В момента инвеститорите са в България и ако намерят подходящи проекти ще закупят повече от един.
Предварително благодаря за предложенията.Работим и с колеги
Д.Дечева

ferdy написа:Разяснете какви проекти конкретно търсите и какво означава готови?
Bulgarianproject написа:.... цените са от 200.000 евро на MW.
...
Bulgarianproject написа:на нас ни предложиха
няколко енергийни проекта за фотоволтаици с готовност за изграждане и договори за предприсъединяване:
Става дума за мощности от 3 МW, 3.5МW и 5МW - цените са от 200.000 евро на MW.
Имаме възможност за кандидатстване по Европейските програми с грандове от 20 до 50 % от цената на проекта.
Само че цената не ни устройва.... Ако имат интерес вашите инвеститори на тази цена, можем да ви свържем.
sunrize написа:Не си ли в грешка. 1 МВ - 200 000 евро.
Аз за толкова ниска стойност за мегават не съм чувал!
Miro написа:Bulgarianproject написа:.... цените са от 200.000 евро на MW.
...
Ей за това говорех е една друга тема, като писах, че спекулантите с недвижими имоти си помислиха, че това е поредния балон за надуване.
Земята, смяната на статута, ПУП, муп, одити, модити, проектиране и прочее, струва не повече от 30 до 40 хил евра за мегават и то при условие, че за смяна на статута ползваш услугите на консултантските фирми близки до главните архитекти. На какво отгоре може да търсиш 4-500 % печалба не знам... Инвеститорите надали ядат доматите с колците...
Stilstroi написа:sunrize написа:Не си ли в грешка. 1 МВ - 200 000 евро.
Аз за толкова ниска стойност за мегават не съм чувал!
Цената е висока дори, но тъй като има търсене пак се спекулира. Нормалните цени са около 150000-160000 евро
Bulgarianproject написа:Miro написа:Bulgarianproject написа:.... цените са от 200.000 евро на MW.
...
Ей за това говорех е една друга тема, като писах, че спекулантите с недвижими имоти си помислиха, че това е поредния балон за надуване.
Земята, смяната на статута, ПУП, муп, одити, модити, проектиране и прочее, струва не повече от 30 до 40 хил евра за мегават и то при условие, че за смяна на статута ползваш услугите на консултантските фирми близки до главните архитекти. На какво отгоре може да търсиш 4-500 % печалба не знам... Инвеститорите надали ядат доматите с колците...
Така е, прав си...
Най-елементарната сметка е:
- Закупуване на земеделска земя - 40 дка за мегават- 10 000 евро.
- Одити и проектиране - 10 000 евро.
- Смяна на статута и ПУП - 80 000 евро.
общо 100 000 евро на мегават.
и това са максималните стойности, с включени комисионни, подкупи и всичко останало, за да стане проекта за 6 месеца..
Назад към Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта