на склад

Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти за ВЕИ.

Модератори: Mateev, Admin

на склад

Мнениеот solarcenter » 04.10.2011 19:44

Колеги , имаме едни хубави панели 195 и 240 W на склад - 6 000 Watts тотал... Грехота е да седят на тъмно в склада- взехме ги за тестове , но проекта се видоизмени... С всички TUV и каквото трябва ... Ако на някой му вършат работа веднага ги взема .. ! Ще се договорим ! За контакт : На лично !
solarcenter

на склад!!!....

Мнениеот solarcenter » 16.10.2011 12:22

Уважаеми колеги , искам да подложа на форум огромното ми разочарование от факта , че в БГ НЯМА СОЛАРЕН БИЗНЕС на някакво нормално човешко ново - 0,5 кВата ,3 квата , 5 квата ...!!! Кьщичка ,покрив , системка ... ! ПРОСТО НЯМА , и ми е срамно ... Размишленията ми идват от факта , че над 150 души (мисля голямата част от бранша !) са погледнали анонса за 5-6 кВата на склад и ...толкоз! Не , че тьжа , че няма да направим бизнес ... Не , с това няма да забогатея (те вече гонят евро на ват -така ,че не е големия удар ! ) .. Просто на НИКОИ НЕ МУ ТРЯБВАТ ! ... Кофти заключение , нали !? ( Ако бяха вафли , гуми , гранитогрес или пластмасови кофи ...все някои щеше да пита ..цена , друго ... ! ) ... Моля за Вашето мнение ! (може пьк повредата да е "в нашия телевизор..." ?
solarcenter

Мнениеот Vandal » 16.10.2011 14:56

Ти от Марс ли падаш или въобще не четеш форума.
Та нали затова основахме БСА в подкрепа на малките инвеститори.
Новия ЗЕВИ именно това направи, погреба малките инвеститори.
Хвърлиха малко прах в очите на хората с този прословут чл. 24 и това е.
В момента в БГ се строят само мегавати. Баницата е разпределена и рушветите прибрани.
В западна европа се усетиха бързо че не им трябват мегавати а десетки хиляди малки.
Промениха си тарифите като оставиха на малките най-високата цена плюс държавна подкрепа и преференции.
У нас стана точно обратното и затова никой не се интересува от панелите ти което е жалко.
Аватар
Vandal

Мнениеот solarcenter » 16.10.2011 17:07

Благодаря на Вандал , точно и безкомпромисно /както и очаквах ... / ...! Кофти реалност !...Дали има светлина в тунела ...???
solarcenter

Мнениеот retro » 16.10.2011 18:38

solarcenter написа:Благодаря на Вандал , точно и безкомпромисно /както и очаквах ... / ...! Кофти реалност !...Дали има светлина в тунела ...???

Има светлина... но накрая на тунела е пропастта-а-а-а-а-а... туп...
"Където глупостта е образец, там разумът е безумие"
retro

Re: на склад!!!....

Мнениеот KD Solar » 17.10.2011 21:53

solarcenter написа:Уважаеми колеги , искам да подложа на форум огромното ми разочарование от факта , че в БГ НЯМА СОЛАРЕН БИЗНЕС на някакво нормално човешко ново - 0,5 кВата ,3 квата , 5 квата ...!!! Кьщичка ,покрив , системка ... !

Тъжно, но факт...

Факт е, че в момента е БГ се правят мегавати, в които българските фирми, ако се докопат до изграждането на ОГРАДАТА е постижение...

Факт е, че в публичното пространство циркулират изкуствено ниски цени, които лъжат българските инвеститори...

Факт е, че когато направиш реален бюджет на една PV централа, нещата не са такива, каквито дъмпингово се афишират...

Факт е, че "инвеститорите" с твоята оферта обикалят 10 фирми и накрая дойдат при теб и казват: "Виж, другите ми дават цена 0...^/Wp...

Факт е, че "искам да си ги внеса сам от Европа, за да не плащам ДДС"...

Факт е, че "ще си ги внеса аз, ама ти да ми поемеш гаранцията"...

Факт е, че в БГ сме "майстор Сръчко"...

Факт е, че в БГ, всеки разбира от жени, футбол, вече и от "конструкции" за фотоволтаични централи...

Факт е, че в БГ се доставят "n-то" качество фотоволтаични модули ( не говоря празни думи).

Факт, е ... че и моето дете иска да яде...
Аватар
KD Solar

Мнениеот TT » 18.10.2011 11:47

А също е ФАКТ че реномираното списание PHOTON брой 9-11, казва че до 5 години в Германия няма да се произвеждат соларни панели, защото излизат скъпо с немската работна ръка. Спор няма, по-качествени са.
Сега по-голямата част от панелите се доставят от Китай, а тогава всички ще са от там, без значение коя е шапката на завода.
TT

Назад към Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти