antonivanov написа:To po princip Trafopostovete trqbva da se izkupqt ot saotvetnoto ERP,nali po zakon te trqbva da gi eksploatirat vinagi,
Mateev написа:Едно нещо обаче е абсолютно сигурно - ЕРП-тата вече правят жестове в посока подобряване на взаимоотношенията с производителите на енергия от ВЕИ. Не знам дали Бойко има пръст в това, но факта си е факт - ИМА ПОДОБРЕНИЕ !!!
Mateev написа:Вече съм виждал становища и предварителни договори от EON и EVN, в които се разрешава на 2 и повече централи да са свързани към един трафопост. И при двете ЕРП-та има мерене както на ниската, така и на високата страна, но изкупуването е решено по различен начин. При ЕВН директно пише, че изкупуването ще е по показанията на електромера от високата страна, а електромерите от ниската страна служат само за определяне на коефициента на участие на всяка една централа. При ЕОН пише, че важи меренето на ниската страна, но не ставя ясно какво ще се прави с показанията на високата страна. Може би ще се смятат загуби в трансформатора и те ще се поделят от централите в ниската страна.
Едно нещо обаче е абсолютно сигурно - ЕРП-тата вече правят жестове в посока подобряване на взаимоотношенията с производителите на енергия от ВЕИ. Не знам дали Бойко има пръст в това, но факта си е факт - ИМА ПОДОБРЕНИЕ !!!
ferdy написа:Beboko, повтаряш това изречение вече за стотен път и не знам дали си наясно, че между задълженията на ЕРП-тата по закон и реалността има сериозни разминавания. С какво се занимаваш всъщност?
ferdy написа:Съденето е ясно, последствията от него - също.
Просто питам с какво се занимаваш - инвеститор, строител, консултант?
Автор Съобщение
venkap
Колегата от форума работи в ЧЕЗ, предполагам.
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта