Две идентични програми - това води до недоразумение.

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Две идентични програми - това води до недоразумение.

Мнениеот Finansirane.eu » 28.03.2008 20:38

През 2007 година стартираха две почти идентични по параметри програми за сътрудничество: 1. Норвежката програма и 2. Финансовия механизъм на ЕИП позната още като програмата "EEA Grants", за която Finansirane.eu вече писа.

Като че ли обаче се даде по-голяма гласност на програмата "EEA Grants" и "Норвежката програма" остана в сянка. Дори имаше хора (повечето хора), които възприеха двете програми за едно и също нещо. Това може би се дължеше и на лошото позициониране на двете програми.

Публикуваме тази информация поради две причини:

. Защото тази програма е алтернатива на "EEA Grants", а там крайният срок за подаване на проектни предложения изтича на 25 Април 2008 година - това буди сериозно притеснение у повечето кандидати имайки предвит малкото време, което остава за подготовка на проектите.
. Изключително благоприятните условия и параметри
. Огромният интерес за финансиране на проекти свързани с ВЕИ

Няколко думи за партньорството по тези програми.

И двете програми дават възможност, проектите да се изпълнят в сътрудничество с партньори. Като препоръчително е участието на партньор от Кралство Норвегия. На пръв поглед това изискване изглежда доста бизобидно, но опита показва, че наличието на партньор по тези програми е близко до задължително условие. Това се дължи на факта, че и двете програми "EEA Grants" и "Норвежката програма" са политически програми. И като такива те следват определени политически приоритети.

Това условие стряска изключително много представителите на бизнеса, но всъщност то въобще не е толкова страшно. Норвежките компании имат интерес в участието на подобен тип проекти, защото получават политически дивиденти и в същото време трупат портфолио.

Крайният срок за подаване на документи за "техническа помощ" е 31 Май 2008 година.
Крайният срок за подаване на документи за реалните проекти е 31 Декември 2008 година.


На сайта на Finansirane.eu има подробна информация. От там можете да свалите и всички необходими документи и апликационни форми.
:: Finansirane.eu :: Финансирай идеите си.
Аватар
Finansirane.eu
 
Мнения: 12
Регистриран на: 07.02.2008 12:37

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron