venkap написа:....Пътувайки сутринта за работа, слушах по БНР интервю с един от неформалните лидери на протестиращите. На въпроса на журналистката, защо не се организират и чрез сдружения да влязат във властта и така да постигнат исканията си, отговора му ме потресе. Цитирам: "Ние не искаме да се занимаваме с политика и да влизаме в политиката, искаме да се изпълнят условията ни и да се върнем към нормалния ни живот, какъвто беше преди две-три години". Значи, човека си живеел нормално преди две-три години, работил си спокойно като управител на етажна собственост и изведнъж нещо съдбовно се е случило. После този домоуправител, продължи разпалено да обяснява, как трябва да се смени системата, как всичко за тези 23 години е гнило и как тай се бори, за правата на всички нас. Пък аз се замислих, защо когато строяха вили по черноморието, като прогимназии или цвъкаха хотел върху хотел на същото това черноморие - системата не им пречеше? Тогава нямаше монополи??? Правата на населението беше защитено??? Защо, чак сега се създава гражданското общество? Това питам аз, това се питат и немците...
Lupus написа:Та на темата: Управлението на обществото и държавата не е за всяка уста лъжица! Иска се специализирано образование, опит и съответната нагласа.
Инженер написа:Мажоритарният вот вече си създаде традиция при избора на кметове.Там се вижда колко е трудно да стане кмет този, който няма пари за купуване на гласове.Та при едни мажоритарни избори, НС ще се напълни с милионери и техни протежета.Това ли е целта на протестиращите?Аз мисля че е точно обратното - да влезат максимум"обикновени" хора.
Lupus написа: Ако той живее в столицата и не се интересува от екология, защо да отиде да протестира срещу застрояването на Черноморието?...
Lupus написа:А аз имах в предвид, че всеки се чеше, където го сърби! И ако някой започне да се чеше навсякъде, значи просто е крастав.
venkap написа:Държавата и бизнеса да седнат на една маса като партньори. Държавата да каже, какво може да направи за бизнеса, а бизнеса да каже, какво му е необходимо да се отворят нови работни места.
lz1wvm написа:И не на последно място да помислят за Българското село.А именно да осигурят пазар на произвежданата продукция от дребните земеделци и животновъди,щото едрите си имат.
Назад към Свободни теми и дискусии
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта