hristo_123 написа:Въпроса ми е за ползите и скритите камъни относно преференциите относно Чл.31 и 32 от ЗЕВИ. Ако се откажа от преференциите, какво губя освен по високите цени на изкупуваната върната ел. енергия, и при ползване на преференции-какво ме очаква?
BulSpace написа:Съгласен съм с Ferdy.
Струва си да се инвестира във фотоволтаици към момента независимо от лъжите и паниката насаждана от политици и медии.
Към момента е хубаво да се продава произведеното електричество, а когато цените на тока за бита станат пазарни (което ще е много скоро), всички сами ще си използваме евтиния фотоволтаичен ток и то на предвидима фиксирана цена за идните - 20-50 г....
Доказателство за доводите ми е и политиката на много международни компании - инвестират в собствени енергийни мощности, за да си гарантират фиксирана и предвидима цена на тока за в бъдеще...
hristo_123 написа:Имам изградена ФЕЦ на покрива на собствена административна сграда - 8 kW. Работи цяло лято без официално присъединяване. Използвам ел. енергията изцяло за собствени нужди, но в събота и неделя, когато не работят повече от обектите се оказва, че "връщам" енергия и Енергопреносното дружество го хвана. И мисля да предприема процедура за узаконяване. Изкарах си скица и виза за проектиране и сега съм на етап - Искане за пресъединяване към местното Енергопреносно дружество. Въпроса ми е за ползите и скритите камъни относно преференциите относно Чл.31 и 32 от ЗЕВИ. Ако се откажа от преференциите, какво губя освен по високите цени на изкупуваната върната ел. енергия, и при ползване на преференции-какво ме очаква?
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта