от Mateev » 24.05.2012 09:13
Аз също се интересувам от обявата. Ако може - телефон и на мене.
Нямам пари за цялата, но имам колеги, с които бихме могли да съберем голям процент от цената. Въобще някой сещал ли се е, че не е необходимо да си прави собствена централа. Достатъчно е да си купи дял от вече направена такава. Мисля че в това с купуването на дялове има много хляб. Така и по-дребни инвеститори ще могат да инвестират със сравнително малки суми. Много хора биха могли да извадят 10-20 хиляди лева.
Дори пускам една обява:
Нека всеки, който иска да си купи дял от слънчева централа, да ми напише ЛС и да каже сумата, която е склонен да инвестира. В зависимост от интереса и количеството на парите можем да търсим заедно да си купим някоя голяма мегаватова централа и след това да плащаме някакъв нищожен разход за управление и охрана. От гледна точка на инвеститорите това ще изглежда просто като един депозит с лихва, два пъти по-голяма от банковата, и с абсолютно никакви ангажименти за поддръжка и управление.
С моите колеги вече имаме една 500kWp и две по 200 kWp, за които чакаме 01.07.2012 за да видим каква е изкупната цена и след това да ги построим. Интересното е, че в тези централи участвуват като акционери много различни хора - колеги, съдружници, приятели, приятели на приятели, съпрузи, роднини и т.н. Всеки е скътал някакви бели пари за черни дни и търси някаква по-висока доходност за тях, но в същото време да е с нисък риск.
Mateev