тема за нови ентусиасти

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

тема за нови ентусиасти

Мнениеот Boyanak » 19.03.2012 21:03

Здравейте на всички тук. Аз съм новак в тази тема,затова не знам къде да си задам въпроса. Та първия ми въпрос е:Има ли смисъл да захващам с ВЕЦ при моята ситуация?
Къщата ми се намира в кв.Виница-Варна с РЗП около 400кв.м. на 3 етажа. Най големия ми скат на покрива е около 150кв.м.югозапад и около 150-200кв.м.незасенчван двор. Също съм на ветровито място.
Моля за компетентен отговор.
Boyanak

Re: тема за нови ентусиасти

Мнениеот Lupus » 19.03.2012 23:55

Е тя твоята е малко особена работа: на морето си, имаш хубав покрив на ветровито място, а искаш ВЕЦ да правиш. Отговора е - в никакъв случай! За ВЕЦ ти трябва язовир или поне река.
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Boyanak » 20.03.2012 00:47

А пък от такива като ЛУПУС въобще не искам съвети. Такива хора за да изтъкнат себе си ,показват каква ГОЛЯМА грешка си направил(вслучая съм сбъркал и съм писал ВЕЦ вместо ВЕИ). Не си заслужава писането господин ЛУПУС. Не е този правилния тон с който трябва да се обърнеш към независимо кой съфорумец. Извинявайте на останалите,но тук е място да си помагаме взаимно, а не да се нападаме взаимно.
Boyanak

Мнениеот Lupus » 20.03.2012 09:19

Ти какво очакваш на така зададен общо въпрос? Проблема не е в правописната грешка, тя е очевидна. Проблема е в това, че отговора на твоя въпрос го има в материалите на форума, който не си си дал труда да прочетеш. И сега очакваш някой да седне и да гадае и на базата на гадаенето да ти направи икономически анализ. Ако ти кажа ДА, захващай се, без никаква аргументация ще приемеш ли отговора? А смислена аргументация на базата на оскъдната информация в питането ти едва ли някой може да направи.
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот STEM2 » 20.03.2012 10:24

Boyanak, пусни едно искане за проучване възможностите за присъединяване и докато чакаш, изчети форума.
Мисля, че ще си отговориш на 99% от въпросите.
STEM2

Мнениеот Boyanak » 20.03.2012 12:22

Ами нали в първия ми пост съм писал:"Аз съм новак в тази тема,затова не знам къде да си задам въпроса". И понеже доста изчетох в форума а не намерих приличен отговор,та молбата ми беше да ме насочите къде да чета и да не се лутам в форума.За това става въпрос.
Boyanak

Мнениеот saraneron » 20.03.2012 21:20

Ako имаш едни 10 000 левчета в повече и нямаш нерви ,започни с начесване на крастата с 3 киловата на покрива за собствени нужди, ако ти хареса се помоли ма ЕОН да те спонсорират! И едно вятърно 1 киловат да свикваш с кусурите му! До няколко години да се надяваме, че ПРЕСЪЕДИНЯВАНЕТО ще е само с уведомителен режим ,ха дано ама надали ,иначе фотоволтаици ще си купуваш и по 0,50 $ за ват ама след след година две!УСПЕХ!
    http://BestPC.BG - Компютри, Лаптопи, Таблети, Телевизори и компоненти
saraneron

Мнениеот Boyanak » 22.03.2012 00:05

Абе в тоя форум има ли сериозни хора или само луди? Някакъв извеян ми предлага на 150 кв. м. югозападен "едноскатен" да си монтирам 3 кв.мощност фотоволтаици???? Не искам да конкретизирам имена.Но явно в форума има и несериозни хора .Извинявайте но тази материя е за сериозни хора а не за умопомрачени.
Boyanak

Мнениеот Mateev » 22.03.2012 08:20

Още не си се регистрирал и вече започваш да обиждаш. За такова нещо трябваше да те BAN-на. С молба да си редактираш мненията и да премахнеш обидите.

Колкото до отговора на твоя първи въпрос - ами той е:

ДА !!!

Позамисли се малко - какво очакваше да ти отговорят хората? Ами че на така зададен въпрос можеше да се отговори само по този начин. Това че си сбъркал ВЕЦ с ВЕИ си го знаеш само ти - ние не сме гадатели. Говориш за покриви и скатове - следователно очакваш слънчева централа. След това говориш за вятър - може би си мислиш за ветрогенератор. И най-накрая ни гръмваш с този ВЕЦ край морето. Ами опитай се да се поставиш отстрани и кажи какво друго трябваше да ти отговорим.

Ако аз трябваше да напиша първия отговор, то той щеше да е следния:

Да, изгодно е. За повече информация прочети архивите на форума. Всеки един аспект от инвестицията е обсъждан стотици пъти. И ако след изчитането все пак нещо не ти е ясно, тогава задай КОНКРЕТЕН ВЪПРОС.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот saraneron » 23.03.2012 14:37

Наистина съм много завеян ,как не сам обърнал внимание на реалната площ,извини ме, Момко ,все пак 400м2 разгъната застроена площ си е е една сериозна площадка и то на 3 нива ! Само там можеш да монтираш около 18.1 киловата соларна централа.А ако го ползваш за склад събираш няколко тира с панели .Второто ми предложение е 100% реално ,надявам се да се сагласен този път с мен!Нищо не споменавам за двора, защото е важно каква ограда си сложил, ако е поне 2.20 висока ,зидана , едно засенчване там може да се окаже фатално!Имам един приятел във Виница ,той разбира повече от мен,ако си съгласен да ти го пратя на място за консултация?
    http://BestPC.BG - Компютри, Лаптопи, Таблети, Телевизори и компоненти
saraneron

Мнениеот Boyanak » 23.03.2012 21:11

Да saraneron ако на приятеля ти не му създава трудност. Тел № 0878554474,0887554454
Boyanak

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали