Войната с ЕВН започна !!!!

Нормативни документи, касаещи узаконяването на електроцентрали, използващи Възобновяеми Енергийни Източници

Модератори: Mateev, Admin

Войната с ЕВН започна !!!!

Мнениеот Joro762 » 22.03.2014 16:05

Колеги имам дело насрочено за април месец,след него имам още 2 в съда .Основния аргумент на ЕВН срещу мен е ,видите ли над 1000 били фирмите които "харесали " договора за достъп и го подписали само аз и Ванката сме били черните овце .В тая връзка да ви помоля всички както и Малинка ако пазите някое възражение относно договорите за достъп моля да сканирате и да ми изпратите на geivdr76@abv.bg ,за което ви благодаря предварително .Мисля че е време да им се стъжни на чевено черния етикет за безчинствата им спрямо нас .Същевремено нали знаете че водя войната с тях на няколко фронта днес едната битка е загубих през прокуратурата ,обаче КЗК ще се произнесе до края на месеца надявам се там да ги по заболи доста а също и в съда ,няма да се даваме ей :D
Joro762

Re: Войната с ЕВН започна !!!!

Мнениеот Mateev » 22.03.2014 22:54

Нали ти казах, че ти воюваш не с ЕВН, а с някой юрист, който така или иначе получава заплата, та поне да свърши и някоя друга дребна работа.

Иначе собственика на ЕВН си го мести от единия крачол в другия и въобще не му пука за тебе. Дори не е чувал за тебе, няма да чуе и за в бъдеще. Битката ти е с някой юрист, който е доста ниско в йерархията и който дори и ще потули нещата, ако загуби делото (просто едно от 1000 дела - голяма работа). А ако го спечели - шефа му ще го потупа по рамото и ще му връчи следващото. Това е. Висшия шеф никога няма да разбере съдбата на твоето дело. Всички емоции са си лично твои, белите коси - също, финансовите щети - също.

И в нашия холдинг знам, че от време на време се водят някакви дела с някого си за неплатени фактури. Нямам си обаче никаква представа кой ги води тези дела, за какви суми са и кой печели или губи. Аз гледам само ежемесечните счетоводни отчети и ако ме устройват, хваля директорите, ако не - мъмря ги. А нататък какво правят, за да подобрят цифрите - това си е тяхна работа.

Преди 2 години едно от поделенията беше много закъсало - счетоводните му отчети бяха противни. Спомням си тогава, че си позволих да загубя няколко дена, за да проанализирам в подробности какво се случва, и после се разпоредих на директора да направи следните 3 неща:
1. Да уволни 20% от персонала
2. Да предоговори цените на суровините с всички доставчици
3. Да предоговори продажните цени с всички клиенти

Имаше определена съпротива от директора, но когато му намекнах, че първия уволнен може да е той, нещата потръгнаха. Към днешна дата това е едно от най-печелившите поделения и дори наскоро му разреших на директора да назначи няколко нови човека, ама с уговорката да не се влошават финансовите резултати.

Та така е и с висшия шеф на ЕВН - такива дреболии като спечелени или загубени дела въобще не го интересуват. Важни са счетоводните отчети - ако те са наред, какво значение има всичко останало?
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Joro762 » 23.03.2014 16:26

Mateev написа:Нали ти казах, че ти воюваш не с ЕВН, а с някой юрист, който така или иначе получава заплата, та поне да свърши и някоя друга дребна работа.

Иначе собственика на ЕВН си го мести от единия крачол в другия и въобще не му пука за тебе. Дори не е чувал за тебе, няма да чуе и за в бъдеще. Битката ти е с някой юрист, който е доста ниско в йерархията и който дори и ще потули нещата, ако загуби делото (просто едно от 1000 дела - голяма работа). А ако го спечели - шефа му ще го потупа по рамото и ще му връчи следващото. Това е. Висшия шеф никога няма да разбере съдбата на твоето дело. Всички емоции са си лично твои, белите коси - също, финансовите щети - също.

И в нашия холдинг знам, че от време на време се водят някакви дела с някого си за неплатени фактури. Нямам си обаче никаква представа кой ги води тези дела, за какви суми са и кой печели или губи. Аз гледам само ежемесечните счетоводни отчети и ако ме устройват, хваля директорите, ако не - мъмря ги. А нататък какво правят, за да подобрят цифрите - това си е тяхна работа.

Преди 2 години едно от поделенията беше много закъсало - счетоводните му отчети бяха противни. Спомням си тогава, че си позволих да загубя няколко дена, за да проанализирам в подробности какво се случва, и после се разпоредих на директора да направи следните 3 неща:
1. Да уволни 20% от персонала
2. Да предоговори цените на суровините с всички доставчици
3. Да предоговори продажните цени с всички клиенти

Имаше определена съпротива от директора, но когато му намекнах, че първия уволнен може да е той, нещата потръгнаха. Към днешна дата това е едно от най-печелившите поделения и дори наскоро му разреших на директора да назначи няколко нови човека, ама с уговорката да не се влошават финансовите резултати.

Та така е и с висшия шеф на ЕВН - такива дреболии като спечелени или загубени дела въобще не го интересуват. Важни са счетоводните отчети - ако те са наред, какво значение има всичко останало?
Там е работата че на мен също не ми пука ,ако ми пукаше щях да разпиша и аз за да не се притеснявам много -))А мен изобщо ме не интересува техни червен собственик колко му пука да си плащат парите с лихвите и допълнителните разходи ,пък нека да не му пука в крайна сметка ме интересува моя резултат а не шефския.
Joro762

Мнениеот Joro762 » 16.07.2014 13:37

Ново доказателство ,как ЕВН корумпира на ред:решение по -производство 1308 на КЗК ,четете и се наслаждавайте .Оказа се че една фирма е по-силна от държавата ,антимонополни институции,прокуратура ,съд и прочие ,браво на тази държава .....
Joro762

Мнениеот Joro762 » 12.11.2014 23:33

Същност вече приключи, много силни черно- червените бе, 8:1 го отнесах-))От утре, започвам с държавата.-)
Joro762

Назад към Нормативни документи