становище евн

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Re: становище евн

Мнениеот Joro762 » 05.03.2014 18:30

bubolinka1 написа:Аз да отговоря, че договора за присъединяване на покривна ФтЕЦ до 30квП беше присъединена миналата седмица РЕАЛНО, а днес или утре ще подам заявление за изкупуване/ и други съпътстващи документи/.

Ако си към ЕВН нищо че си до 30 кв пак ще ти връчат договор за достъп. :) Иначе викаш при теб Баросовия е свършил работа?Добре дошъл колега при нас в реалността-)
Joro762
 
Мнения: 535
Регистриран на: 11.02.2013 20:06

Re: становище евн

Мнениеот bubolinka1 » 05.03.2014 22:24

Баросовия/ от ДКЕВР/ не е свършил никаква работа- от там продължава да няма нито вест, нито кост. ТОва е един друг проект, който е същия като този при Баросовия, но не бяха се сетили как да ми пречат. За сега сме с намерение да правим ток. Като изчерпаме възможностите, ще печелим от дела. В крайна сметка, от дела си купих панелите, редно е кръга да се затвори. Юрист ако не може да прави ток, ще прави това, което изпробвано може.
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.
bubolinka1
 
Мнения: 200
Регистриран на: 17.04.2013 14:59

Re: становище евн

Мнениеот Joro762 » 06.03.2014 14:32

Колега аз не съм юрист но пак съм тръгнал по тоя път ,то друг път да работиш с тези некоректници няма...
Joro762
 
Мнения: 535
Регистриран на: 11.02.2013 20:06

Re: становище евн

Мнениеот Joro762 » 07.03.2014 11:49

А ти колега пусна ли срещу Баросовия в прокуратурата жалба като мен?
Joro762
 
Мнения: 535
Регистриран на: 11.02.2013 20:06

Re: становище евн

Мнениеот bubolinka1 » 25.07.2014 14:39

Каква жалба да пускам, като в изцяло новата наредба № 6 за условията и начина на присъединяване на обекти към електро преносната мрежа, носи номера на старата и заглавието. Въпреки това е изцяло нова, нейната същност е процесуален закон за който в доктрината няма аналог, а накрая завършва, че недовършените процедури се довършват по реда на новата, където правилата които ме касаят са изцяло в полза на ЕРП и са вече написани. С други думи, това което ми го говореха, но не беше написано и бях силен да упорствам, вече е написано и се прилага " със задна дата". Кой започва партньорство, което си изменя правилата от контрольора в процеса на работата. Има една детска поредица приказки в гората" Франклин обича да командва в игрите"- Никой не иска да си играе с него.

Това обаче е наредба и така разбирам на гърба си какво означава " държава в държавата". Инсталирах нови панели върху друга сграда и и пуснах изцяло ново заявление за проучване на условията за присъединяване, за "собствени нужди". Резултатът за сега е, че измина вече 1 месец и нямам "становище" от ЕВН. Как Баросовия да бъде осъден за нещо, пък било то и престъпление/ където стандартите са прекалено размити спрямо трудовите задължения и трябва да се отграничат от престъплението, което в случая е само възможно на плоскостта на "субективната страна" - умисъла/. Кой ще докаже при наличието на тази наредба № 6, умисъла на Баросовия, за който ще съдим от обективното, за субективното ?

Не мога да си балансирам енергията през лятото и предпочитам да я губя, като не я произвеждам/ защото електромерите ми отчитат абсолютната стойност на тока независимо от посоката/. ЗИмата ще имам недостиг и тогава е по-лесно, но сметката за годината силно намалява без ЕРП, заради която пък трябва да се платят много пари за такси и документи, които също обезсмислят процедурата. Лошото е, че крайният финансов резултат няма кой да го каже в началото относно таксите и разноски свързани с ЕВН, за да се калкулира загубата на летните месеци.
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.
bubolinka1
 
Мнения: 200
Регистриран на: 17.04.2013 14:59

Re: становище евн

Мнениеот Joro762 » 26.07.2014 21:35

Колега всички съдилища в БГ ги минах или ще ги мина в скоро време заедно с институциите ,борбата е без милостно жестока-))Вече се подготвям за международната сцена защото тук корупцията е голяма .не знам на зад обаче , толкова ми писна от това беззаконие в БГ ,че няма на къде .Червено черните пакостници няма кой да ги накаже тук и това е .Както ти го каза ,държава в държавата ....
Joro762
 
