не venkap, случая е друг.
Мисля, че за този случай, който пишеш ставаше въпрос за две кооперации, които спореха за някакво парче земя от собственик на въпросния парцел.
Неуспелите търсят оправдания за провала си, а успелите търсят и намират решение за проблемите си.
явно някой трябва да свали розовите очила от очите ви
Пазарната икономика обаче не се интересува от това
Аз също съм електронен специалист, но живота ме накара да стана производител на шампоани и пасти за зъби
Вместо да се обиждате или да ме критикувате защо поне за секунда не се замислите за следното:
1. Всички хора се раждат еднакви
2. Всички хора по презумпция имат еднакъв шанс в този живот
3. Защо тогава все пак някои успяват, а други не ????????????????????????????????
4. Дали причината все пак не е във вас самите ???????????????????????????????????
5. Дали не живеете в един измислен от самите вас свят, в който вече сте си намерили оправдание за провала си, и дори си вярвате в собствените си измислици? Партията била виновна, комунистите, мафията, мошениците, държавата, господ и всякакви други измишльотини.
Вярвам, че ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК може да направи същото като мене. Не е чак толкова трудно - просто трябва да опитате.
Това че сте историци или пък обичате да ходите да спортувате си е ваш проблем.
Вече съм безкрайно уморен, защото през цялото време се надявах да се намери поне един, които да ме отмени във всекидневната борба с решаването на ежедневните проблеми, в планирането на работата и т.н. Е, не се намери. Никой не иска да взема решения /често дори и грешни/, да мисли и да поема отговорност за действията си. Все си мислех, че този някой няма да се налага аз да го посочвам, да го принуждавам или да го търся, а той сам, поради вътрешна убеденост, че го бива, сам ще се натиска да покаже, че го бива и че е кадърен да взема много повече пари и да носи отговорност, да мисли и живее с работата си, както бих постъпил самия аз в такава ситуация. Оказа се, че всеки иска да изчезне след работа по най-бързия начин, че никой не иска да мисли и предвижда, че всеки чака да му се нареди конкретно и точно какво да прави и не проявява никаква инициатива. Така установих, че хората в България не искат да просперират с инициатива, труд и знания, а искат, ако е възможно, нищо да не предприемат, само да изпълняват нареждания, някой друг да отговаря и да вземат голяма заплата.
След 20 години и толкоз няма да има специалисти.Помнете ми думата, в обществото ни протичат необратими процеси и никак не ме радва, а тревожи!Вижте, обществото ни се поляризира с всеки изминал ден, няма я средната класа, която да движи обществото напред.Ако е вярна статистиката 15% средна класа не е добър показател.Не съм искал да обидя никого, защото съм възпитан.
Mateev написа::lol:![]()
![]()
Разбира се, че не е било задължително. Употребих думичката в преносен смисъл.
![]()
![]()
![]()
Както винаги, вярното определение за успеха на даден индивид е най-простото. То е толкова елементарно, че повечето успели хора го отхвърлят априори. Причината е също, толкова елементарна - никой не се съгласява доброволно да бъде омаловажаван неговия труд, знания и успехи. Дори и обикновения човек е склонен да мисли за себе си, че е уникален, неповторим и незаменим.
lz1wvm написа:Има една приказка,какво не прави човек за една ракия.Дори и едно време сигурно са повдигали пирамидите за едно парче хляб.Според мен,всеки човек е уникален,но едва ли е неповторим,а всички сме заменими с времето...като резервни части за автомобил.
venkap написа:Някой има ли отговор на въпроса, какво би станало, ако 2006-2007 г. законодателно бе решено - всички фотоволтаични централи над 200 kWp да се изграждат с компоненти произведени в България?
venkap написа:agro написа:...Вече съм безкрайно уморен, защото през цялото време се надявах да се намери поне един, които да ме отмени във всекидневната борба с решаването на ежедневните проблеми, в планирането на работата и т.н. Е, не се намери. Никой не иска да взема решения /често дори и грешни/, да мисли и да поема отговорност за действията си. Все си мислех, че този някой няма да се налага аз да го посочвам, да го принуждавам или да го търся, а той сам, поради вътрешна убеденост, че го бива, сам ще се натиска да покаже, че го бива и че е кадърен да взема много повече пари и да носи отговорност, да мисли и живее с работата си, както бих постъпил самия аз в такава ситуация. Оказа се, че всеки иска да изчезне след работа по най-бързия начин, че никой не иска да мисли и предвижда, че всеки чака да му се нареди конкретно и точно какво да прави и не проявява никаква инициатива..
