2050 г. - Краят на петролното човечество

Информация за слънчевата радиация и слънчевата енергия. Теория, модели, калкулации, реални данни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: 2050 г. - Краят на петролното човечество

Мнениеот Cin gibi » 14.10.2013 19:03

И какво, не ти ли е любопитно, как ще изглежда Голямото Шоу? :wink:
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот NRG » 14.10.2013 19:29

А ти подсказваш ли, че знаеш как ще изглежда?

едит...
Не знам как ще изглежда. Мисля, че има вероятност да е зрелищно и да удари по-силно от балона на 2008. Мисля, че има вероятност да се върнем по селата много скоро. Мисля също, че има вероятност доминото да започва да пада - през природни, през социални и през енергиини колапси, взаимно-засилващи се, подпалени от срив в пазара, причинен от намалената вяра в долара, който така или иначе не означава нищо. Акцентирам на "мисля". Не е задължително да стане сега, задължително е че ще стане. :)
NRG

Мнениеот Mateev » 14.10.2013 23:55

Този долар го чакам от 10 години да се срине, ама все нещо не се получава. Към днешна дата Американското правителство е най-големият длъжник в света. Дължи пари на целия свят и по всичко изглежда, че няма никакво намерение да ги връща. За сметка на това обаче си има самолетоносачи и хиляди ядрени бойни глави, което явно се цени от останалите държави.

Ей така да го докараш - вземаш пари назаем и с тези пари купуваш оръжия, с които да командваш заемодателя си. Чиста работа.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот NRG » 15.10.2013 00:14

Готин джаз. Даже имаш възможността да печатиш богатство за нацията си, повече за едни бели юдей-християни от други, без да си мърдаш пръста. Перфектната система - овците напасени, овчарите доволни, а сеното обилно. Сеното обаче от последната суша насам събира влага (злато това) и вече създава нова екосистема, такава че дори и овчарят има страх от нея. Стига с метафорите - ресурсите свършват, икономиките базирани на евтини ресурси и измислени заеми свършват, военната пропаганда на американският военно-промишлен комплекс не стига до американците вече. Предстои ни само всичко да се срине и това няма да е приятно.
NRG

Мнениеот NRG » 15.10.2013 00:38

Тук ще прекрача границата, която си слагам обикновенно при разговор с непознати, до някаква степен, хора. Ще си навлека негативните коментари, както и кофти вкус в устата, но пак ще го кажа. Дори и няма да се аргументирам много, много.

Това, което много от вас са правили последните години, е работа върху самозахранващи се къщи, ефективни и умни сгради и генерално енергийно позитивни проекти. Ако имате възможност, заемете се по-скоро с довършване на "ония проект" и саниране, и създаване на локална енергийна екосистема. Парите, които държите в банките, много скоро могат да означават торба хляб и за това Ние имаме много дъбър опит. Гледайте към семейството си и инвестирайте в дрехи, гориво и къщата на село, в която може би ще прекарате остатъка от живота си. Инвестирайте в нещо, което има фактическа, практична стойност. Парите в банката означават нищо и точно Ние в България трябва да знаем това най-добре.

Прекрачвам много граници и се подлагам на всеобща нападка, но следете внимателно и отговорно преди да нападате. Спестяванията на моето семейство, както и на болшиснството честни "вярващи в банките" българи бе откраднато от банковите картели през 90-те и това е съвсем реално да се случи отново много скоро. Затова, потенциалните обиди и смехотворни коментари към мен са нищо сравнение със знанието, че не съм казал какво мисля, когато трябва.
NRG

Мнениеот lz1wvm » 16.10.2013 21:14

Прекрачвам много граници
....
Предполагам,че не прекрачваш нищо....Аз също писах преди по-вече от година,че хората ще се върнат по селата.Но не заради Европейските субсидии,а поради немотията,която нараства в провинцията,и особено в селските райони,щото там няма млади хора.
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот Cin gibi » 17.10.2013 11:27

...И ударът от енергийния срив ще се усети най-могъщо по градовете. Онези, гигантските, със супер-концентрирана индустрия. Щото там е и най-голямото потребление та, като врътнат кранчето...
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот jordanov » 24.03.2014 22:57

Ще е чудесно да се измъкнем от зависимостта на петрола и изобщо от цялата зависимост от невъзобновими източници на енергия.
a
jordanov

Мнениеот Блудният син » 18.11.2014 15:02

Една про-нефтена статийка прочетох днес, постнах линк към нея на още една тема но, май тук и е мястото. Защото, според авторите, едва ли не http://investoracademy.blogspot.com/201 ... st_18.html , нефтът нямало да свърши и наставало време на всеобща благодат. Всеобща-всеобща, колко да е всеобща но, отравянето на въздуха, продължи ли /а те натам водят/ можем да си опържим планетата, почти като Венера. И няма "не искам", ама няма да има и къде да се денем като вид...
Умният дава правилни отговори. Мъдрият задава правилните въпроси.
Блудният син

Мнениеот Mateev » 18.11.2014 22:12

Ако петрола стане ВЕИ, това ще затрие всички други ВЕИ технологии за 1000 години напред. За нас лошо като бранш, но за човечеството това е златен шанс да пребъде в бъдещето и да усвои космоса.

Това с парниковите газове мисля че може да бъде решено, ако източника им е само петрол.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Блудният син » 18.11.2014 23:44

Mateev написа:Ако петрола стане ВЕИ, това ще затрие всички други ВЕИ технологии за 1000 години напред. За нас лошо като бранш, но за човечеството това е златен шанс да пребъде в бъдещето и да усвои космоса.

Това с парниковите газове мисля че може да бъде решено, ако източника им е само петрол.
Сър Ричард Брансън и Ко преди повече от година обявиха 250 ли беше или 500 млн паунда награда за тогова, който измисли способ за улавяне на поне 1 млрд това СО2 годишно директно от атмосферата. Едва ли точно петролът е пряката ни връзка с космоса но, ако бъде обяснено как - лошо няма - не просто ще стискам палци. Вярвайте ми.
Освен това, гориво винаги трябва да върви с окислител, ако искаме горене. свържеш ли окислителя, и да се къпеш с гориво,палене няма. то и живот няма, прочее. Затова, дали да не свикваме с по-малко кислород във въздуха? Ей така, Овреме, да няма изненадани?
Блудният син

Мнениеот Lupus » 19.11.2014 00:08

Блудният син написа:
Mateev написа:Ако петрола стане ВЕИ, това ще затрие всички други ВЕИ технологии за 1000 години напред. За нас лошо като бранш, но за човечеството това е златен шанс да пребъде в бъдещето и да усвои космоса.

Сър Ричард Брансън и Ко преди повече от година обявиха 250 ли беше или 500 млн паунда награда за тогова, който измисли способ за улавяне на поне 1 млрд това СО2 годишно директно от атмосферата. Едва ли точно петролът е пряката ни връзка с космоса но, ако бъде обяснено как - лошо няма - не просто ще стискам палци. Вярвайте ми.
Освен това, гориво винаги трябва да върви с окислител, ако искаме горене. свържеш ли окислителя, и да се къпеш с гориво,палене няма. то и живот няма, прочее. Затова, дали да не свикваме с по-малко кислород във въздуха? Ей така, Овреме, да няма изненадани?

Хайде помисли върху схемата:
- енергия от слънцето (дал Бог)
- вода от Земята (корска, готов електролит - дал Бог)
- енергия (без пари)+вода (без пари)= H+O2
Имаш и гориво и окислител. Какъв ти е проблема???
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Блудният син » 19.11.2014 10:11

Lupus написа:Хайде помисли върху схемата:
- енергия от слънцето (дал Бог)
- вода от Земята (корска, готов електролит - дал Бог)
- енергия (без пари)+вода (без пари)= H+O2
Имаш и гориво и окислител. Какъв ти е проблема???

Прав си, наистина: Енергията наистина е без пари.
Преобразуващото оборудване, обаче, е със. Отделно, кпд-то и потребните количества а, оттам, резултатната цена на това доп.гориво. Харесвам хумора ти. :D
Блудният син

Мнениеот Foton » 19.11.2014 12:54

Блудният син написа:

Както написах в друга тема: Майкъл Крайтън, "Състояние на страх". Прочетете тази книга, нищо че е роман, данните под линията са действителни и лесно проверими. И след това съм готов да си говорим за "глобално затопляне" или повишаване на CO2 във въздуха.
Аз си оставам на мнението, че ако човек иска да направи нещо добро за планетата, трябва да застреля няколко "еколози"....
Ноевият ковчег е създаден от любители, професионалистите са направили Титаник...
Foton

Мнениеот Блудният син » 19.11.2014 13:10

Foton написа:...
Аз си оставам на мнението, че ако човек иска да направи нещо добро за планетата, трябва да застреля няколко "еколози"....

Е тук не мога да не се съглася. Щото значителна част от тях са инструмент за изтънчен и незаконен натиск и ограбване, контрол на общественото мнение и т.н.
Обаче, аз си имам свои наблюдения, според които, наистина, средните температури вече са се повишили забележимо. С ТОВА какво правим?
Блудният син

ПредишнаСледваща

Назад към Слънчева енергия