Тъся съдружие за ВЕИ биогаз или парник

Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти за ВЕИ.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот malchev » 13.09.2009 19:42

Един интересен доклад от Март 2009 г.
Прикачени файлове
D-2.2-Biogas_Potential_Bulgaria-bg.pdf
Потенциал на биогаз в България.
(680.89 KiB) 857 пъти
malchev

Мнениеот ivanotsofia » 13.09.2009 21:43

8 Заключение и перспективи

Интересът към производството на биогаз от органични отпадъци все повече се засилва през
последните години. Въпреки това, в България все още няма изградени биогаз инсталации.
Понастоящем, потенциалните суровини за производство на биогаз се използват
непълноценно (преработват се неправилно или се депонират, което от своя страна води до
повишен риск от екологични замърсявания). При преработването на оборския тор, с помощта
на анаеробно разграждане, не само се намалява количеството на отделяните емисии, но и се
подобряват свойствата на получената вторична биомаса. Освен това технологиите за
производство на биогаз биха могли да бъдат ефективно средство за намаляване на
енергийната зависимост на страната.
Бъдещето на биогаза в България е обещаващо, тъй като около 55 % от генерираните
отпадъци в момента са органични. Нашата страна има най-голям потенциал за производство
на биогаз от селскостопански отпадъци, получени от вторичното производство, в сравнение с
Хърватска, Гърция, Латвия, Румъния и Словения.

Ммммддддааааа, malchev , мммммдддддддааааааа
това е , което ще ни оправи. Не слушай Gio и сие. Те не знаят какво говорят. Ще печелим повече от тях.Какво ще кажеш да направим по милион и да ходим да се перем? Ти имаш ли ФВЦ , че да добавим малка БГЦ към нея. Помисли, не бързай. Ще ми отговориш след няколко дена, че ми спират нета. Представи си, ако не си платиш нета ти го спират - идиотщина. Ми ако нямам пари, бе, гении???С какво да ви платя - с фермент ли?
VEI BIOGAS
ivanotsofia

Мнениеот ivanotsofia » 13.09.2009 22:38

Това за тръбите сега го чувам, но газ в атмосферата е много вредно и по рафинерии и др. го изгарят факелно, тоест го палят. Много хитро наистина - това е море от буклук и производството е много. Това е много хитра идея, но може би като вече го затворят сметищета и няма движение на машини отгоре - просто не знам къде са тръбите.
VEI BIOGAS
ivanotsofia

Мнениеот ferdy » 14.09.2009 13:00

В доклада са изпуснати няколко когенерации, както и една инсталация за производство на ток, но там не са работили от Енергопроект, така че е нормално.
ferdy

Мнениеот malchev » 14.09.2009 13:13

Аз знам за работеща инсталация за извличане на биогаз при пречистване на промишлени отпадни води, само че газът се изгаря на факел. Инсталацията е внесена и изпълнена по чужд проект.
Добивът е твърде малък, за да е оправдана инсталация за съхранение чрез сгъстяване. И твърде непостоянен, за да се използва за електропроизводство или отопление.
malchev

Мнениеот Eduard Borvski » 14.09.2009 14:59

ivanotsofia написа:Това за тръбите сега го чувам, но газ в атмосферата е много вредно и по рафинерии и др. го изгарят факелно, тоест го палят. Много хитро наистина - това е море от буклук и производството е много. Това е много хитра идея, но може би като вече го затворят сметищета и няма движение на машини отгоре - просто не знам къде са тръбите.

Отиди на сметището в Суходол и ги виж тръбите...Говоря за култивираните депа. Идеята ни не беше да произвеждаме енергия/ток/ от газа но и това става....Но за да те допуснат да направиш необходимите замервания, за да видиш колко е добива и дали си струва, ти искат ......майка си и баща си....
Eduard Borvski

Мнениеот ivanotsofia » 14.09.2009 19:53

Искат майките си и татковците си - за какво като така и така изфирясва. Концесия ли искат да си купиш? По-скоро трябва да плащат, че не са събрали всичките тръби в една цистерна и оттам нагоре една тясна тръба висока и се пали. Трябва те да си купуват кредити за парникови газове щото метана се разгражда за 12 години от слънцето и е по-гаден парников газ и от CO2.
ферди, това е някаква надежда - значи една добра и една лоша новина- добрата е, че теоретически може щото има вече подобни, а лошата е, че трябва да се напъвам и да го правя сам. Не мога да разбера на тея хора пари не им ли трябват.
VEI BIOGAS
ivanotsofia

Мнениеот Gio » 14.09.2009 20:54

ivanotsofia написа:Искат майките си и татковците си - за какво като така и така изфирясва. Концесия ли искат да си купиш? По-скоро трябва да плащат, че не са събрали всичките тръби в една цистерна и оттам нагоре една тясна тръба висока и се пали. Трябва те да си купуват кредити за парникови газове щото метана се разгражда за 12 години от слънцето и е по-гаден парников газ и от CO2.
ферди, това е някаква надежда - значи една добра и една лоша новина- добрата е, че теоретически може щото има вече подобни, а лошата е, че трябва да се напъвам и да го правя сам. Не мога да разбера на тея хора пари не им ли трябват.

...значи, Иване, аз нямам твоите познания в тази област...предполагам. Но тук, във форума има един колега с ник "костенурка". Той прилага емпиричен подход към нещата от термодинамиката и , ще си позволя да използвам един измислен от мен, мисля, термин, термоакумулаториката - има повече от прекрасен подход и влага истински професионализъм в това, което нарича свое хоби... Хубаво би било да се подходи като него и от твоя страна...
С най-добри чувства:
Gio
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот ivanotsofia » 14.09.2009 21:16

Gio, трябва да си е изтрил името, щото го няма в списъка на форумците, ама това дето казваш - термоакумулаторика - сигурно е нещо като ВЕИ тоест ФЕЦ, но вместо панели има колектори и прави пара, която задвижва турбина?

опа, интернета ми хич го нема
VEI BIOGAS
ivanotsofia

...

Мнениеот Gio » 14.09.2009 21:31

...я напиши "костенурка" с латински букви, че човека не е в нашата мила татковина, да ге...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот ferdy » 14.09.2009 23:30

Трети ден чакам да ти спре интернета, Иване, ама вече започвам да губя надежда. Иде ми лично да дойда да отскуба тоя кабел, честно. :lol:
ferdy

Мнениеот Инженер » 15.09.2009 09:54

ferdy написа:Трети ден чакам да ти спре интернета, Иване, ама вече започвам да губя надежда. Иде ми лично да дойда да отскуба тоя кабел, честно. :lol:

Браво ferdy!И на мен това ми се иска. :)
Инженер

Мнениеот Vandal » 15.09.2009 10:11

Не сте прави. Мен ме развеселява. :D
Аватар
Vandal

Биогазови инсталации от Германия

Мнениеот energyconcept » 15.04.2010 13:39

Фирма Lehmann Maschinenbau GmbH, www.lehmann-maschinenbau.de, Германия изработва, доставя и монтира биогазови инсталации за селскостопански ферми с мощност 20, 40 и 80 kW.
За контакт: Г-н Иван Шаламанов
Остбрюке ООД,
ул. «Опълченска» 10 А,
4300 Карлово
Тел./Факс 0335 92599,
energyconcept@abv.bg,
www.energyconcept.hit.bg
energyconcept

Предишна

Назад към Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти