Карта на Фотоволтаичните Инсталации в България

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Карта на Фотоволтаичните Инсталации в България

Мнениеот NRG » 14.06.2012 16:38

Привет,

От време-оно съм искал да знам какво е положението с инсталираните мощности в България. Попаднах на сайта на Силистренската ПВ фирма, където имаше направена една малка карта на географското разположение на обектите, които са завършили или са още в строеж, та реших да попълня инфото им в една гугъл-ска карта, с надеждата да продължа в същия дух с данните за централи, които се срещат из мрежата. Захванах се да правя и по-интерактивен интерфейс, където ползвателите да могат да попълват подробна информация за тяхните централи, както и да предлагат корекции за съществуващи централи, но за това по-нататък...

Идеите около тази карта са накратко:
1) Популяризация - Да направи виден мащаба на инсталираните ФВ мощности в БГ, защото за голяма част от хората това е все още "технология на бъдещето"
2) Актуална Информация - Дори и за хората от бранша (много от тукашните форумисти) не би било лесно да притежават постоянно актуална информация
3) ... ?

Ако имате интерес, влезте тук http://nrggen.org/map_locator.php, погледнете и попълнете!

С това се заех едва този следобед, при това с копиране на информацията от сайта на Силистренската Фирма, поради което единствено техните централи са в картата за момента.

Поздрави!
Забележки:
1) Нямам абсолютно никакви пристрастия или финансови намерения спряму която и да било ФВ фирма в БГ!!!
2) Нищо по Структурата на информацията и Формата на картата не е константнто, съответно всяка добронамерена забележка е добре дошла!
NRG

Re: Карта на Фотоволтаичните Инсталации в България

Мнениеот NRG » 14.06.2012 21:30

Новите попълнения са направени. Ако имате снимки към тези централи ми ги пратете на лични или ги качете тук.

Има какво да се иска от системата за попълване и като остава време ще я поглеждам, за да стане по-интерактивна.

Поздрави и благодаря!
NRG

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали