Какво мислите?

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Какво мислите?

Мнениеот victornguyen » 21.11.2018 19:15

Здравейте, чудя се по следните въпроси:
1. Като разглеждам дата шийтове за модули, не виждам да са опоменали специално, че вътре има байпасни диоди. Това е защото нямат, или по подразбиране всички имат?
2. Необходимо ли е да се слага в началото на всеки клон от последователно свързани модули блокиреащ диод?
Характеристиката на модлите е по-полегата от тази на полупроводников диод, освен това модулите са на едно и също място и при работатат не се получава за единия стринг да е натъмно, а другия на слънце, струва ми се че тези неща намалят аргументите "някой клон може да стане консуматор на останалите, или на друг клон". С други думи, постаят ли се в слънчевите централи на практика блокиращи диоди при паралелни стрингове?
victornguyen
 
Мнения: 1
Регистриран на: 21.11.2018 19:11

Re: Какво мислите?

Мнениеот manta1600 » 02.12.2018 20:01

по т.1 - Купих преди време 50W и 100W модули нито за едните не пишеше дали имат или нямат - В последствие се оказа че 50 Ватовите нямат, а 100 Ватовите имат. Вероятно болшинството производители монтират но не пречи да пратиш запитване.
по т.2 - В момента съм с 3 стринга свързани паралелно и не съм поставял допълнителни диоди и не виждам да има проблем. Стринговете ми са разположение един до друг.
Може би ако някой от панелите в някой стринг втаса да имам проблем.
Ако обаче стринговете са различно разположени сигурно ще е по добре да имат диоди - Аз мисля да поставя такъв стринг на източна стена за да лови изгрева на слънцето но за целта ще ползвам втори контролер.
manta1600
 
Мнения: 26
Регистриран на: 13.12.2017 01:11


Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта

cron