Банки в България, които финансират фотоволтаични централи

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Day Energy

Мнениеот Day Energy » 13.08.2011 12:31

Димитров здрасти, ако не ти е по вкуса терминологията няма как да ти го подсладя. Не искам да влизам в полемики с двуцифрени и трицифрени мегавати.

Темата е финансиране от банки, а не реклама. Не вярвам да съм оставил у теб впечатление на "рекламен агент", но пък и първата ни среща (минаха 2 години от тогава?!) беше доста сбита.

Ако целиш конфронтация не си уцелил адреса. В случай че преобладават желанието и възможностите а не "захапките", а и говорим за разумни величини от 0,2-0,5-1-2-5 МВ и ако наистина имате вече нещо с окончателен договор, можем да направим една нова. Този път не в "кафето на квартала".

Успех!

DN
Day Energy

Мнениеот petyostoev » 31.08.2011 09:13

petyostoev

Re: Day Energy

Мнениеот dvdimitrov » 13.09.2011 01:22

Day Energy написа:Димитров здрасти, ако не ти е по вкуса терминологията няма как да ти го подсладя. Не искам да влизам в полемики с двуцифрени и трицифрени мегавати.

Темата е финансиране от банки, а не реклама. Не вярвам да съм оставил у теб впечатление на "рекламен агент", но пък и първата ни среща (минаха 2 години от тогава?!) беше доста сбита.

Ако целиш конфронтация не си уцелил адреса. В случай че преобладават желанието и възможностите а не "захапките", а и говорим за разумни величини от 0,2-0,5-1-2-5 МВ и ако наистина имате вече нещо с окончателен договор, можем да направим една нова. Този път не в "кафето на квартала".

Успех!

DN

Г-н Николов,далеч съм от идеята да се заяждам с когото и да е.
Не ми харесва обръщението "Димитров здрасти", но това не е мой проблем.
Относно терминологията съм "на Ти",но това по никакъв начин не помага на никой.
Относно "полемики с двуцифрени и трицифрени мегавати" решихме проблема и изпълнихме 2-та проекта.
Относно забележката за "оставил у теб впечатление " на "рекламен агент"",четейки мненията ти ,промяна няма.
Относно "Ако целиш конфронтация " и "не си уцелил адреса",отговарям че не съм целил и "уцелил не уцелил" свършихме каквото трябва и цетралите работят.
Относно "захапките"не смятам да коментирам,а за разумните величини,
Те имформирам ,че изпълнихме 4,5 и 7 Мгв и в тази насока не знам за какъв окончателен договор ме питаш.
N.B.
В София най-вероятно бизнеса е друг,но в Пловдив нещата се решават
на маса-това е истината за съжаление!!!!!
Така ,че не ми се обиждай,че срещата е била в "кафето на квартала".

П.П.
За да ти покажа ,че не се заяждам и че не искам да те обидя и заради P_Mihailova и други из форумите,които си мислеха , че работя в някое Енерго, обяснявам:
Аз съм инвестиционен банкер с над 10 год.стаж и компанията ,която представлявам вече е вложила над 76 млн.евро в България.
dvdimitrov

Мнениеот dvdimitrov » 13.09.2011 01:41

За всички заинтересовони: в момента се насочваме към цетрали на Биомаса.
И пак на всички четящи форума,ако имате въпроси,задавайте ги-с каквото мога да Ви бъда полезен -ще отговарям.
П.П.
Винаги съм изказвал експертни мнения ,спрямо това,което ми е известно,с цел да информирам този, който се интересува и пак само нападки.Неколкократно обяснявам ситуацията с Банките в България,но за
съжаление никой не слуша--за това и престанах и не съм писал от месеци.
Ако ще си мерим пещеристите тела ,просто няма смисъл!?!?!?!?
Чужденцити си действат и керванът си върви......
Ако някой се е почувствал обиден-- ИЗВИНЯВАЙ!!!
dvdimitrov

Re: Day Energy

Мнениеот pmihailova » 13.09.2011 09:44

dvdimitrov написа:
П.П.
За да ти покажа ,че не се заяждам и че не искам да те обидя и заради P_Mihailova и други из форумите,които си мислеха , че работя в някое Енерго, обяснявам:
Аз съм инвестиционен банкер с над 10 год.стаж и компанията ,която представлявам вече е вложила над 76 млн.евро в България.

То не ми пречи пак да си мисля,че работиш допълнително за някое енерго :wink: .
pmihailova

Мнениеот pmihailova » 13.09.2011 09:45

petyostoev написа:"МКБ Юнионбанк кани бизнеса с кредити"
http://insmarket.bg/news/?cat=news&cat_ ... _id=111335

http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/08/30 ... mail_press

До края на месеца няколко банки ще са готови с пакетите си за финансиране на ВЕИ.
pmihailova

Мнениеот BulSpace » 29.09.2011 15:55

Дано най-сетне пуснат кредити за малки централки на малки хора... големите вече видяхме че ги оправиха... :-/
Едно днес е много повече от две утре!
Изображение
Аватар
BulSpace

Мнениеот petyostoev » 05.10.2011 09:44

"Българските фирми най-трудно взимат кредити в ЕС"

http://insmarket.bg/news/?cat=news&cat_ ... _id=112164
petyostoev

Мнениеот BulSpace » 14.10.2011 21:55

Намерих решение... Разбрах, че Уникредит и Пиреус давали пари след като е построена централата и ще отправя запитване. Построяването със забавено плащане вече не е проблем и в България... :-)
Едно днес е много повече от две утре!
Изображение
Аватар
BulSpace

Мнениеот retro » 16.10.2011 18:40

BulSpace написа:Намерих решение... Разбрах, че Уникредит и Пиреус давали пари след като е построена централата и ще отправя запитване. Построяването със забавено плащане вече не е проблем и в България... :-)

Наемате ли се да построите една централа и да изчакате 4-5 месеца докато от РА преведат парите и клиента ви се разплати?
"Където глупостта е образец, там разумът е безумие"
retro

Мнениеот Nasko » 16.10.2011 19:26

ДФЗ плаща проекти, които са изпълнени и платени. Ето защо без банка не става.
Nasko

Мнениеот Gio » 16.10.2011 21:43

retro написа:
BulSpace написа:Намерих решение... Разбрах, че Уникредит и Пиреус давали пари след като е построена централата и ще отправя запитване. Построяването със забавено плащане вече не е проблем и в България... :-)

Наемате ли се да построите една централа и да изчакате 4-5 месеца докато от РА преведат парите и клиента ви се разплати?

...4-5 месеца..? Lucky You...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Re: Банки в България, които финансират фотоволтаични централ

Мнениеот sdvsolar » 16.06.2012 07:10

Здравейте
искам да споделя опит с банките за финансиране за изграждане на ФВЦ
Цена на проекта 131000 - от Банката 100000 мое самоучастие 31 000 + 26 000 ДДС

Обиколих почти всички банки и получих заем от 100 000 лв. от Uni credit при следните условия

1. Ипотека жилище - 66 000лв. - 75%
2. Земя и сграда в/у която ще е централата от 30 кWp - 10 000 лв.
3. Ипотека на бъдещото технологично оборудване - 96 000 лв. с ДДС - 50 %
4. Солидарен длъжник - фирма
5. Бъдещи вземания по договор с ЧЕЗ

Подадох заявление м-ц Март Подписах договор с Банката м.Април , но имах клауза в договора ,че ще усвоявам парите при подписан окончателен договор с ЧЕЗ
Получих договора с ЧЕЗ на 05,06,2012 год.
на два транша усвоих парите. В понеделник 18,06,2012 год е приемателната комисия от ЧЕЗ с който протокол се фиксира датата за изкупната цена
Гратисен период по заема 6 месеца, срок на кредита 10 год. лихва 9.3%
sdvsolar

Мнениеот petyostoev » 16.06.2012 08:18

Цената не се ли фиксира към датата на подаване на заявлениета в ЕРП?
Иначе те комисия може да си назначат и след един месец.
petyostoev

Мнениеот sdvsolar » 16.06.2012 08:52

Подадох заявление за акт за установяване на годността на съоръженията/кабел ниско напрежение и табло/ преди акт 15.
След два дни дойдоха и монтираха таблото на стълба на ЧЕЗ.Идва комисия прави проверка и издава протокол който се подписва и от мен. Това е датата.
Следва подаване на Заявление за Договор за достъп до преносната мрежа и Заповед за поставяне под напрежение.Тези две заявления са едновременни.
След това се подава Заявление за Договор за продажба на електоенергията.

За 30 кWр на покрив не е необходим акт 15 / обекта е 6 категория/ но аз съм си направил, дори имам одустоверение по чл.52 от общината че обекта е попълнат в кадастъра / за всеки случай/
sdvsolar

ПредишнаСледваща

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