вакуумен колектор

Използуване на слънчевата енергия за отопление на вода за битови и промишлени цели. Слънчеви колектори, контролери и друго оборудване.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Mateev » 27.05.2008 22:13

Ако някога СТС Солар започне да се занимава и с предлагане на топлинни колектори, първата ми работа ще е да купя няколко тестови системи с различни видове колектори и да започна измервания на енергията, която се получава от тях. Нали знаете поговорката:
Когато цифрите говорят, боговете мълчат!

Когато има достатъчно данни от реални измервания на получената енергия, може да се направи сравнителен анализ. И на база на него фирмата може да препоръчва на клиентите си това, което е най-изгодно за тях в икономически аспект. А не да ги лъжи или най-малкото да премълчава истината в името на печалбата. Защото ако една фирма оставя зад себе си недоволни и измамени клиенти, тя няма шанс да се развие и да просперира. И обикновенно такива фирми бързо бързо фалират.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот proxel » 28.05.2008 09:30

Ако знаех че сметката ще набъбне толкова, никога нямаше да се закача на тази въдица. Признавам си че съм мислил малко "на парче", първо взех бойлера, после панела и чак тогава почнах да мисля как да ги свързвам и установих че сметката почна неимоверно да набъбва.... ето я и самата сметка, може някои от стойностите да са приблизителни(+/-5лв),други може да съм изпуснал, но в крайан сметка е това...е, няма 3000лв. но това е без труд по изграждане!!! с труда щеше да се доближи много......
В крайна сметка, след като установих че загрят на 65С бойлер през ноща на ток, след консумация сутринта... се разслоява на 15С долу 40-45С горе и като върти помпата през деня (зимно време) в крайна сметка спада на <30С се наложи да си купя допълнителен 30л. бойлер само на ток, за да имам топла вода вечер!.
Общо: 2567 лв. всичко!!
бойлер 120l horiz.SunSysem 333
бойлер 30л 165
панел CPC 6 900
помпа 150
разшерител 45
TYCOFOR 18
обезвъздуш. соларен 40
тръба Ф18 мед 178
топлоизол Ф18х19 с UV 62,4
топлоизол Ф18х19 без UV 54
посочен вентил 8
филтър3/4" 7
кранове 30
алум. фолио 35
припой и флюс 45
Крепежи инокс (за покрива) 20
фитинги Cu и 3/4" 150
tablo 45
kontroler 180
kabel 16,8
Стойка за покрива 85
е... това е
proxel

Тра ла ла

Мнениеот HELIOTECH » 29.05.2008 01:44

Да ви го обясня просто ,няма да стане , ти си сложил двигател на трабанче в купето на Порше.Двигателят е бензинов ти си му налял дизел,и си се пуснал по трасето на Индикар, дотук за тебе Проксел, виж атт. 50-70 л м2.Кконските сили са ти малко и да се напъваш тва куцо магаре само ще излезе от бокса,и на правата и ще увяхне ,както е и станало.Не оспорвам знанията на Българина , аз мога да дам много ясни примери за технически решения в нашият бранш, на които се упулиха и специалисти от Франхофер институт .. ама не е мястото за реклама на Българският гений .. ние всички и ,колегата сме с една типично Булгар черта ,сега специалист по контролери ли е , специалист по проектиране на топлинни системи ли е , специалист по топлотехника или проектант или монтажник ,.. явно е специалист по всичко включително и финансии ... е тва е Българският гений .. и май затова ни е китна и богата родината .. караме Каени и Туареци в лайна , дупки и кал и пак много знаем ... взимаме два болта молив и счупен пергел и решаваме , че индустрия,която последните 2 години бележи 600% ръст в световен мащаб не става за нищо,тя е губеща и светът се е объкал.... поел е в грешна посока и ние пак сме най-правите.Предлагам нещо ... в края на сезона г-н Матеев да спонсорира едно сафари на 100 те най атрактивни обекта от ВЕИ , вятърни генератори , PV системи , 10 тина битови термични системи и най-вече 20 тина индустриални термични системи ... Проксел заповядай тука има и системи с мониторинг , които са с ЕСКО договори..няма да обясняваме какво значи само знайте ,че се гарантира всичко мери ,чупи купи ..тук пара няма или има .. някои проекти за по над 100 иляду лева бааа ...дето сме ги финансирали частично.. и предлагам да завършим обиколката в Слънчев Бряг ,.. перлата на Булгарская "туризъм"..в някой елитен бардак с фалшиви Хавански Пури (странно защо само в БГ съм ги виждал),безмитно уиски и амортизирани елитни курви :lol: :lol: :lol: и да се убедим д кривотата или правотата на светлата идея .. да го има ли или да го няма...да бъде и да пребъде или там каквото и да е .... Проксел , като за начало глеййййй кво става тука.. ще започнем с най-елемнтарното,като за начало слънчево душева клетка въъаааа .. хаиде и кажи дали да продължаваме .. пише тука и ако си пич в следващият постинг ще опишеш грешката къде е ... хайде сега да оправим системата или само се прайш тука у форумо.Давай зад тебе сме .. виж ..и диференциалните уравнения сме ти дали...дай снимки на инсталацията със схемка бааааааа и да го направим,както трябва ... стига все да опираме до една проста сметка бааа .. и животът си го прайте такъв по този начин..дайте глобално и рационално щот накрая става ан..но :twisted:
Прикачени файлове
P9220110.jpg
P9220110.jpg (125.3 KiB) Прегледано 28222 пъти
P9220099.jpg
P9220099.jpg (136.83 KiB) Прегледано 28222 пъти
P9220111.jpg
P9220111.jpg (127.06 KiB) Прегледано 28223 пъти
Аватар
HELIOTECH

Мнениеот plamsky » 30.05.2008 12:54

Когато бях студент (спец. топлотехника) още преди 4-5 години си бях направил някои изчисления на базата на географското ни разположение, брой слънчеви дни в годината, кпд на различните типове сл.колектори и т.н. В крайна сметка това в което се убедих е, че за едно 2-3 членно семейство е икономически неизгодно да инвестира в каквато и да е сл.инсталация за подгряване на битова топла вода. Най-интересното в характера на българина е че гледа какво има комшията и задължително трябва и той да го има, без да се замисля има ли смисъл в това. Е не мога да отрека че това е добре дошло за всички фирми в бранша включително и за нас :lol:
няма нищо невъзможно на този свят
Аватар
plamsky

HELIOTECH

Мнениеот HELIOTECH » 01.06.2008 11:50

Може и така да е , но принципно под 100 литра даже 120 литра водосъдържател,е абсолютно безмислена соларната система.Преди 5 години бензина и ел.енергията бяха на много по ниски равнища за 2009 г. 1kW/h - 0.25 лева как ти се вижда , и тва е оптимистичен вариант а 2010 , 0.30 приблизително .. ????? .. 2015 .. заложената рамка за Източна Европа на сВЕТОВНАТА бАНКА е около 0.40 лв ... :( :( :( :( :( даже да е добре за бизнеса не мисля,че е повод за :D :D :D :D :D ...
Аватар
HELIOTECH

Re: HELIOTECH

Мнениеот 3aek » 01.06.2008 19:10

HELIOTECH написа:Може и така да е , но принципно под 100 литра даже 120 литра водосъдържател,е абсолютно безмислена соларната система.

може ли да обясните защо? като за не-специалист по топлотехника, не че имам против решаването на диференциални уравнения но последните 20 години не ми се е налагало в ежедневната ми работа

HELIOTECH написа:Преди 5 години бензина и ел.енергията бяха на много по ниски равнища за 2009 г. 1kW/h - 0.25 лева как ти се вижда , и тва е оптимистичен вариант а 2010 , 0.30 приблизително .. ????? .. 2015 .. заложената рамка за Източна Европа на сВЕТОВНАТА бАНКА е около 0.40 лв ... :( :( :( :( :( даже да е добре за бизнеса не мисля,че е повод за :D :D :D :D :D ...

може ли линк откъде черпите тази информация? при положение че 40% и повече от енергията в България се добива от АЕЦ как се стига до тези цифри?
3aek

Мнениеот proxel » 01.06.2008 21:20

Здравейте колеги и Хелиотеч,
Разгледах с голям интерес предложената от теб (хелиотеч) информация (за жалост малко откъсъчна).
Много ме заинтересува стойност от 60-70л/м2 за определяне на отношението площ/обем на соларните системи.
Нямам претенциите да притежавам толкова задълбочени знания по топлотехника, както и по проектиране, изграждане или каквото и да е свързано със слънчевите системи за топла вода от топлотехническа гледна точка.
Е, имам определени познания отношение на електроника, контролери и индустриална автоматизация, но това е друга тема.
Монтирал съм системата сам, защото не виждам нищо трудно в това да запоя наколко тръби и завъртя няколко резби и намуша малко изолации... всеки средно-статистически технически грамотен човек трябва да може да се справи.

Хелиотеч, с интеграли и диференциали не можеш да ме уплашиш, едно време по висша математика ги ядях с парцалите... е, малко ръждясвам с годините, но все още мисля че ще се справя.

Това което споделям тук е единствено на база собствени опитни резултати!

Като всеки нормален потребител вярвам на думите на консултант-продавачите, документациите и прочие в област в която не съм
компетентен. Така и в случая за събиране на необходимите ми компоненти на соларната система се доверих на търговците в соларния бранш. По една или друга причина (неизвестна за мен) търговеца ми каза, че предложения вакуумен панел е достатъчен за 100-120л. Също така ме посъветваха да го монтирам под 42 градуса като най-подходящ за БГ (е при мен поради грешка в измерването ъгъла на покрива стана 38 град) Да го изпълня с Cu18mm от край до край и т.н.т.
Трябва да отбележа, че панела е ориентиран на 20 градуса на юг-запад. По данни на БАН (от 2001г мисля че беше)при ъгли от 40 +/-5 градуса по вертикала и ориентация юг +/-30 град. добитата топлинна енергия не се променя с повече от (2-3 %).

Благодаря за информацията Хелиотеч, седнах и разгледах подробно характеристиките на вакуумния ми колектор OEM CPC 6 на Ritter Solar - Germany и установих, че площта му е 1,1 м2 (а не 1,64 както съм писал в преден пост) и явно би била достатъчна за 70-80л а не за 120л както е при мен.
Явно това е проблема на вакуумната ми система, площта ми е малко!
Така за да работи с по-голяма ефективност ще трябва да добавя още един панел за скромните близо 1000 лв. Така стойността на цялата ми инвестиция би нараснала до 3500-3600 лв. При 651kWh/m2/г. за Германия (по каталожни данни) тоталния енергиен добив на 2 колектора за БГ ще е сигурно някъде около 1800kWh/г. така 1800*0,15 лв/kWh дава 270 лв. икономия на година, или срок а изкупуване 12-13 години!!!! е, при промяна на цените на енергоносителите този срок може да се промени....но този въпрос не касае дискусията.
Хрумна ми да направя и следната съпоставка:
Сегашната ми система от 1,1м2 при 18С на водата от водопровода успява да качи водо-съдържателя (края на м. Май) до 43-45С, т.е. dT=25-27C. Предполага, се че при добавяне на още един колектор dT ще нарастне двойно до 50-54C.
От своя страна плоския колектор с площ 2м2 от същите 18С на водопровода качва до 58-60C т.е. dT=40-42C
За съжаление (за привържениците на вакуумната технология) трябва да отбележа, че става дума за 150л. бойлер и приведен към 120л. бихме имали dT=50-53C.
Т.е. в крайна сметка системата с плоския колектор (в летен майски ден) отстъпва на вакуумните с 3-4 %!!!!! а за зимните дни загубата по пътя са толкова големи, че се вакуумните се обезсмислят също.
Единствено ако водо-съдържателя е над самия вакуумен колектор си мисля че зимата ще има ефект, но тогава остава въпроса със топлоизолацията на самия водо-съдържател, защита от замръзване при продължително спиране на тока и прочие проблеми.

Ще припомня пак че плоския колектор е "направи си сам" и топлинни показатели и изследвания няма. Единственно от горните сметки се вижда, че той би имал същата годишна енерго-производителност или 1700-1800kWh/г. т.е. система струваща около 1000лв би се изплатила за 3-4 години!!!

Трябва да спомена, че при облачно време плоския колектор от 2м2 дава почти същата топлинна енергия като 1м2 вакуумната такава. т.е. вакуумния в този случай е по-ефективен!

Относно РАСТЯЩАТА ВАКУУМНА ИНДУСТРИЯ - нищо друго немога да кажа, освен че всички сме били свидетели не на едно залитане на обществото към определена идея в следствие на заблуда и последващото, натрупване на милиарди и отричането и след това.
Ярък пример е вредата от мобилните телефони върху човешкия мозък. Чак на скоро се потвържди, че технологията NMT (мобифон) е вредна и е само въпрос на време същото да се каже и за GSM.... все пак кой би си сложил главата във микровълнова фурна!!!

С настоящия си пост съм далеч от идеята да плюя по една или друга фирма, както и да дразня излишно фирмите от соларния сектор. Единственото от моя горчив опит ме гложди е въпроса:
ЗАСЛУЖАВАТ ЛИ СИ ПАРИТЕ ВАКУУМНИТЕ КОЛЕКТОРИ!!!!

Колеги, дано не съм ви отегчил с дългия си пост, но Хелиотеч ме разчувства :)
proxel

Чекай , че се разплаках майна

Мнениеот HELIOTECH » 02.06.2008 00:40

Тука взехме да се обясняваме,като политици на любовници .. ама нищо не вършим .До заюю баююю,това е прогнозна информация на база наши информационни източници в Бъгария и чужбина.. един пример,последното повишение,което бе обявено с 21% повишение на цената на тока ,беше заложено в рамка от 10% .. ние обявихме прогноза за поне 15 % а тва за АЕЦ немоаа ти,кажа питай продажната пасмина горе,която със схемите си на източване,ликвидиране на държавата надмина Италианската мафия,но поне при Италианците има правила ,а тука е анадолско-балканска смесица.Която ужаси и Брюксел с простащината и наглостта си.Неможе да идва проверка от ЕУ комисия и ти да затвориш цяло министерство,да заключиш вратите ..алоооооо тва да не е кварталната кръчма и да идва на проверка ХЕИ , тва не е само налост а и пълна простотия,тия са толкова прости даже немогат да крадат,като хората...много хора изразяваха песимизъм относно тази прогноза..но.... Аз Протел те поканих да се поразходиш за кво иде реч , ама ти зяпаш настрани и явно си блял,както виждам,ккогато си купувал и колекотрите и всичкото .. ама ето имам едно предложение за тебе ,като ще даваш 1000 лева за колектор .. упрем ти грандо веднага .. нали сме големи селяни от прованса ююю.... айде офффффцииии на поле да ни смръдне от доле ... упаааааааа .. жалко,че ползваме програмата за корпоративни клиенто .. , че среддства са ограничено .... ама одобрен пакет има от 5 месеца .. ухаааааааа мухите на медааа .. ама зяпате и не глеееееате 1000 лева за колектор под 1 м2 .. щот кът се изцвъкат птичките ... и тва го нема ... ухаа :D :D :D :D :D :D :D Пътекита са тайни и незнайни .. изплюха се езиците у тези форуми тука .. от мене,чао
Протел ако имаш въпросо аз съм на office@heliotechbg.com ... ,че си изтърках клавиатурата тука у този форум а те все дебили валят ... аз ,че съм селянин и се отчаях .. добре ,че съм тъп и прост .. иначе щях да се застрелям ..що писаница се изписа по другите теми .. и немоааа разбера как го дъвчете едно и също, четеееееее теееее бееееееееее ЧАО ОТ МЕНЕ !!!! :wink: :wink: :wink:
Прикачени файлове
EU Commision Bioheat_Action_Plan.jpg
EU Commision Bioheat_Action_Plan.jpg (117.83 KiB) Прегледано 28097 пъти
Brusells_VTSK10_Page_10.jpg
Brusells_VTSK10_Page_10.jpg (152.34 KiB) Прегледано 28095 пъти
Brusells_VTSK10_Page_09.jpg
Brusells_VTSK10_Page_09.jpg (212.74 KiB) Прегледано 28095 пъти
Brusells_VTSK10_Page_08.jpg
Brusells_VTSK10_Page_08.jpg (178.46 KiB) Прегледано 28095 пъти
Brusells_VTSK10_Page_07.jpg
(502.97 KiB) 13757 пъти
Brusells_VTSK10_Page_04.jpg
(253.17 KiB) 13756 пъти
Brusells_VTSK10_Page_03.jpg
(136.21 KiB) 13756 пъти
Brusells_VTSK10_Page_02.jpg
Brusells_VTSK10_Page_02.jpg (95.51 KiB) Прегледано 28095 пъти
Brusells_VTSK10_Page_01.jpg
Brusells_VTSK10_Page_01.jpg (49.18 KiB) Прегледано 28096 пъти
new-2.jpg
new-2.jpg (41.43 KiB) Прегледано 28091 пъти
Аватар
HELIOTECH

