Ivan Buzov написа: Ако можете да убедите някой за голяма мощност - това няма да е защото сте изградили малка такава, а защото ще сте му показали изгодни възможности за бърза възвращаемост, малък риск и гарантиран пазар.
Как ще убедите Световната банка да Ви субсидира за 5 или 10 mW проект, при положение че не сте стопанисвали и 1(5 или 10) kW??
Как ще попълните частта "Капацитет за управление на PV инсталации"? или "Досегашен опит в управлението на PV мощности"?
Пак ще го кажа - не ми е известно да има наивни инвеститори.
А сега, една малка алтернатива на горната заплетена и 99% неясна "възможност".
Слагам 100000 лв на 3 годишен срочен депозит при 7,5% годишна лихва в една известна банка и след 3 години си прибирам 22500 лв. 0% риск, 0% разходи, 0% усилия, 0% дертове, 0% ангажименти.
Има ли нещо неясно в тази схема? 99% от напускащите потенциарни инвеститори си я правят, разбират и прилагат.
Ако не вярвате, нека да направим една анкета - ако човек има 100000 лева свои пари (не пари за пране), коя от двете схеми ще предпочете.
Аз повече няма да добавям нищо към горенаписаното. Съгласен съм Вие да продължите с обосновката си колкото желаете (ще Ви платя изписаната хартия).
Кой от двата варианта ще предпочете инвеститора?