Незаконното спиране на ВЕИ централи

Публична дискусия за обсъждане на мерките, които трябва да бъдат препоръчани на законодателните органи в България, с цел облекчаване на процедурите по узаконяването на елекроцентрали, използуващи ВЕИ (Възобновяеми Енергийни Източници)

Модератори: Mateev, Admin

Re: Незаконното спиране на ВЕИ централи

Мнениеот lz1wvm » 08.05.2013 22:22

agro написа:
powerdistributor написа:Специални поздрави от Енерго-про за празниците, очакват се две табла за СрН и НН, тази седмица ще се остойностяват... :wink:

Май можеше да научим една полезна информация, но ако съм на мястото на powerdistributor и не ми се отчете доброто желание да помогна с нещо за информирането на форума с нещо от кухнята, щях да си замълча задълго. Най-лесно е като Pyramid, на всяка манджа мерудия, но всъщност само дивотии. Току що написах нещо, което много мразя - критика към непублична личност, но не можах да се въздържа/вече/.

Само да питам powerdistributor,дали сте производители,или вносители на тези табла,и как ги остойностявате.Аз не видях добре от снимката,какво има вложено като материали,но едва ли е над 1000 лева като материал. :idea:
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот powerdistributor » 09.05.2013 12:22

Нито едното, нито другото, ние ги разработваме като идеен проект, после ги коментираме с контрагентите, които ни доставят електромерните табла и след като окончателния вариант е готов, получаваме ценова оферта от тях за да знаем къде се намираме :D
There is no such thing as free electricity
powerdistributor

Мнениеот Joro762 » 09.05.2013 19:32

powerdistributor написа:Нито едното, нито другото, ние ги разработваме като идеен проект, после ги коментираме с контрагентите, които ни доставят електромерните табла и след като окончателния вариант е готов, получаваме ценова оферта от тях за да знаем къде се намираме :D

Ей колко си ми готин Палъре браво а къде изпусна огромните комисиони“ разликата между реална цена и тази която ще ни изшиите на нас малките централки “ и за какво се хабите изобщо знаете ;че не ви трябва всичко това ама що да не им извиеме вратлетата още малко си викате е няма да ви станат нещата.
Послепис нямам нищо против теб даже ме кефиш много; знам и че нищо не зависи от теб ;всичко е отправено единствено към институцията “ако така може да се нарече изобщо “която представляваш........
Joro762

Мнениеот Lupus » 09.05.2013 19:51

powerdistributor написа:Нито едното, нито другото, ние ги разработваме като идеен проект, после ги коментираме с контрагентите, които ни доставят електромерните табла и след като окончателния вариант е готов, получаваме ценова оферта от тях за да знаем къде се намираме :D

След което или ги възлагате без обществена поръчка, или тя е така нагласена, че на нея да отговаря "точната фирма". :D
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Bobby » 10.05.2013 10:52

Нещо се учудвате??? В България 70-80% от подобните дейности минават през "правилните" фирми ...
Bobby

Мнениеот powerdistributor » 10.05.2013 16:37

Lupus написа:След което или ги възлагате без обществена поръчка, или тя е така нагласена, че на нея да отговаря "точната фирма". :D

Не, предписваме ги на вас, а вие си ги купувайте от където искате :eye:
За нагласяването - ние не сме виновни, че ЗОП е написан и приет от малоумни :lol:
powerdistributor

Мнениеот Day Energy » 16.05.2013 13:20

някакви коментари за липсата на незаконни ограничения/спирания след 12.05....
Day Energy

Мнениеот Joro762 » 16.05.2013 15:03

Day Energy написа:някакви коментари за липсата на незаконни ограничения/спирания след 12.05....
Избори-2013 :D
Joro762

Мнениеот Joro762 » 04.06.2013 20:04

Днес пак честитка ей писна ми да се занимавам с ЕВН не знам дали ще мога да ги удържа ей

поставям на драгите съфорумци за да се наслаждавате на глупостите а ако ви е интересно по късно ще ви пусна и отговора ми на поредната им глупост

Считано от 03.04.2013г. е въведен извънреден режим на работа на електроенергийната система на
Република България, който е свързан с невъзможността на оператора на електропреносната мрежа
да поддържа баланса между производство и консумация на електрическа енергия без ограничаване
на производството на определени видове обекти за производство на електрическа енергия от
възобновяеми източници - фотоволтаични и вятърни електроцентрали.
В изпълнение на задълженията си по чл. 113, ал. 2 от Закона за енергетиката, във връзка с чл. 30,
ал. 6 от Закона за енергията от възобновяеми източници (ЗЕВИ), на основание разпореждането,
дадено от Централното диспечерско управление на ЕСО ЕАД, Специализираното диспечерско звено
на “ЕВН България Електроразпределение” ЕАД е изпратило диспечерски разпореждания до всеки
един от производителите на електрическа енергия на лицензионната територия на дружеството за
40% (четиридесет процентно) ограничение на производството на електрическа енергия от обекти за
производство на електрическа енергия от възобновяеми източници.
След извършена последваща проверка от “ЕВН България Електроразпределение” ЕАД,
крайният снабдител “ЕВН България Електроснабдяване” ЕАД е уведомен, че не сте спазили
това разпореждане, което е задължително (чл. 113, ал. 2 от ЗЕ и чл. 66, ал. 1 от Наредба №
РД-16-57 от 28.01.2008 г. за дейността на операторите на електроенергийната система и на
разпределителните мрежи, както и на оперативния дежурен персонал от електроенергийните
обекти и електрическите уредби на потребителите (Наредба № РД-16-57 от 28.01.2008 г.)), и не сте
ограничили производството, така както е разпоредено от Специализираното диспечерско звено на
“ЕВН България Електроразпределение“ ЕАД.
В тази връзка е отправено питане от страна на “ЕВН България Електроснабдяване” ЕАД до ДКЕВР,
МИЕТ и АУЕР за задължителни указания относно:
• По какъв начин следва да се отрази това производство в протоколите за отчет, които
получаваме от “ЕВН България Електроразпределение“ ЕАД и които служат за
основание за фактуриране на електрическата енергия към “ЕВН България
Електроснабдяване” ЕАД;
• Следва ли количествата, произведени в нарушение на въведения от ЕСО ЕАД
ограничителен режим, да бъдат заплатени от “ЕВН България Електроснабдяване” ЕАД
и по какви цени.
След получаване на задължителните указания, надлежно ще Ви бъде изпратен протокола за м. май
2013 г.
С уважение,
“ЕВН България Електроснабдяване” ЕАД
Joro762

Мнениеот energy11 » 04.06.2013 20:32

Колега мерси за публикувнето му, но почти всички са си видяли писмата, те са масови.

Вече ми писна да се занимаваме с глупости, нямат спиране тези нещастници.

Никой не е проверявал коя централа е била в норма на ограничение и коя не е, вземайки предвид колко масови са писмата!

Трябва вече масови дела за всяко малко нещо, иначе просто не ни оставят на мира.
energy11

Мнениеот Joro762 » 04.06.2013 21:03

Приятел гледай сега започва да ми идва дар словото връщам им едно писмо тук до 2 часа все ще го направя така ;че тези дебили да ме разберат правилно и ще го публикувам ако споделяте моите насоки отговаряйте и вие по подобни начини да даваме отпора
Joro762

Мнениеот Day Energy » 04.06.2013 21:41

energy11 написа:Никой не е проверявал коя централа е била в норма на ограничение и коя не е, вземайки предвид колко масови са писмата!

има отделен/зачислен персонал, правят анализ на протоколите ... ако пишем за "масовост", това оправдава новата длъжност в ЕВН;

има пуснати, но има и доста задържани протоколи, така че явно е сериозно!
Последна промяна Day Energy на 04.06.2013 22:56, променена общо 1 път
Day Energy

Мнениеот Joro762 » 04.06.2013 22:22

Ето и моят светкавичен отговор друзя :D
По повод вашето уведомително писмо – 05.2013, което прилагам по долу:

Считано от 03.04.2013г. е въведен извънреден режим на работа на електроенергийната система на Република България, който е свързан с невъзможността на оператора на електропреносната мрежа да поддържа баланса между производство и консумация на електрическа енергия без ограничаване на производството на определени видове обекти за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници - фотоволтаични и вятърни електроцентрали.
В изпълнение на задълженията си по чл. 113, ал. 2 от Закона за енергетиката, във връзка с чл. 30, ал. 6 от Закона за енергията от възобновяеми източници (ЗЕВИ), на основание разпореждането, дадено от Централното диспечерско управление на ЕСО ЕАД, Специализираното диспечерско звено на “ЕВН България Електроразпределение” ЕАД е изпратило диспечерски разпореждания до всеки един от производителите на електрическа енергия на лицензионната територия на дружеството за 40% (четиридесет процентно) ограничение на производството на електрическа енергия от обекти за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници.
След извършена последваща проверка от “ЕВН България Електроразпределение” ЕАД, крайният снабдител “ЕВН България Електроснабдяване” ЕАД е уведомен, че не сте спазили това разпореждане, което е задължително (чл. 113, ал. 2 от ЗЕ и чл. 66, ал. 1 от Наредба № РД-16-57 от 28.01.2008 г. за дейността на операторите на електроенергийната система и на разпределителните мрежи, както и на оперативния дежурен персонал от електроенергийните обекти и електрическите уредби на потребителите (Наредба № РД-16-57 от 28.01.2008 г.)), и не сте ограничили производството, така както е разпоредено от Специализираното диспечерско звено на “ЕВН България Електроразпределение“ ЕАД.
Имам питане както и предложение как да продължи наша съвместна дейност. Като питане искам да установя на какво основание вие сте си помислили, че аз не съм спазил цитираните по-горе от вас заповеди за ограничение и как мислите да докажете това пред мен? След като в Договор с изх .№78/26.01.2012г. на-ще две страни подписаха Договор за присъединяване на електрическа централа към електроразпределителната мрежа на „ЕВН Бълария Електроразпределение ” АД, в който общата инсталирана пикова мощност на централата 50 kwp, за което аз съм платил по сметката на „EVN България” във връзка с раздел „VIII Цени и Плащания” точка 8.2. Цена за присъединяване Електрическатат централа, изчислена в съответствие с чл .8.1., възлиза на 2 632лв . с ДДС , за което съм представил един екземпляр от платежните на вас и по един за мен. Във връзка с това искам да ми бъде разяснено по часово точно кога в дните на забрана централата е работела с над 60% от тази мощност? Във връзка с това ви моля да си пуснете реален протокол за произведеното количество електро енергия от централата ми. Ако мислите и този протокол да премине към зачестилите не коректни отношения по нашия договор от ваша страна, мисля че единственото правилно решение за нас е да прекратим всички договорни отношения с вас като преди това вие изплатите стойността на инвестицията вложена в централата. Има два варианта - доброволно взаимно споразумение извън съда или по съдебен път. И като трети почти явно неосъществим вариант за вас е да започнете да спазвате договорените отношения абсолютно коректно.
Joro762

Мнениеот powerdistributor » 06.06.2013 20:43

Бате Жоро, нищо лично, прочетох ти тирадата и другите постове и си представям вашия бизнес като готварските часовници в ИКЕА, бързо им свършва времето :cry:
powerdistributor

Мнениеот Joro762 » 06.06.2013 22:02

Ей палъре липсваше ми бе човек .По едно време помислих да не са те повишили в длъжност от главен преговарящ с ВЕИ производителите на началник кец Провадия да речем-))Ти мен не ме мисли ами кажи на колегите че живо се интересуват какви ще са поредните гафове за година напред месец по месец изповядай че с тези изненади някой със слабо сърце удър може да получи-)))))
Joro762

ПредишнаСледваща

Назад към Инициатива за подобряване на законодателството при изграждане на ВЕИ