Здравейте колеги, имам желание да инсталирам на централата SMA Sunny Webbox. Главната цел е да имам отделечен достъп до Webbox-a, чрез рутъра и по този начин да влизам в настройките на инверторите, главно заради евентуалните сезонни разпореждания за ограничаване на мощността, както и заради лимита на годишното производство приет в поправките в ЗЕВИ (и като всичко друго неясно как ще се изпълнява на този етап).
Въпросът ми е знаете ли дали Webbox-a може да работи без Sunny Sensorbox? Последният няма да ми трябва, защото имам инсталирана и работеща комуникация на обекта тип WebLog Pro с вързани към него сензор за радиация, температура на въздуха и температура на модулите. Така че нов сензор за радиация не ми трябва, но съществуващия надали ще може да се върже към Webbox-а.
Както казах по-горе, главната ми цел е инсталирането на Webbox, за да мога да влизам дистанционно в настройките на инверторите (SMA SMC 9000TLRP), а самия мониторинг си го осъществявам чрез WebLog-a, който за съжаление не предлага настройка на инвертоите.
Ще съм благодарен ако някой ме упъти дали Webbox-a може да работи без Sunny Sensorbox.
Също така ако някои от колегите инсталатори имат други решения за отдалечен достъп до инверторите за близък ценови диапазон може да дадат предложения.
Благодаря