Мнения: 535
Регистриран на: 11.02.2013 20:06

Re: становище евн

Мнениеот bubolinka1 » 28.07.2014 14:21

В тази битка не може да има победа, защото е на друго ниво. Отделни справедливости могат да се постигат, ако не са значими, но дори тогава се губи конкурентната среда. Дори да печелиш всичките съдебни дела- си загубил заради липсата на напредък. Трябва дотолкова да си позволиш да бъде надеждата ти в справедливостта, че конкретния казус /и , да не надхвърлят повече от 7-8 % от твоите възможности свързани с работата.. Иначе се превръща в хазарт. А тук се оказва че не конкретния казус е проблем, а системата. За това съд няма. Системата произвежда правилата по които работи съда. Срещу такива не можеш да вървиш. Донякъде е възможно, но за юристи/електроинженери/, защото европейският съд е законотворец в правната система на ЕС. Той установява фактите, извлича принципи от тях и постановява решения, които са задължителни за прилагане от всички останали. Съдът се ръководи от собствена логика. Утвърждава царството си. Директивите и регламентите на ЕК се съобразуват със законотвореца ЕСъд и ЕСъвет. Единия облича с аргументи от току-що създадената правна теория, властта на другия. Такъв аналог в правната система няма друг. НО тази "борба" се води от ЕК тогава, когато и е изгодно на нея, защото искове срещу държавата са ограничени за обикновените граждани, а и много забавени. Не е тяхна работа да "събарят" системата, а да я изпълняват. Гражданите могат да пишат само сигнали до ЕК, защото няма друг механизъм за контрол върху изпълнението. /ЕК няма "полиция" за неизправни държави/. Някой трябва да сигнализира що-годе аргументирано, но и в интерес на системата на ЕС. Иначе получава препращане до "виж първо правило". Някъде в този правопорядък трябва да обективираш намеренията си за осъждане на когото и да било, за каквото и да било. Не е съвсем невъзможно, но трябва да имаш аргументите да го отнесеш, за да им бъде интересно за решаване/ за да не те отпратят/. Да намериш връзката на твоето право, с тяхното намерение.

Затова към присъщата на младежите жажда за правда и оптимизъм, се явява известна доза целесъобразност в по-следващата възраст. Кой до колко, е въпрос на индивидуално време.
ВСе пак и съдебните дела са бизнес отношения. Какво ще рискуваш / защото се и губят неочаквано/ , какво ще очакваш и какво ще получиш.
Как да съдиш този, в чията полза се правят законодателните промени, които правила се прилагат по неприключилите производства ? Бах ти и скапаната държава. Двама се скараха, дето нямат никаква власт, ако не им е дадена от някой друг и заради обещаващ резултат от изборите, се разпадна цялата благодарение на двамата.
Както през 2010 дойдоха четирима "големи инвеститори" с опит във възобновяемата енергия, така сега се умува как да разсеем на калпак от населението 3,3 млрд. Добавете на тях още 2млрд дупка в енергетиката на калпак от населението и... се ориентирайте към терминал 2 . Още не е ставало въпрос за дупки в пенсионните фондове...и за добива на злато в родопите...и за оная другата "дупка при Дунава". За оная дупка с "ДДС-то на зам. председателя на парламента и други подобни, няма да се сещаме/. Те са тип " текущи " дупки.

Вчера четох за един конкурс за посещение на семинар на хубава тема в чужбина, който е обявен на 24.07, В него пише, че резултатите на кандидатите ще бъдат класирани най-късно до 25.07.... Когато прочетох подробно обявлението, си помислих, че много бързо трябва да се работи, а то срокът за подаване на заявленията бил до 21.07. Затова се върнах да видя датата на обявата...24.07.....Така се работи в БГ. Какъв съд, какви 5лв. Срещу кого по-напред да подадеш иск ? А държавната такса 4 % , разноските ?
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.
bubolinka1
 
Мнения: 200
Регистриран на: 17.04.2013 14:59

Re: становище евн

Мнениеот Joro762 » 28.07.2014 16:21

bubolinka1 написа:В тази битка не може да има победа, защото е на друго ниво. Отделни справедливости могат да се постигат, ако не са значими, но дори тогава се губи конкурентната среда. Дори да печелиш всичките съдебни дела- си загубил заради липсата на напредък. Трябва дотолкова да си позволиш да бъде надеждата ти в справедливостта, че конкретния казус /и , да не надхвърлят повече от 7-8 % от твоите възможности свързани с работата.. Иначе се превръща в хазарт. А тук се оказва че не конкретния казус е проблем, а системата. За това съд няма. Системата произвежда правилата по които работи съда. Срещу такива не можеш да вървиш. Донякъде е възможно, но за юристи/електроинженери/, защото европейският съд е законотворец в правната система на ЕС. Той установява фактите, извлича принципи от тях и постановява решения, които са задължителни за прилагане от всички останали. Съдът се ръководи от собствена логика. Утвърждава царството си. Директивите и регламентите на ЕК се съобразуват със законотвореца ЕСъд и ЕСъвет. Единия облича с аргументи от току-що създадената правна теория, властта на другия. Такъв аналог в правната система няма друг. НО тази "борба" се води от ЕК тогава, когато и е изгодно на нея, защото искове срещу държавата са ограничени за обикновените граждани, а и много забавени. Не е тяхна работа да "събарят" системата, а да я изпълняват. Гражданите могат да пишат само сигнали до ЕК, защото няма друг механизъм за контрол върху изпълнението. /ЕК няма "полиция" за неизправни държави/. Някой трябва да сигнализира що-годе аргументирано, но и в интерес на системата на ЕС. Иначе получава препращане до "виж първо правило". Някъде в този правопорядък трябва да обективираш намеренията си за осъждане на когото и да било, за каквото и да било. Не е съвсем невъзможно, но трябва да имаш аргументите да го отнесеш, за да им бъде интересно за решаване/ за да не те отпратят/. Да намериш връзката на твоето право, с тяхното намерение.

Затова към присъщата на младежите жажда за правда и оптимизъм, се явява известна доза целесъобразност в по-следващата възраст. Кой до колко, е въпрос на индивидуално време.
ВСе пак и съдебните дела са бизнес отношения. Какво ще рискуваш / защото се и губят неочаквано/ , какво ще очакваш и какво ще получиш.
Как да съдиш този, в чията полза се правят законодателните промени, които правила се прилагат по неприключилите производства ? Бах ти и скапаната държава. Двама се скараха, дето нямат никаква власт, ако не им е дадена от някой друг и заради обещаващ резултат от изборите, се разпадна цялата благодарение на двамата.
Както през 2010 дойдоха четирима "големи инвеститори" с опит във възобновяемата енергия, така сега се умува как да разсеем на калпак от населението 3,3 млрд. Добавете на тях още 2млрд дупка в енергетиката на калпак от населението и... се ориентирайте към терминал 2 . Още не е ставало въпрос за дупки в пенсионните фондове...и за добива на злато в родопите...и за оная другата "дупка при Дунава". За оная дупка с "ДДС-то на зам. председателя на парламента и други подобни, няма да се сещаме/. Те са тип " текущи " дупки.

Вчера четох за един конкурс за посещение на семинар на хубава тема в чужбина, който е обявен на 24.07, В него пише, че резултатите на кандидатите ще бъдат класирани най-късно до 25.07.... Когато прочетох подробно обявлението, си помислих, че много бързо трябва да се работи, а то срокът за подаване на заявленията бил до 21.07. Затова се върнах да видя датата на обявата...24.07.....Така се работи в БГ. Какъв съд, какви 5лв. Срещу кого по-напред да подадеш иск ? А държавната такса 4 % , разноските ?
Колега за БГ е ясно ,вадя спора извън ,ако тук не размислят правилно и да има правилно присъждане .Решил съм го ,борба до последно ,няма назад.....
Joro762
 
Мнения: 535
Регистриран на: 11.02.2013 20:06

Re: становище евн

Мнениеот bubolinka1 » 29.07.2014 09:36

Правата са търсими, а не дължими. Желая ти успех. А този "бизнес" да ти бъде на малкия пръст в сравнение с този, който ще развиеш занапред. Какво се случи с ония "Дамбовци", дето изкупуваха балкани, за да се подготвят за времето на вятърните перки? Какво ще се случи с допълнителното осигуряване на родените след 31.12.1960г/ защото направих справка за натрупаното мое и видях, че разноските по обслужването на сметката са съизмерими с вноските,а моите вноски са от "големите" по 100лв месечно /? За 8 години бях натрупал 4000хил лв /виртуални/. Този "ПРОБЛЕМ" още не е лъснал. Пак ще има ПАНИКА и спасяване на положението пожарникарски с тинейджъри над важните организации, когато дойде време родените след 31.12.1960г да започнат да си получават "пенсиите". Тогава ще има "открития", шаш и паника. ТОЯ филм в БГ е игран и не е свършил. Аз ли да съм този, който вижда проблема пръв ? Всеки месец, целият трудоспособен български народ плаща едни 50-100лв на 5-6 организации, които носят самонаименованията на влиятелни западни компании/ защото имат отделна-българска регистрация и капитала на "влиятелните" няма нищо общо с този на българските им "наименования", които са с "- България"/.

