговите правила, ами напуснете го и повече не се връщайте.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Mateev » 26.04.2010 00:16

Информирам ви, че Ilia е изгонен от форума заради едно от най-тежките нарушения - изтриване на всички свои стари постинги. С това свое деяние той направи редица теми да изглеждат разпарцеливени и объркани. Освен това с това свое деяние той доказа своя силен егоизъм и тотално несъобразяване с останалите посетители на форума. Един вид - след мене потоп. За такива хора няма място в този форум.

През живота си съм създал и поддържал (и сега поддържам) няколко форума и винаги съм се чудел как е възможно да съществуват такива хора със сбъркана психика. Те са 1 на 1000, но определено съществуват. Не знам дали избиват комплекси или имат сбъркано детство, но определено такива хора не знаят как да се впишат в съвременното общество. Характеризират се с много голям егоцентризъм и нереална представа за собственото си величие. Това са конфликтни личности, които опорочават всяка една публична комуникация, базирана на взаимопомощ и взаимно доверие.

Тъжно, но факт. Във всяко стадо има мърша.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Vandal » 26.04.2010 10:03

Това с изтриването на собствените си мнения е наистина доста неприятно.
Имаше някъде един скрипт за phpBB, който след инсталиране дава възможност на амдминистратора
да въвежда определено време за промяна на мнението си.
След този период не можеш да изтриваш мнението си.
Например 10-15 мин. са напълно достатъчни да си прегледаш поста и да го редактираш ако има грешки.
Аватар
Vandal

Мнениеот Mateev » 26.04.2010 12:15

Ако някой ми даде линк към този скрипт, ще съм му много благодарен.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Vandal » 26.04.2010 15:34

Аватар
Vandal

ПредишнаСледваща

Назад към СТС Солар АД