retro написа:Иванов, без да се заяждам, моля, не консултирай хората без да си компетентен в дадена област и /или без да разполагаш с точна и достоверна информация.
YordanIvanov написа:Има да. Единствения ти вариант е да ти дадат отстъпено право на строеж. България е единствената държава в света, в която има такова понятие.
България не е единствената държава в света, в която има такова понятие. Правото на строеж е уредено в Германия в особен закон след изменението на ГГЗ от 1915 г. По-същия начин се урежда това право във Франция със закон от 1964 г. И двете страни се допуска срочно право на строеж, като във Франция максималният срок е 70 г.
Подобен вид "вещно право" в САЩ се нарича "кондоминиум".http://www.bg-pravo.com/2010/01/17_17.htmlYordanIvanov написа:Най-вероятно ще попиташ каква мощност може да хванеш Зависи от покрива, на 1 декар покрив, между 50 и 100 киловата.
Може и повече да "хванеш" ако се използват т.нар. "тави" - това са пластмасови конструктивни детайли за монтаж на модулите. За повече и по-точна информация можеш да попиташ лично
EOS Technologies (
http://solar.sts.bg/forum/profile.php?m ... file&u=141 ) който има практически опит в проектирането и монтажа на подобен тип конструкции по покривите в Германия.
YordanIvanov написа:В зависимост от състоянието на покрива инвестицията ще ти излезне максимално 150к евро за 50 киловата, 300к евро за 100 киловата.
Яко го натоварваш с цените.... И модулите, и инверторите поевтиняха.
YordanIvanov написа:Предварителните ти разходи за кандидатстване изключая отстъпеното право на строеж са ти около 25 хиляди лева.
Към настоящия момент предварителните разходи за кандидатстване (изключая правото на строеж) не надхвърлят 15-18000 лева (без ДДС).
Retro, слушай ме сега внимателно и разчитам НИКОГА ПОВЕЧЕ в тази тема да не ми отговаряш:
-България е ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА, в която отсътпено право на строеж е в този вид и е с такава тежест в закона.
-Има ли смисъл да коментираме КОЛКО МНОГО МОЖЕ ДА СЕ ХВАНЕ, като не знаем какъв е покрива? За това съм дал само ориентир. Не си мисли, че тавите са най-доброто решение винаги. ТОВА Е ПОКРИВ И ВСИЧКО Е СТРОГО ИНДИВИДУАЛНО.
-Товаря с цените? Ти нормален ли си бе човек? Кой да товаря и защо да товаря? Без да знаеш какъв е покрива и какви са намеренията на инвеститора, най-добре да кажеш на непознат човек 3 евро на ват и да ти е мирна главата, а не да подвеждаш.
-Това, че ти си успял да се справиш за 18 хиляди лева, не значи, че друг не е изхарчил 25. Когато човека търси ориентир, по-добре му кажи по-високи цени, от колкото възможно най-ниските. Разбираш ли или не?
Моля те, НЕ МИ ОТГОВАРЯЙ!