Проблеми със загряване на водата

Използуване на слънчевата енергия за отопление на вода за битови и промишлени цели. Слънчеви колектори, контролери и друго оборудване.

Модератори: Mateev, Admin

Проблеми със загряване на водата

Мнениеот palashev » 01.08.2018 18:21

Здравейте, имам голям проблем със затоплянето на водата от вакуумен колектор със сухи тръби: f58 - 15 бр. за 120L бойлер под налягане.

Замених два плоски колектора с общо площ около 4 кв. м. за топла вода с тръбен колектор, какъвто описах по-горе. За цял слънчев ден, при високи температури от слънцето - резултат нищожен! За цял ден от колектора получавам топла вода, чрез флуида, в течение на два часа с прекъсване общо за целия ден. Преди това от двата плоски колектора, получавах нормална гореща вода през целия ден, според слънце-греенето.

Забележка:
Бойлерът под налягане на страна 10м. от колектора, неръждаем на Шишков от София. Двете серпантини са свързани общо в едно, с цел по-добро топло-отдаване. Флуидът във системата е към 11L. Предишната система беше запълнена с 6L флуид. Свързването на колектора със бойлера е с f16 медни тръби, а предишната - връзка беше също с f16 пластмасови тръби. Майсторът, който сложи слънчевото не може да установи причината на проблема!

Благодаря ви предварително!
palashev
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01.08.2018 18:05

Назад към Слънчеви колектори за топла вода

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта