ПРЕНАСОЧВАНЕ

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

ПРЕНАСОЧВАНЕ

Мнениеот Pyramid » 13.04.2013 20:28

За N - ти път поставям въпроси в тази или онази тема и сега, ще го задам пак:
Дали, не е по-удачно да се пренасочат усилията на така силно желаещите да вложат време, старание и средства в област, явно, подтискана от обстоятелства, държава и пазар /тази на ФЕЦ/ в други, по-перспективни, поне в средносрочен план? Дали няма и други, много по-благоприятни възможности и решения?
Защо, в крайна сметка, народът продължава да си дава парите за лудо, а после да негодува че е прецакан?
За едно възможно решение вече съм наясно, и опитвам тук да просветля широката публика но, отговорът е или рехав, или дори отсъства...
КАКВО да сторя, за да ви раздвижа и да достигнете до значително по-висока възвращаемост и по-ниска цена /финансово, психическо, от време и т.н./ натоварване ? Дайте /смислени/ отговори или задайте своите, важни са. За всички. Защото, г-н Матеев е извънредно свестен човек, не видях тук /от поне 5 години наблюдавам форума/ та, не видях той да ни навива или да взема решенията вместо нас. Не и за това, НАКЪДЕ да си насочим усилията, не и за това, от какво да се интересуваме, в какво да влагаме, КОЛКО да влагаме и какво ще получим.
ВИНАГИ е бил, е, и вярвам, ще продължи да бъде пределно обективен и последователен, за което, само му се възхищавам. Ние си вземаме решенията, а после ... после държавата виновна, ЕС виновен, ЕРП-тата, сезоните, кризата... Само не и ние?
Къде гледаме? ЗАЩО така мислим? И кога, най-сетне, ще се събудим?
Е ?
Не се нахвърляйте в/у ми с ножове и вилици.
Проявете въображение, вземете и сол.
P.S.
И най-сладката мушмула е била зверски тръпчива преди това.
Pyramid

Re: ПРЕНАСОЧВАНЕ

Мнениеот Pyramid » 14.04.2013 01:04

Виждам, темата се посещава...и /засега?/ няма отговор.
Затова, се питам:
Въпросите ли са много тежки, Отговорите ли са трудни, или не умеем да си дадем честна оценка? Защото не е ласкава, защото ще засегнем някого или се боим, да не би някой да види, докъде сме стигнали?
Та...Кого лъжем? И докъде ще стигнем, ако не си дадем честен отговор? Лъжата /когато лъжем себе си/ не е ли по-разрушителна от простото но, честно /само/заблуждение?
:bom:
P.S.
Pyramid

Мнениеот Bobby » 15.04.2013 00:14

Както се казва Въпроси за 1 млн. долара :D

Виновни сме дотолкова, доколкото се вързахме да инвестираме в една държава, в която никога не знаеш кой откъде ще ти го забие! Няма инвеститор, който при такова развитие на нещата да не е прецакан. Със сигурност и няма да дойде вече инвеститор, ако знае какво и как се прави в тази държава.
Bobby

Мнениеот Pyramid » 15.04.2013 16:30

Вина? Всъщност, не нея търсим. Знаем си я. Думата беше за пренасочване, като способ да намалим загубите и като вариант да излезем на /някаква/ печалба, след всички тези нерви. Без да съм съвършен, не се намирам отговорен за всичко, което се случва, и имам определени насоки, потвърдени /в друг контекст/ от президента Плевнелиев.
Иде реч за енергоспестяване и средствата за неговото постигане. На практика, тук виждам по-големи и по-мобилни ресурси а, така също, и по-малко възможности за външна негативна намеса, както се случи тази година с удара по ВЕИ - бранша. Защото, ударът дойде по потребителите на инвестирани средства - по тези, които са влели своите пари в чужди икономики, купувайки всякакво оборудване, а не по производителите на това оборудване. Е, за такова пренасочване ми е думата: Има перспективни проекти /моят е от тях/ с ниски потребности от финанси и широки, ненаситени пазари, на които едно корумпирано национално управление не може да влияе негативно...с изключение на момента, в който е осрало възможностите за заемане на банков ресурс. Вярно, последното отваря врати за частната инициатива, ала увлечена, широката Публика я подминава с широко затворени очи, да си троши главата в стената.
Не Асурдистан, ами Абсурдистан отвсякъде. :?
P.S.
Pyramid

Мнениеот Pyramid » 01.05.2013 17:02

Нека честитя първо на всички прекрасния празник, 1-ви Май че, така или иначе, светът се крепи на работата.
И, второ, опитвам се да проверя на практика принципа как капката пробива камъка. За целта, отново ще насоча вниманието към [img=http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/vei-centralite-otnovo-s-ogranicheno-proizvodstvo-,150472/]една болна тема[/img]и да споделя за пореден път, че изход има. Нискорисков и интелигентин изход, който ще Ви придостави чудесната възможност дори да увеличите инвестициите си тук, във ФЕЦ, ВетрЕЦ и т.н. зелени енергии, стига да искате.
С риск да ме разжалват в редник,
Ако сме свободни и, все пак, не харесваме сериозен сегмент от живота или бизнеса си, правилното решение е да се огледаме и да ревизираме решенията си. За минало време, това не може да помогне но, ни дава нови шансове оттук насетне.
От седмици изглежда, си пиша сам ала, вече съм го приел. Свикнах да бъда отхвърлян и игнориран, т.к. се оказа, че умните хора по света са малцинство и трудно се попада на такива. Интересно ми е тези, които /пак?/раздразнени, ще се юрнат да ме гонят, хулят, да канят админа да ме банне и т.н., ще ли си помогнат с това?
- Едва ли. Понеже, техните проблеми и/или/ финансови и др. загуби са следствие не на моето /дразнещо?/ писане, а на техните убеждения, заблуди и /не/адекватни решения. Четат ме като глас на съмнението в себе си, на критичния поглед отстрани, на закъснялата си фин.съвест и т.н., което няма как да гали самолюбието им.
Естествено, че дразни.
Обаче, има и няколко добри новини:
1. Голямото Парти в бранша НЕ Е приключило и предстои да бъдат направени сериозни пари. Просто, е необходимо /частично и временно/ пренасочване на акцентите.
2. Възможността е съвсем близо. На разположение тук, на местна почва.
3. Технологията е възможно най-опростена, а ефектът-поразителен.
4. Присъединяването е възможно най-безпроблемното. Сравнения с това на ФЕЦ и МВЕЦ, са просто неуместни.
5. Ако покажете една по-голяма далновидност, възможностите ви за инвестиции в любимите ФЕЦ, в т.ч. на нови и придобиване на действащи, във ВетрЕЦ и ВЕЦ могат да нараснат с пъти, като си спестите маса нерви по ред бавни процедури и сериозни невъзвратими разходи.

Информационни материали може да ви бъдат изпратени при поискване. Безплатно.
P.S.
Pyramid

Мнениеот Pyramid » 03.05.2013 00:44

Уникално: Темата е прочетена, след вчера, поне още 60 пъти. Ала - какво по-съмнително от някакъв със страшен ник тука - всички се боят да питат. Види се, проблемите са ви малко, та, "с основание" изчаквате, нека се натрупат. И тогава, може да ме напъпли множество самопрецакали се.
Лоша новина, обаче: Прозорците на възможността, дотогава, може и да са се захлопнали - или да съм се справил /някак/ съвсем сам и да нямам нужда от подкрепата на закъснели тарикати, или да съм гушнал босилека.
Та, кой вариант предпочитате? :roll:
P.S.
Pyramid

Мнениеот alabala963 » 06.05.2013 23:46

С босилека ми харесва!!!
"Помни, че си смъртен и имайки ограничено време за живот, си достигнал, благодарение на размишленията за природата,
до безкрайността и вечността и си видял "това, което е, което ще бъде и което е било".
Аватар
alabala963

Мнениеот Pyramid » 07.05.2013 11:26

СПОКО, и това ще стане някога. :alien:
P.S.
Pyramid

Мнениеот ferdy » 07.05.2013 19:07

И ето ни нагледен пример за антиреклама на някакво предложение: дори и някой да е имал и минимален интерес към това, което предлагаш, с отбелязването във всяка тема и на всяка манджа босилек, без грам да си по темата, на читателите толкова им втръсваш, че няма и да ти погледнат подписа.

А всъщност за подписа имаш ли разрешение от господин Матеев?
ferdy

Мнениеот Mateev » 07.05.2013 19:36

И мене този подпис започна вече да ме дразни. То бива реклама, бива, ама вече започна да прекалява.

Да си отвори една тема, да си се похвали за изобретението си, да сложи линк-два - това го считам за нормално. А сега заради този подпис пълни всяка една тема с безсмислени коментари. Ако прекалено е започнал да дразни колегите от форума - казвайте какво да правя? Формално не е нарушил правилата на форума, и за това си мълча. Но това с дразненето на всички вече започва да придобива големи размери.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Pyramid » 07.05.2013 20:30

Така става ли?
P.S.
Pyramid

Мнениеот Pyramid » 07.05.2013 20:47

Работата е до доброто възпитание. Елемент от него е, когато е шумно, за да те чуят, ако трябва, дори да викаш. Наложи се - виках - не бях чут. Явно, не е било писано. :?
P.S.
Pyramid

Мнениеот Pyramid » 07.05.2013 20:51

ferdy написа:И ето ни нагледен пример за антиреклама на някакво предложение: дори и някой да е имал и минимален интерес към това, което предлагаш, с отбелязването във всяка тема и на всяка манджа босилек, без грам да си по темата, на читателите толкова им втръсваш, че няма и да ти погледнат подписа.

А всъщност за подписа имаш ли разрешение от господин Матеев?
...И, да: не знаех, че за подпис трябва да се иска разрешение. Няма да е зле, да се оформи точка в общите условия: И за подпис да се пита. :oops:
P.S.
Pyramid

Мнениеот ferdy » 07.05.2013 20:58

Ами има го в правилата: форумът е на частна фирма и всяка реклама трябва да е разрешена от или платена на собственика й. Всички, които са си сложили подпис, аватар, насочващи към фирма, различна от СТС и от БСА са питали най-възпитано.
ferdy

Мнениеот Lupus » 07.05.2013 21:25

Mateev написа:И мене този подпис започна вече да ме дразни. То бива реклама, бива, ама вече започна да прекалява.

Да си отвори една тема, да си се похвали за изобретението си, да сложи линк-два - това го считам за нормално. А сега заради този подпис пълни всяка една тема с безсмислени коментари. Ако прекалено е започнал да дразни колегите от форума - казвайте какво да правя? Формално не е нарушил правилата на форума, и за това си мълча. Но това с дразненето на всички вече започва да придобива големи размери.

Мога да ти посоча няколко очевидни нарушения:
- тролене
- спам
- непозволена реклама
- безсмислени постове с цел реклама
В никой уважаващ себе си форум това не се търпи. Едно-две предупреждения и БАН!
Pyramid написа:Работата е до доброто възпитание. Елемент от него е, когато е шумно, за да те чуят, ако трябва, дори да викаш. Наложи се - виках - не бях чут. Явно, не е било писано. :?

И ще ме извини колегата, но крещенето НИКОГА не е било признак на добро възпитание. За да те чуят трябва да убедиш опонентите си с аргументи, а не да ги надвикваш!
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Следваща

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