Pyramid написа:...Та, ако нямаше субсидии, а цените си бяха, каквито са в момента, щяхте ли така активно да се натискате да си наливате парите при произтичащата от всичко възвръщаемост единствено и само водени за/от благото на обществото? Без тези механизми за подпомагане, ще ви излезе ли и кога сметката?
-Говоря за масовия инвеститор във ФЕЦ.
alabala963 написа:А за благото на обществото си мисля след моето благо и така е с 98% от хората. Но когато моето благо ще допринесе за общото благо то тогава има справедливост. А когато общото благо не допринася за моето то тогава има несправедливост. Всичко това са морални норми и нямат нищо общо с бизнеса ( в бизнеса няма морал, има етика, коректност, интерес и т.н, но няма морал).
В бедна държава морал не търсете ;като се започне от политиците и се стигне до най обикновения утруден човечец то си е заразно ...venkap написа:alabala963 написа:А за благото на обществото си мисля след моето благо и така е с 98% от хората. Но когато моето благо ще допринесе за общото благо то тогава има справедливост. А когато общото благо не допринася за моето то тогава има несправедливост. Всичко това са морални норми и нямат нищо общо с бизнеса ( в бизнеса няма морал, има етика, коректност, интерес и т.н, но няма морал).
Никой не говори за благото на обществото, а за неговите интереси. Не говорим за морал...
Много съм затруднен да видя в българския бизнес етика и коректност, които между впрочем са морални норми.
В бедна държава морал не търсете ;като се започне от политиците и се стигне до най обикновения утруден човечец то си е заразно ...venkap написа:alabala963 написа:А за благото на обществото си мисля след моето благо и така е с 98% от хората. Но когато моето благо ще допринесе за общото благо то тогава има справедливост. А когато общото благо не допринася за моето то тогава има несправедливост. Всичко това са морални норми и нямат нищо общо с бизнеса ( в бизнеса няма морал, има етика, коректност, интерес и т.н, но няма морал).
Никой не говори за благото на обществото, а за неговите интереси. Не говорим за морал...
Много съм затруднен да видя в българския бизнес етика и коректност, които между впрочем са морални норми.
867348 написа:Някой знае ли дали са утвърдени от ДКВР изкупните цени за субсидиите ? 35 ст за 80% ? Нали на 7.11 беше ?
Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта