kushtir
"По-добре врабче в ръката , отколкото гълъб в небесата "
Има логика в тази поговорка.
И аз така разсъждавах като тебе преди две години,но още го няма врабченцето.
Но не се отказвам.Не се отказвай и ти.
Успех
ferdy написа:Едни 80-90 кВт можеш да направиш за тази цена, те ще ти носят 50-60 хиляди лева на година и това за допълнителен доход си е една чудесна инвестиция.
kushtir написа:ferdy написа:Едни 80-90 кВт можеш да направиш за тази цена, те ще ти носят 50-60 хиляди лева на година и това за допълнителен доход си е една чудесна инвестиция.
Наистина не звучи никак зле като за начало.
А какво ще ме посъветвате като вариант за изпълнение - първо да си направя централата и след като я пусна в действие да кандидатствам за субсидия или първо да подготвя документите за субсидия и след като получа парите да започвам изграждането. Като времетраене колко би била процедурата при двата варианта?
А всъщност има ли някаква драстична разлика в процедурите когато се прави централа със собствени средства и със субсидия?
srusev написа:kushtir написа:ferdy написа:Вземи си ги бутни в една банка тея 250 000 евро и си живей живота. А най-добрия вариант е купуваш акции на СП500 и с тяхната 13% доходност (средна за последните 80тина години) просто нямаш грижи за фец.
YordanIvanov написа:srusev написа:kushtir написа:ferdy написа:Вземи си ги бутни в една банка тея 250 000 евро и си живей живота. А най-добрия вариант е купуваш акции на СП500 и с тяхната 13% доходност (средна за последните 80тина години) просто нямаш грижи за фец.
Това с банката що годе става като вариант въпреки, че пак не бих го посъветвал човека, но с акциите е безумие.Повярвай ми.
п.п.Колега, почети малко форума пак ти казвам.
kushtir написа:....
имам доста горчиви спомени от 1997г. - всички си държахме парите в банки и както бяхме станали милионери ( от многото нули ) на следващият ден имахме килограми с хартиени банкноти , които не струваха нищо
....
Lupus написа:kushtir написа:....
имам доста горчиви спомени от 1997г. - всички си държахме парите в банки и както бяхме станали милионери ( от многото нули ) на следващият ден имахме килограми с хартиени банкноти , които не струваха нищо
....
А на мен ми е много интересно какво щеше да се случи с тях през 97г ако не ги държеше в банки, а буркани?
srusev написа:И сега един много важен въпрос.
Тези панели 25г. живот ли имат?
Защото за да оценим възвращаемостта трябва да приемем целия период на възвръщане.
Те ако на 30г. произвеждат 70% е просто перфектно та дори и 50%.
Моля някой от вещите в занаята, които са инсталирали в Германия централи сигурно са виждали стари централи, да отговорят.
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта