Проблеми с присъединяването към Енергото

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Проблеми с присъединяването към Енергото

Мнениеот kordela » 22.09.2007 14:19

Здравейте,от дълго време се интересувам в тази насока и се радвам ,че намерих компетентна информация в този форум.
Имам следният въпрос към г-н Матеев:
След като процедурата по узаконяване трае толкова дълго време ,а вече имате работещи централи,изкупува ли се електроенергията до момента на узаконяването?
Благодаря,предварително.

Поздрави: инж.Иванов
kordela

Re: Проблеми с присъединяването към Енергото

Мнениеот Admin » 22.09.2007 14:51

kordela написа:Здравейте,от дълго време се интересувам в тази насока и се радвам ,че намерих компетентна информация в този форум.
Имам следният въпрос към г-н Матеев:
След като процедурата по узаконяване трае толкова дълго време ,а вече имате работещи централи,изкупува ли се електроенергията до момента на узаконяването?
Благодаря,предварително.

Поздрави: инж.Иванов

Енергията не се изкупува до момента на узаконяването. Но въпреки това вие произвеждате енергия и я отдавате в мрежата. По този начин реализирате икономии от разходите си за електроенергия. Произведената от вас енергия намалява показанията на електромера. Даже може (при някои модели) да започне да се върти назад. Всичко това е еквивалентно на неявно изкупуване на произведената енергия, само че по нормални цени.
Аватар
Admin
Site Admin

Мнениеот kordela » 22.09.2007 15:01

Благодаря за бързият отговор.
Но на така поставения от мен въпрос в други форуми,ме увериха,че при новите модели ел. електромери произведената от собствен енергоизточник енергия ,не само че не спира хода на електромера,а натрупва показанията му.
Моля за Вашето компетентно мнение по въпроса.
kordela

Мнениеот Admin » 22.09.2007 15:59

kordela написа:Благодаря за бързият отговор.
Но на така поставения от мен въпрос в други форуми,ме увериха,че при новите модели ел. електромери произведената от собствен енергоизточник енергия ,не само че не спира хода на електромера,а натрупва показанията му.
Моля за Вашето компетентно мнение по въпроса.

При механичните модели произведената енергия гарантирано се опитва да завърти колелото назад. Само че някои модели имат зъбчатка, която пречи на въртенето в обратна посока.

При електронните електромери вътре в програмата гарантирано се детектира потока на енергия в обратна посока. Но дали този поток ще бъде отчетен със знак + или - също зависи от конкретния модел.

За да сте сигурни какво е положението при вас, първо проверете какъв модел е вашият електромер и след това потърсете параметрите му в Internet.
Аватар
Admin
Site Admin

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