Там е работата че на мен също не ми пука ,ако ми пукаше щях да разпиша и аз за да не се притеснявам много -))А мен изобщо ме не интересува техни червен собственик колко му пука да си плащат парите с лихвите и допълнителните разходи ,пък нека да не му пука в крайна сметка ме интересува моя резултат а не шефския.Mateev написа:Нали ти казах, че ти воюваш не с ЕВН, а с някой юрист, който така или иначе получава заплата, та поне да свърши и някоя друга дребна работа.
Иначе собственика на ЕВН си го мести от единия крачол в другия и въобще не му пука за тебе. Дори не е чувал за тебе, няма да чуе и за в бъдеще. Битката ти е с някой юрист, който е доста ниско в йерархията и който дори и ще потули нещата, ако загуби делото (просто едно от 1000 дела - голяма работа). А ако го спечели - шефа му ще го потупа по рамото и ще му връчи следващото. Това е. Висшия шеф никога няма да разбере съдбата на твоето дело. Всички емоции са си лично твои, белите коси - също, финансовите щети - също.
И в нашия холдинг знам, че от време на време се водят някакви дела с някого си за неплатени фактури. Нямам си обаче никаква представа кой ги води тези дела, за какви суми са и кой печели или губи. Аз гледам само ежемесечните счетоводни отчети и ако ме устройват, хваля директорите, ако не - мъмря ги. А нататък какво правят, за да подобрят цифрите - това си е тяхна работа.
Преди 2 години едно от поделенията беше много закъсало - счетоводните му отчети бяха противни. Спомням си тогава, че си позволих да загубя няколко дена, за да проанализирам в подробности какво се случва, и после се разпоредих на директора да направи следните 3 неща:
1. Да уволни 20% от персонала
2. Да предоговори цените на суровините с всички доставчици
3. Да предоговори продажните цени с всички клиенти
Имаше определена съпротива от директора, но когато му намекнах, че първия уволнен може да е той, нещата потръгнаха. Към днешна дата това е едно от най-печелившите поделения и дори наскоро му разреших на директора да назначи няколко нови човека, ама с уговорката да не се влошават финансовите резултати.
Та така е и с висшия шеф на ЕВН - такива дреболии като спечелени или загубени дела въобще не го интересуват. Важни са счетоводните отчети - ако те са наред, какво значение има всичко останало?
Назад към Нормативни документи
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта