Благодаря за въпроса Joro762,
Моите три централи

Защото за първата не бяха "подготвени" и нямам в становището пречки. Подписахме договор за присъединяване и платих за 11 м кабел с ново табло 2800лв с ДДС /възстановяване на моята инвестиция от семейния доход в тяхната мрежа, ще е друга тема след около 3г време, колкото е давността за иск/. Сега чакаме да изминат 6 месеца за да се прокопаят метрите според договора за присъединяване. Иначе инвертор и гръмоотвод и панели са сложени, но не са свързани, защото електромера за сградата мери и на обратно.
Становището за "втората" касае невъзможно /според мен/ условие, но ДКЕВР 4-ти месец не дава решение. Искали допълнителна информация от ЕВН / освен летните отпуски/, защото доловили елементи на "неискреност" от тяхна страна в отговора им. Повече не питам, за да не влиая на решението на "комисията сформирана за казуса"..Била съм адвокатска кантора / считат/.
Третата изчаква решението за втората, да не ги товарим излишно с работа в ДКЕВР, защото становищата са /копи-пасте/. Дори да изтече срока на третото становище, ще си пусна отново документи и ще си платя таксата от 69лв-, заедно с нова скица и нова виза 20лв, ново еко становище/беше безплатно пролетта/, защото пътя ще е утъпкан евентуално от втората.
Онова "различно третиране на участниците в пазара" вече са го нагазили, но трябва да сме мили и драги, да не дърпаме лъва за опашката, докато има още надежда за съвместна работа. Може и нищожна да изглеждам в тяхните очи, но най-страшно е да имаш противник, който няма какво да губи/ както г-н Mateev казва/. Далеч съм от мисълта, че ще ми запалят къщата, защото имам възможности да ги разигравам и пред две инстанции в Европейския съд когато изчерпаме националната процедура. ТИя са толкова гнили, защото им е така позволено. Робското мислене на народа и продажничеството на властниците е от преди. Проекта на Наредба № 6 засяга моменти, които " ми ги говорят в ЕВН", но ги нямаше написани. Е, сега в проекта вече е написано... Ако процедурата по третата, попадне в новата наредба № 6, ще духам супата и тогава с панелите ще си печа чушки и домашна сланина и ще отоплявам един етаж, освен ако с друга фирма за 2лв, в друг имот не направя друго., но преди това ще трябва и нещо да спечелят първите две, за да има кураж... Опитват се да промиват мозъците, че този сектор е загубен преди да е започнал. Вярно е, че трудно се балансира 740 мВ товар от ФтЕЦ лете, но като в НЕК ходиха по "лесното" къде им са парите ? Сега са принудени да правят промени и... ние сме най-черните.. Ако ЕК не налага развитие на такива като нас, то го прави с желязна тояга. Ние станахме член на ЕС, за да бъдем донор.
П.С. искам да попитам и аз на свой ред. Не трябваше ли ДКЕВР като си удължава срока за извършване на проверка и даване на задължителни указания, да ме уведомява за удължения срок / защото пуснах жалба за бавност/ ? Панелите лежат под керемидите вече половин година, а с 1/3 от тях си нагрявам с 270V един 80л бойлер на прав ток и една печка "Диана". Опекохме и чушки на скара на 270V прав ток- много хареса на бабите как работи. Също пече разкошно и домашна сланина на ток, с пържоли на ток.
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.