Страница 1 от 1

Крипто валути

МнениеПубликувано на: 30.03.2014 09:26
от abvgdej
Здр. на всички

Какво е вашето мнение за крипто валутите :?

Bitcoin, Litecoin и др.

Re: Крипто валути

МнениеПубликувано на: 30.03.2014 09:47
от Mateev
Поредната измишльотина, която обслужва интересите на този, който я е създал или който контролира сървъра. Криптовалутите няма шанс да станат официално платежно средство до момента, до който не се появи собственик-централна банка, която да е урегулирана с 1000 листа закони, и на която да се доверява цялото население на дадена държава. Към днешна дата на тази измишльотина се доверяват само хлапетии, които поради многото си свободно време по цял ден стоят пред компютъра и разцъкват една или друг електронна игра.

Самият факт, че криптовалутите вече не се знае колко много са на брой говори, че тяхното бъдеще е предопределено, и то е ПОТЪВАНЕ В НЕБИТИЕТО. Как може да бъде валута дадена програма, която всеки може да си сложи на компютъра и после да се самообяви за банка - ха-ха-ха....... Нали осъзнаваш парадокса на всичко това. Със същия успех можем да обавим за валута листата в гората - всеки може да си ги събира колкото си иска, но въпроса е какво ще може да си купи с тях? Ха-ха.........

Ако си дошъл в този форум с цел някаква реклама или зарибяване, значи си сбъркал форума. Тука няма глупаци или компютърни маниаци-пубертети.

Re: Крипто валути

МнениеПубликувано на: 30.03.2014 10:00
от abvgdej
при крипто валутите има едно нещо което се нарича 'mining' на английски

и основния проблем при този 'mining' е високото отделяне на топлина
която се получава в следствие на високата консумация на електроенергия
която на свои ред .. да пиша ли още :lol:

Re: Крипто валути

МнениеПубликувано на: 30.03.2014 11:47
от ivo4007
Ами ето ти лесен и безплатен начин да забогатееш без да правиш нищо.Слагай няколко панела на балкона :D връзвай компютъра да" копае".Има слънце-имаш безплатен ток-копаеш-печелиш....!Няма слънце- траеш си.Като спечелиш първия милион осветли ни и нас.И ние всички ще се изключим от мрежата и ще започнем да копаем повече от мините в източно маришкия басейн.Току виж това било нашето спасение.

Re: Крипто валути

МнениеПубликувано на: 30.03.2014 12:58
от abvgdej
http://www.youtube.com/watch?v=5CjldZLXiAU

на това видео е показана една така наречена ферма за биткоин
и човека казва че консумацията на електроенергия е 1,4 Мегавата
като месечния приход от копането е 8 милиона долара :mrgreen:

Re: Крипто валути

МнениеПубликувано на: 30.03.2014 16:21
от fu4ko
ivo4007 написа:Ами ето ти лесен и безплатен начин да забогатееш без да правиш нищо.Слагай няколко панела на балкона :D връзвай компютъра да" копае".Има слънце-имаш безплатен ток-копаеш-печелиш....!Няма слънце- траеш си.Като спечелиш първия милион осветли ни и нас.И ние всички ще се изключим от мрежата и ще започнем да копаем повече от мините в източно маришкия басейн.Току виж това било нашето спасение.
Не е безплатен.Нали трябва да даде пари да си купи панелите.Май това ми трябва да изкарам некой лев да си взема панели

Re: Крипто валути

МнениеПубликувано на: 20.05.2014 22:34
от solarcenter
Аз така съм направил - имам 1 Кват панели на покрива, един монофазен инвертор и така "храня" малка ферма от 10 карти за лайткоини / около 4000 кХс / ... През деня , де ! ... Лошото е ,че по света не се шегуват и слагат супер-машини да им копаят - т.е. се качва трудността и добива за единица време . А курса сега е в застой и не се знае на къде ще иде !

Re: Крипто валути

МнениеПубликувано на: 21.10.2015 10:41
от fast_inverter
като че ли валутите са два модела

1.
материални - злато,сребро,нефт, въглища, дървесина,зърно, листата в гората и др.

2.
цифрово въображаеми (виртуални) - лев,долар,евро,биткоин и др.

Re: Крипто валути

МнениеПубликувано на: 28.12.2015 08:32
от sailorbg
solarcenter написа:Аз така съм направил - имам 1 Кват панели на покрива, един монофазен инвертор и така "храня" малка ферма от 10 карти за лайткоини / около 4000 кХс / ... През деня , де ! ... Лошото е ,че по света не се шегуват и слагат супер-машини да им копаят - т.е. се качва трудността и добива за единица време . А курса сега е в застой и не се знае на къде ще иде !

Браво.
И аз така съм замислил да направя. За сега имам пробно 1 панел + 6 УСБ еръптера които "копаят" и се захранват от слънцето само. Няма икон. изгода, но е забавно.

Re: Крипто валути

МнениеПубликувано на: 01.01.2016 12:37
от hrpankov
....oxxxxx, нищо не разбрах!!! Кви са тия бити койни??? Кой ги е бил???? Защо??? Няма ли правосъдие??? :lol: :P :evil: :P :D :?

Re: Крипто валути

МнениеПубликувано на: 06.07.2016 22:03
от kysmet4e
Според мен прекалено много се говори за тези крипто-щуротии... То бяха големи приказки за Bitcoins... После излязоха още 100+ подобни, според мен скоро ще залезе това като цяло... На запад и в света може би се използва, но в България (както и всичко останало), идва чак след 10-15 години :D

Re: Крипто валути

МнениеПубликувано на: 04.08.2016 11:08
от fast_inverter
Един инфо сайт с цифри
http://www.coinmarketcap.com

Re: Крипто валути

МнениеПубликувано на: 16.05.2017 09:36
от bubolinka1
Всяка валута се крепи на доверието в нея.
Bitcoin може да има успех единствено при доверие в нея. Колкото повече хора повярват, толкова по-голям е нейният шанс. "Копаенето" е подобно на доверието създавано от ГОЛЕМИТЕ МРАМОРНИ КОЛОНИ пред всяка банка. Те не трябват за нищо друго, освен за имидж.

Дали разумно ще се развива човечеството спрямо валутите- преценете сами !

Онези младежи, дето прекарват дните си в тъмни стаи пред компютър са толкова са умни но и странни и безполезни, колкото математиците по времето на Архимед. Вместо да се бият и да орат- смятат и се наслаждават на резултатите си. Повечето от тях ще пропилеят живота си, както и много банкери са го направили до сега.

Re: Крипто валути

МнениеПубликувано на: 26.12.2017 21:00
от nasiuz
А какво мислите за соларкойн - SolarCoin (SLR)?

https://solarcoin.org/