Ферди, благодаря за написаното.
Ще приема, че не съм си задал питането правилно.Когато банката ни отпусне кредита срещу залог на имот, моя капитал в кеш+ кредита от банката, започваме строеж, правим каквото правим и я завършваме.Фактите след строежа са: Парите от кредита са изразходени до дупка, а централата е готова да продава и печели от продажбата на ток, ще приемем че няма да има забава от ЕРП-то.
На тези 25 000-кв. (20-25кв. централа)които ще ги произведе най-вероятно ще получа към 15 000лв.(може и 10 000лв. ако е 0.40 изкупната цена) да ама банката нали ще си иска вземането (лихви и главница) дори там гратис да ни даде 1 година, докато строиме....
Това което знам е, че срока за погасяване е 60месеца на кредит, при условия, в които инвеститора е обвързан със РА,(одобрени за субсидия).Говоря за появата на риск в един момент да нямаме налични финансови средства, с които да погасяваме задължението си по кредита към банката. Този риск съществува във времето на което разчитаме да ни подпомогнат по мярката, не че имаме проблем със самия бизнес-план.Предполагам че, бизнес-плана е разчетен за 20г. напред.
Решението е може би междинно или авансовото плащане, ама пак се пита в задачата, по кое време би се случило това разплащане през този 3-годишен период от време.
Как да го смятам това нещо, печелим за година 15 000лв., а само към банката ще трябва да платим 17 000лв.(80 000лв.=20кв.). Ами за другите разходи т.е 3000-5000лв. недостиг за първите 3 години.Оттам вече "плувката" ще изплува, а бизнес-плана ще стане устойчив, ама преди това, за да си нямаме проблеми с ипотеката какво ще правим(ако имам още 10-15 000лв. кеш няма да му мисля).Предполагам, че след този период 10-12г. вече ще се изплати та да печелим до 20г. от договора за изкупуване.