Страница 1 от 1

PV концентратор на енергия

МнениеПубликувано на: 22.04.2010 23:15
от pdonov
Здравейте това съоражение което се казва PV концентратор на енергия за фотоволтаична централа ,го намерих в сайт на производители за соларни панели ,соларни плочи за покриви тип керемида ,тракери и други .Можели да коментирате това съоражение.Мога да прикрепя превода от гугъл но той е по подразбиране , ако желае някой мога да го кача в темата.пишете.

МнениеПубликувано на: 23.04.2010 10:42
от pdonov
Ето и превода
В производството на PV, един концентратор е някакъв вид огледало, което отразява допълнителни светлини слънцето модулите PV. Концентраторът повишава ефективността на модулите PV, с все по слънчева енергия произвежда повече електроенергия.
Ниска цена ПРОСЛЕДЯВАНЕ концентратор
А меките V тип концентратор системата за следене може да удвои производството на енергия PV в сравнение с фиксирани панели и значително намаляване на цената на системата за PV. Нашата система за проследяване концентратор съчетава прости ниска цена и да е ос следа с бустер огледала, на V-тип концентратори. Нашите полярни ос следи с регулируем наклон сезона на хоризонталните и полярна ос осигурява еднакво осветяване на панели от концентратори коригирани в правилната височина на слънцето. Тя е добре, че меките концентратори за фотоволтаични не се нуждаят от високо specula скъпи огледала. Времето резистентни (най-малко 10 години), огледала с висок общ отражение са необходими.
Огледалото може да се направи:
1. Валцуваните неръждаема стомана със специални корозия обработката на повърхността.
2. Листове от алуминиева сплав покрита с чист алуминий, защитен от време, устойчиви полимери (PVF) филм.
3. Сребърно покритие полимер (акрил) с / лист.
4. Алуминиева покритие полимер (акрил) с / лист.
5. Сребърно покритие закалени стъклени проследяване Новият концентратор е компактен, проста и надеждна.
Доказани съществуващия хардуер следа се използва. Билото концентратор е лесно мащабируеми за настаняване от 2 малки панели PV (160Wp) до 20 PV панели с 300Wp изходна мощност. Прилагане на билото концентратор на различни системи за проследяване е също много лесно. Може да се използва за полярни или хоризонтално и да е ос следа, две ос следи за космически и наземни приложения. Коефициентът на концентрация (1.7-2.0) намалява температурата на панели PV (по-висока ефективност) и предотвратява разграждането на капсулиране материали на панела. Новият дизайн подобрява въздушния поток около панели PV с подобрено охлаждане. Новият концентратор за проследяване може да удвои годишното количество енергия, реколта (100% излишък на енергия в сухи климат като например Северна Африка, Арабия, Аризона и Западна Австралия, 80% в Централна Европа) в сравнение с фиксирани панели и помпени капацитет излишък може да бъде по-висока от 130 %.

МнениеПубликувано на: 23.04.2010 11:02
от KD Solar
Ау, ти ме разби, поне да беше беше редактирал малко превода

МнениеПубликувано на: 23.04.2010 13:43
от Mateev
След като панелите поевтиняха значително, вече няма икономически смисъл от разните му там концентратори или тракери (позиционери). Просто това е таралеж в гащите, силно ненадежден и кекав, с хиляди недостатъци (описани са във форума) и на всичкото отгоре по-скъп от алтернативата със статични конструкции. Все едно да си купиш раздрънкан Москвич на цената на Мерседес.

МнениеПубликувано на: 23.04.2010 22:58
от pdonov
за колегата който може да чете е написано че текста е от гугъл и е по подразбиране , без да се заяждам.мога да го кача и на английски

МнениеПубликувано на: 21.05.2010 08:43
от evergreen
От къде мога да си намеря повече информация за тези концентриращи фотоволтаици?