Разполагам с халета с обща покривна площ 1300 кв.м. разположени в посока Юг-север(ако С е 0 градуса, а Юг е 180 градуса то халето е ориентирано в посока 5-185 градуса). Южно изложение 650 кв.м. Покрива е покрит с ламарина и ребрата по нея са на разстояние 83-85см едно от друго. Наклона на покривите е около 15-18 градуса (не можах да го изчисля точно, изгубил съм си тригонометричните таблици отпреди 20 години:)) sin му e 0.2812. Мястото има около 1720 kw/m2 слънчева радиация на кв.м. според PVGIS-CMSAF (PVGIS-1480kw/m2). Няма никакви засенчвания. Собствената ми консумация е средно около 550-600 кв месечно, като пика е през лятото. По груби сметки брутното ми производство ще е около 29-30 МВ.
Имам следните въпроси:
1.Струва ли си да направя нова фирма с "нова ел. инсталация" за да може да произвеждам скъп ток и да плащам евтин(едната ще отдава покрива на другата - като двете няма да са свързани лица)?
2. Тъй като имота е в населено място с - трябва ли да подам документи за оценка по ОВОС?
3. Може ли модулите да излизат извън покрива и ако "да" до какво разстояние е добре да са извън покрива?
Ще бъда много признателен, ако някой е минал вече по този път да ми драсне няколко реда по въпросите, за да не откривам топлата вода.
Лек и успешен ден на всички:)