Така е agro, защото не си запознат с алгоритъма на успех на MateevMateev написа:...
7. До 2-3 години ще подбера подходящия начален бизнес, който да ми е по сърце и душа, и след това ще напусна и ще се хвърля с главата надолу в морето от безкрайни възможности...
или не го търсиш по правилния начин...
agro написа:Знае се какво - проформа работилници за сглобяване на китайски панели, които така и така ще си пристигат почти сглобени, митничаря ще се разписва, че се внасят суровини за производство на панели и т.н. Някой ще се подписва под сертификат "Произведено в България" с широко затворени очи и едни пари ще си сменят собственика. Просто и ясно.
Lupus написа:venkap написа:Някой има ли отговор на въпроса, какво би станало, ако 2006-2007 г. законодателно бе решено - всички фотоволтаични централи над 200 kWp да се изграждат с компоненти произведени в България?
Конституционния съд щеше да го върне. Би било протекционистична мярка и би противоречало на законодателството.
agro написа:venkap написа:agro написа:...Вече съм безкрайно уморен, защото през цялото време се надявах да се намери поне един, които да ме отмени във всекидневната борба с решаването на ежедневните проблеми, в планирането на работата и т.н. Е, не се намери. Никой не иска да взема решения /често дори и грешни/, да мисли и да поема отговорност за действията си. Все си мислех, че този някой няма да се налага аз да го посочвам, да го принуждавам или да го търся, а той сам, поради вътрешна убеденост, че го бива, сам ще се натиска да покаже, че го бива и че е кадърен да взема много повече пари и да носи отговорност, да мисли и живее с работата си, както бих постъпил самия аз в такава ситуация. Оказа се, че всеки иска да изчезне след работа по най-бързия начин, че никой не иска да мисли и предвижда, че всеки чака да му се нареди конкретно и точно какво да прави и не проявява никаква инициатива..
Така е agro, защото не си запознат с алгоритъма на успех на MateevMateev написа:...
7. До 2-3 години ще подбера подходящия начален бизнес, който да ми е по сърце и душа, и след това ще напусна и ще се хвърля с главата надолу в морето от безкрайни възможности...
или не го търсиш по правилния начин...
От цитирания алгоритъм има предишни стъпки:
5. Всяка сутрин отново ще отивам на работа, но този път вече зареден с повече конкретна информация и с нови идеи как нещата могат да се усъвършенствуват. Ще споделям тези идеи с прекия си ръководител и е въпрос на време висшия шеф да узнае с какъв инициативен служител се е сдобил. Инициативността е ключ към светкавичното израстване в ерархията, а от там и към още по-големите заплати.
agro написа: След тази стъпка не се знае как биха могли да се развият събитията, много зависи от конкретната ситуация. При мен си обяснявам липсата на подобни хора с това, че като се запознаят с работата, виждат какъв огромен труд, разбиране и напрежение са необходими, за да се поддържа бизнеса в работещо състояние /не е серийно производство или рутинна работа, печалбата е нещо, което я дойде, я не, дори и при правилно избрано решение, но всяка грешка води до загуби и риска от фалит винаги стои на дневен ред/ и вземат съвсем оправданото решение или да си вършат указаната работа без особена инициативност, или да търсят по-лесен бизнес за проява на амбициите си. А на оплакващите се младежи от по-горните постинги мога да кажа само, че лично аз съм започвал отначало и без пари три пъти за 5 години, все различни неща, които по различни причини са се проваляли след първоначалното "добро" начало, но бях на едни други години, зареден с енергия и оптимизъм и имах късмет, че жена ми не ме заряза в апогея на мизерията. Ако сега ми се случи, не мисля, че ще искам да започна отново, дори си мисля дали да не прекратя борбата още сега, докато не съм получил някой инфаркт, да си намеря работа и да премина към цитираната по-горе т.5 и да не продължавам по останалите точки.
venkap написа:Някой има ли отговор на въпроса, какво би станало, ако 2006-2007 г. законодателно бе решено - всички фотоволтаични централи над 200 kWp да се изграждат с компоненти произведени в България?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта