от bubolinka1 » 29.04.2014 11:19
В момента разсъждавам, дела или ток ще правим. Имам предвид, че условията ще продължават да се променят, а свободният пазар още не е започнал. Той ще оправдава още по-честа смяна в правилата.
Имаме Становище, което изпълнихме и договор за присъединяване, който е изпълнен. Отказан ни е достъп. Подготвих едно подробно писмо, но не смея да го пусна тук да се чете.
Накратко, ЕВН разсъждава, че в сградата не може да има "сандвич" от въведени и невъведени обекти в експлоатация.
Не се съобразява, че разрешението за строеж е с дълъг срок и той не е изтекъл, а проекта за сградата по ЗУТ е изготвен за "етапно" въвеждане в експлоатация и тя е далеч във времето/ освен че може да се удължава срока/ Тях ЗУТ и разрешението за строеж не ги интересува, нито неговият срок, нито че задължават друг собственик, а не собственика на ФтЕЦ, който ползва покрива, да изпълнява обектите.
Използваното понятие "сандвич" от незаконни и законни обекти / имат предвид въведени и невъведени все още в експлоатация/, освен че е обидно, не е обосновано нито в Наредба № 6 , нито в ЗЕВИ.
В момента точно пресмятам, че ако не правех нищо, щях ли да се радвам на лихвата, вместо да бъда еко ентусиаст и да се удоволствам от работата на хубавата техника.
Като вдигнат цената на три пъти, защо да го продаваме тока? Вярно лятото няма да ползваме цялата мощност, но пък и държавата няма да види много неща/ които са хиляди левове/ от една страна заради документите, от друга страна заради таксите през следващите 20-30г за сградата и обектите в нея, а от друга и самата ФтЕЦ има такси и документи/ някои от тях ежемесечни/.
НЕ СЪМ УБЕДЕНА, че като спечеля производство, в което да ги принудя да получа ДОСТЪП след присъединяването, това ще бъде изгодно за мен, предвид предстоящото увеличаване на тока, променящите се такси и въвеждането на свободния пазар, заедно с данъците които ще си навлеча за сградата за следващите 20-30г, таксите които ще са необходими за докуменнтите на институциите, които са се навързали като "черва" и фирмичките, които ще участват във всевъзможното издаване на документи необходими пред институциите. Нервите и времето не ги броим в БГ.
РАБОТЯ БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО и ЕВТИНО. На промоция са само две от ТРИте.