Ти за кое по-напред и кой да осъдиш? За едни 50-60 рамки на покрива светът няма да се свърши. Затова "главоците" като изкарат 5 лв си купуват кебапчета и ги ядат така, че всички да ги видят със сръбска музика и пищови по шкембетата. Щото били прости ли ?- Започвам да им се възхищавам колко са щастливи заради привилегията че са тъпи. и Първите спечелени 1000лв се обръщат в черно БМВ 3 със затъмнени стъкла с фолио за 3лв.

Отиде ни младостта с борене на вятърни мелници. Ти за дела за около 60 рамки говориш. Не искам да те обезсърчавам, но не си ги слагай на сърце.
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.
bubolinka1
 
Мнения: 200
Регистриран на: 17.04.2013 14:59

Re: становище евн

Мнениеот Joro762 » 29.07.2014 12:51

bubolinka1 написа:Правата са търсими, а не дължими. Желая ти успех. А този "бизнес" да ти бъде на малкия пръст в сравнение с този, който ще развиеш занапред. Какво се случи с ония "Дамбовци", дето изкупуваха балкани, за да се подготвят за времето на вятърните перки? Какво ще се случи с допълнителното осигуряване на родените след 31.12.1960г/ защото направих справка за натрупаното мое и видях, че разноските по обслужването на сметката са съизмерими с вноските,а моите вноски са от "големите" по 100лв месечно /? За 8 години бях натрупал 4000хил лв /виртуални/. Този "ПРОБЛЕМ" още не е лъснал. Пак ще има ПАНИКА и спасяване на положението пожарникарски с тинейджъри над важните организации, когато дойде време родените след 31.12.1960г да започнат да си получават "пенсиите". Тогава ще има "открития", шаш и паника. ТОЯ филм в БГ е игран и не е свършил. Аз ли да съм този, който вижда проблема пръв ? Всеки месец, целият трудоспособен български народ плаща едни 50-100лв на 5-6 организации, които носят самонаименованията на влиятелни западни компании/ защото имат отделна-българска регистрация и капитала на "влиятелните" няма нищо общо с този на българските им "наименования", които са с "- България"/.

Ти за кое по-напред и кой да осъдиш? За едни 50-60 рамки на покрива светът няма да се свърши. Затова "главоците" като изкарат 5 лв си купуват кебапчета и ги ядат така, че всички да ги видят със сръбска музика и пищови по шкембетата. Щото били прости ли ?- Започвам да им се възхищавам колко са щастливи заради привилегията че са тъпи. и Първите спечелени 1000лв се обръщат в черно БМВ 3 със затъмнени стъкла с фолио за 3лв.

Отиде ни младостта с борене на вятърни мелници. Ти за дела за около 60 рамки говориш. Не искам да те обезсърчавам, но не си ги слагай на сърце.

Аз хикса на централата съм и го сложил вече ,така че няма от какво да се притеснявам ?-))Но пък ще дам всичко от себе си свят да им се завие на всичките измамници накачени на веригата -)))
Joro762
 
Мнения: 535
Регистриран на: 11.02.2013 20:06

Re: становище евн

Мнениеот bubolinka1 » 29.07.2014 13:20

Значи другия път като купувам кюфтета, да се обадя и на теб. :lol: , а сега ми е необходим електроинженер, за изготвяне на нов проект на 5 кв ФЕЦ.
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.
bubolinka1
 
Мнения: 200
Регистриран на: 17.04.2013 14:59

Re: становище евн

Мнениеот Joro762 » 29.07.2014 13:24

Тук има много такива ,така че действай ,а иначе кюфтетата съм ги намалил ,че като влизам в съда да не си мислят ,че от централата съм се уял много ....-)))видиш ли ...
Joro762
 
Мнения: 535
Регистриран на: 11.02.2013 20:06

Предишна

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron