Gio, нито имам фирма, нито продавам нещо!!!
Просто споделям какво мисля по въпроса. Всеки има право на собствено мнение! Конкретно цената за труда за мен е реалистична - 275 лева за монтаж оборудване на покрив + наладка и програмиране - приемлива.
Споменах, че ако колегата е сръчен може сам да си направи стойката за колектора - във вески двор (ако става въпрос за къща с двор) се намират най-различни винкели, чакащи да влезнат в употреба!
Очаквам колегата плам_69 да сподели за какво ще се използва системата в конкретният случай!
Ето например аз на двора искам да сложа слънчев колектор за подгряване на БГВ, като бойлерът е 80 литров с една серпентина, през зимата се подгрява от локалното парно, т.е. за подгряване на БГВ ще ми е необходим например само един панел от споменатит
е най-евтини алуминиеви за по 217 лв.
Колегата филматопло го споменавам като човек с огромен опит!
Колегата хелиос го споменавам с лек сърказам, щото беше нацвъкал една тема за слънчеви колетори с огромно количество информация, формули и графики, от които средностатистическия човечец не може да си направи и съвсем обикновен извод какво, по дяволите значи това...
Хайде, със здраве