Страница 1 от 1

30kw за лично ползване

МнениеПубликувано на: 14.05.2019 00:24
от Blagodaria
Здравейте опитни другари :).
Правим си зелено училище на доброволчески принцип в планината и търсим съдействие за малък соларен пак. Миналата година се снабдихме с 300 панела q cells ( използвани от Германия). Потърсихме и контролер и си взехме Delta 50kw. Мислехме си, че с опита, който имаме с досегашните нисковолтови поли и монокристални панели, ще успеем и да се справим с тези по сериозни мощности. Днес обаче говорихме с човек , който има опит в тази сфера и разбрахме, че нещата не са никак лесни,даже каза невъзможни с това, което имаме. Затова имаме нужда от идея, съвет от тези от вас, които са по опитни.
В момента имаме захранване от енергото, но не желаем да им продаваме. Тези 30kw искаме да ги използваме за нагряване на вода,за отопление на постройки и парници. Панелите са малко особени доколко разбрах. Двойно стъкло с филм по средата , без рамка. Това са спецификацийте на панелите https://www.secondsol.com/en/cache/mark ... 66716.JPEG
Ето и контролера: http://www.solar-inverter.com/en-GB/6628.htm

Ще сме сърдечно благодарни ако някой има полезна информация как може най-евтино да реализираме този наш проект, тъй като се самофинансираме. При интерес към училището , което правим, може да потърсите Tvorilci в youtube.
Благодарим за съдействието :)

Re: 30kw за лично ползване

МнениеПубликувано на: 26.01.2020 15:36
от saraneron
Имате информация на лично съобщение.