от bubolinka1 » 22.02.2017 10:12
Благодаря. Това би означавало 100лв намаляване на административните разноски за 1 година при мен и не вариант само да сменям, ще ми измислят и нещо заради преместването. Много ми е тежко да се занимавам с всичко това само заради 5кВ, дето зимата са 2кВ за 3 часа.
Някой дали знае, кой модел хибриден инвертор около 3 или 4 kW, работи със синусоида на мрежата когато добавя енергия?
Не ми харесва работата на Axpert MPPT 4kW solar off grid 48v . Имам и такъв освен мрежовия. Само заради това, че когато в натоварен режим преминава от режим мрежа към собствена мрежа, прекъсва за момент соларния ток и докато си намери МППТ за около 1-2 минути, се натоварват с цялата консумирана мощност батериите и това скъсява живота им излишно. След това лесно заради недотиг, се връща пак към мрежата и ги зарежда отново и губи време. Соларната енегия вместо да я ползва, само я преобразува в акумулаторна. Поиграх си с различни настройки за натоварваният, но логиката е все същата на работа.
Чувам , че има хибридни инвертори генериращи същата синусоида като тази на мрежата. Така само добавят енергията, дали от слънце, дали от акумулатор и няма преминаване от една мрежа в друга.
Някой знае ли кой модел е такъв?
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.