Здравейте на всички от форума,
бих желал да попитам кои според вас са основните недостатъци на слънчевата енергия и ако можете да ми кажете нещо повече за тях. Много ще се радвам, ако има кой да ми отговори, хиляди благодарности предварително!!!
ferdy написа:Най-големият недостатък, според мен е, че Слънцето не свети от 18 до 23 ч. вечерта.
YordanIvanov написа:Бих искал да се намеся относно един въпрос. Всичките ви "недостатъци" се въртят около това, че не се печели достатъчно. Непостоянство, ниска ефективност, не пече денонощно, висока цена и т.н.
......
Знам, че алюзията ми не е особено правилна, не ме нападайте. Мисля, че ме разбрахте за какво Ви говоря.
NRG написа:Въпроса е неправилен, затова никой и не се старае да отговаря.
Какво имате предвид под слънчева енергия, и как тя би могла да има недостатъци? Ние не избираме (все още) дали Слънцето ще свети или не. По същата логика можехте да попитате, кои са лошите страни на червеното или на електромагнетизма, или на галактиката???
Сигурно се опитвате да узнаете, кои са добрите и лошите страни на Фотоволтаиците (ФВ)?
Ако е така, проблемите с тях са най-общо казано (според мен):
1. Генерацията на енергия посредством ФВ е в зависимост от позицията на планетата ни в слънчевата система (сезони), както и от ротацията й около оста си (ден нощ), както почти всичко живо.
2. ФВ изискват сравнително голяма начална инвестиция, но се изплащат, ако са проектирани както трябва, дори и без субсидия.
За други недостатъци не се сещам.
YordanIvanov написа:Всичките ви "недостатъци" се въртят около това, че не се печели достатъчно.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта