ПРЕНАСОЧВАНЕ

Възможности за финансиране на проекти за Енергийна Ефективност и изграждане на нови Възобновяеми Енергийни Източници. Кредити, грантове, субсидии, данъчни облекчения.

Модератори: Mateev, Admin

Re: ПРЕНАСОЧВАНЕ

Мнениеот donpesho » 07.05.2013 21:30

Аз на мястото на Матеев не бих търпял толкова , но форума си е негов и решенията също.
Аватар
donpesho

Мнениеот Pyramid » 08.05.2013 15:22

И ще ме извини колегата, но крещенето НИКОГА не е било признак на добро възпитание. За да те чуят трябва да убедиш опонентите си с аргументи, а не да ги надвикваш!

- Какви "опоненти", ако смея да попитам? Дискусия, по същество, не е водена. Не и по това, за което ви хортувам. А да викам, още не сте ме чували. :mrgreen:

Обясних /малко алегорично/ че, за да обърне човек внимание на нещо, то трябва да достигне до съзнанието му... А тук, мнозина, са така погълнати от определена тематика, че изобщо не реагират. Проблемите в последните месеци /вкл. изключване на ВЕИ централно/ и понесените от мнозина тук, включително, финансови удари, се коренят в прекаленото увличане по следване на вече успели модели /някъде, някога, при някакви условия/ и днес, тук, сега - при едни други условия, вместо трезво оглеждане и избор на възможности.
Народът има пословица по този случай : "Изпусна питомното, да гони дивото".

Изстрадано и убедено, съм прав:
Елемент на възпитанието е да съобразиш гласа /изразните си средства, силата на налагане, ако трябва/ със средата. Опростенческото разбиране за "възпитание" като тихо /незабележимо/ говорене, може да е и просто гибелно. Не може, правейки се на "културен", в шумна среда, да мънкаш и да допуснеш приятел, или просто, свестен човек, да си строши главата, или да стори друга сериозна грешка, т.к. не е могъл да разчете гласа ти на високия общ фон, когато е трябвало. Е, правих необходимото. Друг въпрос, дали на всички се е харесало, или не. Живеем в реален свят и трябва да се съобразяваме с него.

Освен това:
"Реклама" е, когато се продава нещо. Продукт, услуга...Нещо готово. Канех ви да обсъдим нещо, все още, недотам готово, че да го рекламирам. Отзивите - ако постъпваха - бяха и редки, и не напълно удовлетворяващи моите критерии. С трима души, досега, тук съм обсъдил по-обстойно и пръв измужду тях, бе г-н Матеев. Тоест, той знае, за какво иде реч. Ако не ме е изгонил /все още/ вярвам, проявява и добро възпитание, и култура, и справедливост - все неща, изключителна привилегия на Точните хора. Предлагам да му се доверите. Поне аз, съм се доверил.

И, да:

Махнах дразнещия ви линк, дано сте доволни.
Не се нахвърляйте в/у ми с ножове и вилици.
Проявете въображение, вземете и сол.
P.S.
И най-сладката мушмула е била зверски тръпчива преди това.
Pyramid

Мнениеот Pyramid » 09.05.2013 11:27

Очаквах тук да ме потупате по рамото, да речете "Ей, браво, може да е всякакъв но, поне, с него може да се разбереш и т.н. ама нА - нищо.

...къде сбъркахме ? :roll: :alien: :drunken:
P.S.
Pyramid

Мнениеот Joro762 » 09.05.2013 19:45

Pyramid написа:Очаквах тук да ме потупате по рамото, да речете "Ей, браво, може да е всякакъв но, поне, с него може да се разбереш и т.н. ама нА - нищо.

Един турски“ Аферим“ да ти кажа устройва ли те?Но ще го кажа ако развиеш тема за която сме се събрали всички колеги тук във форума а не като просто си остриш ноктетата чрез компютърните бутони :D
Joro762

Мнениеот Lupus » 09.05.2013 19:49

Pyramid написа:Очаквах тук да ме потупате по рамото, да речете "Ей, браво, може да е всякакъв но, поне, с него може да се разбереш и т.н. ама нА - нищо.

Ротния в казармата казваше: "Получаваш награда "Усмивка пред строя""""
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Pyramid » 09.05.2013 21:52

Да развия тема? Акълът по темите, дето всички се интересувате, ми стига, колкото да питам, 'баси. Ама бих се заинтересувал...
...Какво ще кажеш за избора на коефициента на запас по изтръгване при разчета на стационарните конструкции, разполагани на равен бетонен покрив? Работата е там, че при задуване отзад /откъм повдигнатата страна, имаме сериозен опън и няколко пулсиращи атаки може да разбият и читави анкери. Правихме една установка /савониус/ на покрива на ТУ-Варна ... и изправи куките на 10 мм талрепи...Нямаше ме последните години, пък и крилата ги очупи още първата но, как да се залага запъсът за една редица панели, дето не е експериментална?
Е? Тук да чуя. Щото не съм по механиката. :roll:
P.S.
Pyramid

Мнениеот Lupus » 09.05.2013 22:31

Pyramid написа:Да развия тема? Акълът по темите, дето всички се интересувате, ми стига, колкото да питам, 'баси. Ама бих се заинтересувал...
...Какво ще кажеш за избора на коефициента на запас по изтръгване при разчета на стационарните конструкции, разполагани на равен бетонен покрив? Работата е там, че при задуване отзад /откъм повдигнатата страна, имаме сериозен опън и няколко пулсиращи атаки може да разбият и читави анкери. Правихме една установка /савониус/ на покрива на ТУ-Варна ... и изправи куките на 10 мм талрепи...Нямаше ме последните години, пък и крилата ги очупи още първата но, как да се залага запъсът за една редица панели, дето не е експериментална?

Ами аз да я доразвия...
Специалистите от ТУ Варна твърдяха, че преди да се скапе, това чудо добре е разгонвало чайките... :D
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот Pyramid » 10.05.2013 08:36

- То не само чайките, ами и народ бая разгони. :wink: И добре, че се счупи, да го ева. Както и да е. Думай ти сига, как да го изчисляваме на изтръгване. :eye:
P.S.
Pyramid

Мнениеот lz1wvm » 10.05.2013 19:23

Pyramid написа:Да развия тема? Акълът по темите, дето всички се интересувате, ми стига, колкото да питам, 'баси. Ама бих се заинтересувал...

Ами потърси баба Душка,тя предаваше Теоретична механика в ТУ-Варна.Ако я няма вече,лошо....Тогава трябва да направиш следното.Избираш си три опорни точки,избираш силите които действат на тези точки и съответно съставяш едно уравнение на Лагранж от втори ред.

И между другото,първо пий три ракии,щото иначе има да се чудиш на коя точка да се опреш. :D
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот Pyramid » 10.05.2013 22:24

...а какво става, когато дребен рогат добитък /охлюви/ полазят панелите? :alien:
P.S.
Pyramid

Мнениеот Lupus » 10.05.2013 23:10

Pyramid написа:...а какво става, когато дребен рогат добитък /охлюви/ полазят панелите? :alien:

Слуз!
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот lz1wvm » 10.05.2013 23:12

Pyramid написа:...а какво става, когато дребен рогат добитък /охлюви/ полазят панелите? :alien:

Ако въпроса ти е технически,за мен означава,че си 5 години назад(от както си се регистрирал във форума),и поне 10 години настрани.
ПС Пък и не разбрах,каква е връзката между вятъра и охлювите.
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот Pyramid » 11.05.2013 11:23

lz1wvm написа:

Ако въпроса ти е технически,за мен означава,че си 5 години назад(от както си се регистрирал във форума),и поне 10 години настрани.
ПС Пък и не разбрах,каква е връзката между вятъра и охлювите.
Като цяло, разположените панели хвърлят сянка. В сянката, е нормално да расте някаква тревица, т.к. и почвата няма да изсъхва толкова след дъжд /пак сянката е ползата/.
Съответно, който стопанисва ФЕЦ, може да се радва и на увеличена продукция от дребен рогат добитък, разширявайки продуктовата си линия, още, и с месце. Инвестициите, брат'чеде lz1wvm, трябва да се изплащат, н'ел' тей?
И, тук става Европейският Правен въпрос, засягащ хармонизирането на законодателствата там и у нас:
Ще ли са щастливи тейзи охлюви и щат ли са достойни за масата на едни европейци? Да знаем, 'баси, можем и ги изнася тях поне, след като тука ни дърпат цените надолу, дърпат и шалтера надолу...
А, м/у охлюви и вятър връзка - и да има, - едва ли ще е душевна. Питаньето е от общ интерес. Както сам каза, 5 години назад, 10-встрани. :alien:
P.S.
Pyramid

Мнениеот lz1wvm » 11.05.2013 17:05

Не можах да разбера техническия смисъл на отговора,повече приличаше на бизнесменски :D .Но както и да е,ако идваш в Казанлък имаш една бира от мен.
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот Day Energy » 13.05.2013 14:09

Mateev, ще ти "наложа" такса "безмислен емайл" за всяко едно съобщение, което се докосне до пощата ми с "инициатор" Пирамидата...

а пък ти си трай още..
Day Energy

ПредишнаСледваща

Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