Слухове и непотвърдена информация

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Re: Слухове и непотвърдена информация

Мнениеот Cin gibi » 07.10.2013 18:39

bubolinka1 написа:" За да видят по коя тънка нишка може да мине нещо"- Предизвикват ни да свалим картите/аргументите/, за да цакат ниско.

П.С. Държавата се бори с производителите/ на каквото и да било/ - това го няма никъде. в UK монтаж на покривна централа е извършено за седмица защото /собственика бил съгласен и платил 17хил паунда/. Сега дори не знае на колко му изкупуват електроенергията. Само знае, че на месец или те му плащат, или той доплаща разликата. Подробно мога да го разкажа как е станало и с какви "необходими документи". Само ще припомня, че Директивата и Регламента за UK и за BG имат еднаква сила.
Би било чудесно да е така но, сами виждаме резултатите: Еднакъв текст там и тук се прилага различно.
...Дали не е от езиковата бариера и някой на нашите да им го е превел другояче? Е, те тогава нещата се омазаха окончателно. :?
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот Joro762 » 07.10.2013 19:02

Буболинка ти какво направи с твоята централа бориш ли се или претръпна ?
Joro762

Мнениеот bubolinka1 » 07.11.2013 15:49

Благодаря за въпроса Joro762,
Моите три централи :drunken: Защото за първата не бяха "подготвени" и нямам в становището пречки. Подписахме договор за присъединяване и платих за 11 м кабел с ново табло 2800лв с ДДС /възстановяване на моята инвестиция от семейния доход в тяхната мрежа, ще е друга тема след около 3г време, колкото е давността за иск/. Сега чакаме да изминат 6 месеца за да се прокопаят метрите според договора за присъединяване. Иначе инвертор и гръмоотвод и панели са сложени, но не са свързани, защото електромера за сградата мери и на обратно.
Становището за "втората" касае невъзможно /според мен/ условие, но ДКЕВР 4-ти месец не дава решение. Искали допълнителна информация от ЕВН / освен летните отпуски/, защото доловили елементи на "неискреност" от тяхна страна в отговора им. Повече не питам, за да не влиая на решението на "комисията сформирана за казуса"..Била съм адвокатска кантора / считат/.

Третата изчаква решението за втората, да не ги товарим излишно с работа в ДКЕВР, защото становищата са /копи-пасте/. Дори да изтече срока на третото становище, ще си пусна отново документи и ще си платя таксата от 69лв-, заедно с нова скица и нова виза 20лв, ново еко становище/беше безплатно пролетта/, защото пътя ще е утъпкан евентуално от втората.
Онова "различно третиране на участниците в пазара" вече са го нагазили, но трябва да сме мили и драги, да не дърпаме лъва за опашката, докато има още надежда за съвместна работа. Може и нищожна да изглеждам в тяхните очи, но най-страшно е да имаш противник, който няма какво да губи/ както г-н Mateev казва/. Далеч съм от мисълта, че ще ми запалят къщата, защото имам възможности да ги разигравам и пред две инстанции в Европейския съд когато изчерпаме националната процедура. ТИя са толкова гнили, защото им е така позволено. Робското мислене на народа и продажничеството на властниците е от преди. Проекта на Наредба № 6 засяга моменти, които " ми ги говорят в ЕВН", но ги нямаше написани. Е, сега в проекта вече е написано... Ако процедурата по третата, попадне в новата наредба № 6, ще духам супата и тогава с панелите ще си печа чушки и домашна сланина и ще отоплявам един етаж, освен ако с друга фирма за 2лв, в друг имот не направя друго., но преди това ще трябва и нещо да спечелят първите две, за да има кураж... Опитват се да промиват мозъците, че този сектор е загубен преди да е започнал. Вярно е, че трудно се балансира 740 мВ товар от ФтЕЦ лете, но като в НЕК ходиха по "лесното" къде им са парите ? Сега са принудени да правят промени и... ние сме най-черните.. Ако ЕК не налага развитие на такива като нас, то го прави с желязна тояга. Ние станахме член на ЕС, за да бъдем донор.

П.С. искам да попитам и аз на свой ред. Не трябваше ли ДКЕВР като си удължава срока за извършване на проверка и даване на задължителни указания, да ме уведомява за удължения срок / защото пуснах жалба за бавност/ ? Панелите лежат под керемидите вече половин година, а с 1/3 от тях си нагрявам с 270V един 80л бойлер на прав ток и една печка "Диана". Опекохме и чушки на скара на 270V прав ток- много хареса на бабите как работи. Също пече разкошно и домашна сланина на ток, с пържоли на ток.
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.
bubolinka1

Мнениеот Vandal » 07.11.2013 18:13

Както казах и в друга тема, ЕВН са галеници на държавата.
Само те имат наглостта да си правят каквото си поискат без никакви последствия.
Аз също имам подадена жалба срещу тях и чакам за решение повече от 3 месеца.
Аватар
Vandal

Мнениеот forum » 06.02.2014 17:09

2 неща:
1. Колеги на сайта на Министерството на енергетиката е публикуван втория доклад за напредъка за веи и доколкото разбрах вече министъра е направил няколко срещи с ЕРП-тата и вече няма да има присъединяване на веи до 2020г.( даже и централи по чл.24, включително и централи до 30кв) -до 1-2 дни трябва да се разпореди на клиентските центрове да отказват приемане на документи за бъдещи инвеститори във вей.
2. Готви се нов допълнителен данък от около 20% за ВЕЙ като целта е таксите и данъците да станат около 55%
forum

Мнениеот Joro762 » 06.02.2014 17:21

И аз това го чух и даже го виждаме в действие-))
Joro762

Мнениеот forum » 06.02.2014 17:32

Joro762 написа:И аз това го чух и даже го виждаме в действие-))

Кое си чул? за първото или за второто.
forum

Мнениеот Vandal » 06.02.2014 19:46

Че има такъв ЛЪЖЛИВ доклад, е вярно.
Но за централи по Чл. 24 ал. 1 не може да е вярно защото в ЗЕВИ:
Чл. 18 (6)Разпоредбата на ал. 2 не се
прилага за енергийни обекти по чл. 24, т. 1
Аватар
Vandal

Мнениеот Joro762 » 06.02.2014 23:28

forum написа:
Joro762 написа:И аз това го чух и даже го виждаме в действие-))

Кое си чул? за първото или за второто.
Второто колега даже го написах из темите .
Joro762

Мнениеот ivo4007 » 09.02.2014 18:01

Не ми стана ясно, тези до 2020 ли мислят да управляват?
ivo4007

Мнениеот forum » 09.06.2014 07:41

Колеги чух че вече са вкарали в министерски съвет предложение за гласуване на решението за изкупуване само на 50% от произведената енергия от фец и др.
forum

Мнениеот Joro762 » 09.06.2014 09:20

forum написа:Колеги чух че вече са вкарали в министерски съвет предложение за гласуване на решението за изкупуване само на 50% от произведената енергия от фец и др.

Нищо чудно ,ние сме им трън в очите .От нас не може да се пипа как да ни оставят!!!
Joro762

Предишна

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали