Заряден контролер с data logger

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Заряден контролер с data logger

Мнениеот ivanmihov » 19.04.2011 17:13

Здравейте,
Някой може ли да ми препоръча заряден контролер, който да може да записва данни за показанията на панела и батериите и който да не отива в цениви клас над 250 лв. например.
Единственият такъв, който намирам на българския пазара е на phocos - http://www.phocos.com/products/cx-series-10-40a
който заедно с кабела за данни към компютър струва около 200 лв. при 10А версия.
Някой работил ли е с такъв контролер? Дали е добър? Ще се радвам ако някой знае за алтернатива на този.
ivanmihov

Мнениеот Lupus » 19.04.2011 17:35

Аз мисля, че такава комбинация като едно изделие няма да намериш. Вероятно ще трябва да се конструира. Дай малко повече информация за панела, акумулатора и какви данни точно трябва да се мерят и записват.
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот BulSpace » 19.04.2011 17:42

Ако искаш да замерваш производителността на даден панел при максимално близки условия до експлоатационните условия във фотоволтаична централа свързана към мрежата, ти препоръчвам да използваш контролер с MPPT. Контролерите с MPPT са по-скъпи, но повишават производителността на панела с до 30% в сравнение със стандартните контролери.

Имам опит със STECA, IVT, CONRAD, Китайски...
Едно днес е много повече от две утре!
Изображение
Аватар
BulSpace

Мнениеот ivanmihov » 20.04.2011 09:34

Възнамерявам да направя любителска система от 30W монокристален панел с контролер и 26Аh акумулатор. В действителност целта ми е по-скоро да си екпериментирам, отлколкото да правя някакъв отид на дадено място.. затова и нямам кой знае какви изисквания към данните които се записват - да кажем напрежения на панела и батерията, заряден ток, дата и час.. нещо такова. Мислих си и аз да си направя data logger, но не ми се ще да усложнявам толкова много задачата, затова търся някакъв снонес и по-лесен вариант. А тези phocos не съм ги чувал и затова реших да попитам за мнения. МPPT контролер + data logger е чудесен вариант, но отива вече в по-висок ценови диапазон.
ivanmihov

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали