Miro написа:Човек 2-3 дена няма да е в България и виж какви неща ще се изтърве... Проектозакони се приемат от мин. съвет, някакви нелепи правила за подаване на ежечасни прогнози се появяват от...нищото...
Та за правилата. Това са глупости - никога няма да тръгне такова нещо. Освен това подзаконов нормативен акт не може да противоречи на закона. А в закона пише "цялото" количество по "префенциална" цена за "определен" период. Няма и намек, че цената ще зависи от спазване на график. Така че си отваряме следващата бира и си свиркаме...
Между другото се радвам, че в в приетата от мин.съвет редакция на закона за ВЕИ все пак са взели под внимание някои наши предложения... явно усилията не са били напразни

Не мисля, че нещата са чак за свиркане. Правилата са нормативен документ и са създадени на основание чл. 91, ал. 2 от ЗЕ. По същество те не ограничават изкупуването и не променят цената на енергията от ВЕИ, а предвиждат санкции за производителите, ако нямат оракулски способности. Друг е въпроса, че те не насърчават, а създават допълнително трудности при използването на ВЕИ.
Според мен е по-добре бирата да почака и да помислим как да се преборим с поредната простотия в милата ни държавица.
Направи ми впечатление, че отначало всички се възмутиха от Правила, но после някои се развихриха как да създадем най-точната прогноза (упрекът ми е най-вече към Матеев, който е най-влиятелната личност във форума). Чудя се, утре ако ни кажат да се хващаме за палците ... Какво? Ще си разменяме рецепти за обезболяващи мехлеми ли?
Относно срещата. Бих дошъл ако мислите да обсъждаме какво може да се направи за промяна на тези идиотски ПТЕЕ. Ако мислите да се съберем за да си усъвършенстваме гадателските способности, аз в тази посока повече не мога да се развия.