Здравейте г-н Матеев и съфорумци!
Идеята и желанието да се занимавам с ВЕИ се появи може би още със създаването на моята фирма през 1991 година. Фирмата РЕКО СТРОЙ ООД /наследник на РЕКО 91/ се занимава с електрозахранване на жилищни, административни, промишлени сгради и други консуматори с електроенергия
http://rekostroi.com/
Преди 18 години имах намерение да се занимавам с проектиране и изграждане на частни вецове, тъй като инженерната ми специалност е ХТС и ХЕС. Но така се стекоха обстоятелствата, че пазара изискваше в по-голяма степен наличието на субекти, които да осигуряват проектиране, изграждане и узаконяване на електрозахранване на строящите се жилищни и други сгради, затова цялото това време оттогава до днес беше отделено на тази дейност, и разбирасе дейното сътрудничество с Електроразпределение София, а сега и с ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ.
Но през всичките тези години съм имал желание да се занимавам и с ВЕИ. Съжалявам, че не съм го сторил досега.
Шапка свалям на смелчаците, които са пионери в този бранш у нас. Ще разчитам на техния опит, и твърдо съм решен да започна проучвания за изграждане на фотоволтаична електроцентрала.
На първо време възникна следния въпрос - може ли малко инфо за инвертори на средно напрежение?
Благодаря ви че ви има, надявам се , че ще си бъдем взаимно полезни с опита си в изграждането на енергийни съоръжения.
Емил Костадинов