от Mateev » 30.08.2013 23:19
Съпротивата срещу огромни държавни или частни организации е еквивалентна на опити да се разбие дебела бетонена стена с гола глава. Можете да си строшите главата, ако сте много упорити, но стената така и няма да го разбере това.
Искам да ви кажа и още нещо, което е хубаво да го знаете, когато блъскате бетонена стена с гола глава. Ако случайно някъде някой висш шеф се почуствува засегнат от някоя мравка, той може в едната минута, отделена за вашия случай, да се разпореди за нещо, което да ви съсипе. Например може да се разпореди да се заведе дело срещу вас, което е ясно че той ще го загуби след 10 години, но през това време ще ви съсипе живота и бизнеса с адвокатски разходи. Може да заведе 10 или 100 паралелни дела, в които да ви съди, че сестра ви е курва, а вие да се опитвате да доказвате, че нямате сестра. И след 10 години ще успеете да го докажете, но междувременно ще сте фалирали бизнеса си, ще сте си разпродали всичкото налично имущество и ще сте затънали в дългове, които няма как да върнете. Живота ви ще е съсипан, но ще умрете с усмивка, че сте морален победител. А шефа, който го е разпоредил това, отдавна ще е забравил.
Това се случва по белия свят, при това доста често, когато Давид се опита да се изправи срещу Голиат. Самият аз веднъж го приложих това на практика, при това успешно. Та искам да ви кажа да не се опитвате да дразните лъва, когато спи, защото ако се събуди, не се знае какво ще му хрумне в първите 30 секунди.
Ясно осъзнавам, че няма да ви хареса това, което съм написал. За съжаление обаче това са житейски истини, с които съм се сблъсквал, като при това съм бил и от двете страни на бариерата - както като губещ, така и като печеливш. Справедливост в този живот няма. Има само лични интереси, като при това на големия не му пука за малкия. Ако една муха каца по вас и ви дразни, два-три пъти махвате с ръка, за да я прогоните, но ако тя продължава да ви дразни, ставате и започвате да я гоните из стаята дотогава, докато не я убиете. Ако обаче мухата е хитра, може цяла зима да живее в къщата, и да стане тлъста и дебела.
Mateev