Re: Чекай , че се разплаках майна

Мнениеот 3aek » 02.06.2008 10:24

HELIOTECH написа: упрем ти грандо веднага .. нали сме големи селяни от прованса ююю.... айде офффффцииии на поле да ни смръдне от доле ... упаааааааа .. жалко,че ползваме програмата за корпоративни клиенто .. , че среддства са ограничено .... ама одобрен пакет има от 5 месеца .. ухаааааааа мухите на медааа .. ама зяпате и не глеееееате 1000 лева за колектор под 1 м2 .. щот кът се изцвъкат птичките ... и тва го нема ... ухаа :D :D :D :D :D :D :D Пътекита са тайни и незнайни .. изплюха се езиците у тези форуми тука .. от мене,чао
Протел ако имаш въпросо аз съм на office@heliotechbg.com

Хелиотеч, не знам от колко време се занимаваш с интернет, но един дружески съвет от мен, внимавай какво пишеш по форумите, защото то си остава и си седи там с мноого години, и някой потенциален клент като напише HELIOTECH в гугъла и като му излезат тези писания познай какво мнение ще си създаде за теб и фирмата ти ;) човек който не може да напише едно изречение без синтактична грешка прави лошо първо впечатление, аз лично ако ми се наложи да купувам вакумни колектори теб ще те игнорирам веднага
ако ти е досадно да отговаряш на тъпи въпроси просто не отговаряй, то форумите са за това, да обменят хората идеи, никой не се е родил научен, а по това как един човек отговаря на тъпи въпроси говори много за самия него като характер, отношение и прочее
3aek

HELIOTECH

Мнениеот HELIOTECH » 02.06.2008 22:01

Много,много голям въпрос...мога да пиша тук в продължение на 24 часа и пак ще остане недоизказано. Ехх Зайкооо мога и дума да драсна...и всичко да започне и свърши с нея.Иронията ли?.Разбра ли ме ,че за какво си живял...може никога да не разбереш. Това,което си бил...да проличи по това което си оставил. Себапът...роден и отгледан от собствените ти дела. Пожънат от наследниците тиОт другата страна това може и да са такива хора...вливащи един такъв импулс в съответното общество...от който самото то лицемерно се отказва в името на своето благо. Да им маркира недъгавите задници, недостойните проявления...клоаката в която тънат. Без менторски тон господааа ...с повече ирония, сърказъм, хумор. Ескпресия. Тези...инакомислещите, който избират да не мълчат. А изречениете думи...нямат връщане. На тях им остава просто да достигнат да изпълнят мисията си. Дрисливите магарета не обичат да им се нарушава ритъма на преживяне. Ето го и конфликта.И така Заек музиката вдъхновява живота ти или обратно - вдъхновяваш се първо от живота за да почувстваш вдъхновение и в музиката..?"вдъхновение в музиката" аз не мога да имам. Имат само тези, които могат да я създават. С това или се раждаш или не. Не се учи.На мен ми остава единствено да опитвам да чувствам едното чрез другото... или това което остана ... пука ми на черупката аз отдавна продадох бизнеса и вече съм емигрант в мислите си .. http://bgsviat.narod.ru/BulgAria_koqto_izgubihme.htm
Аватар
HELIOTECH

Мнениеот proxel » 02.06.2008 22:08

Скъпи Хелиотеч,

Ето че ти сам падна в капана си.
Както чета, със все сили се стараеш да убиждаш хора които не познаващ лично и нямаш представа какви са, ще те чукна с

твоите данни по твоята глава!
1. Такива графики и рекламни проспекти съм видял почти дозина. Там никъде не се пише какво е к.п.д. на цялата

система, а само на самия колектор, като че ли е изолирано събитие. В крайна сметка търсим ефективността на всичко като

цяло!!!
2. Дай да видим този прословут срок за изкупуване на твоята системка за 1к5 евро + ДДС при 980kWh/m2 на година
- 980*1,47=1440kWh/г. мах, по 0,15 лв./квч =216 лв/година.
-1500 лв. * 2 + ДДС = 3600лв.
- 3600 лв./ 216лв./г/ = 16 години!!!!!
ЗА КАКВО ГОВОРИМ !!!!!!! ЗА КАКВО СЕ ПАЛИШ ТОЛКОВА КАТО ПРЕДЛАГАШ ЕДНА МНОГО ЛОША СДЕЛКА !!!!!

3. От всичко това единственно разбирам че те сърби г*за за това че не си взел моите 3к лв. а ги е взел някой друг.

Такъв е живота. Късмет!
proxel

Мнениеот HELIOTECH » 04.06.2008 09:53

2. Дай да видим този прословут срок за изкупуване на твоята системка за 1к5 евро + ДДС при 980kWh/m2 на година
- 980*1,47=1440kWh/г. мах, по 0,15 лв./квч =216 лв/година.
-1500 лв. * 2 + ДДС = 3600лв.
- 3600 лв./ 216лв./г/ = 16 години!!!!!
ЗА КАКВО ГОВОРИМ !!!!!!! ЗА КАКВО СЕ ПАЛИШ ТОЛКОВА КАТО ПРЕДЛАГАШ ЕДНА МНОГО ЛОША СДЕЛКА !!!!!

Я дай пак,че явно не ми стига нещо за бакалската сметка... 980*1....??? Ето за това си възприел писанията ми ,като обида скъпи ПРОКСЕЛ,пишете и виждате и не гледате .. не е обида а ирония.
Дай с бакалската сметка,не се прави така но щом си почнал.

3 колектора с окомпл. са 3038 лв.(там другите джаджи завършват на 1/2 инсталацията без тръбен път и бойлер да добавим още 200-300 лева тръбен път и 6 метра конструкция 100 лв ..и 20-30 лв крепеж ,20-30 някой друг фитинг и лепило=- грубо 3400 , ти си писал 3600..ок.може и аз да збравя нещо)

980*1.47*3= 4300 kWh/г - мах, по 0,15 лв./квч(от кога и до кога) =648лв/година.По твойта формула (тези 1500 не разбрах какво е )
3600 лв./ 648 лв./г/ = 5.555555555555555555555 години!!!!! при ползване на гранд INT ENERG.... 3.9 .. но пак повтарям тва е по ПРОКСЕЛ модела ...ЗА КАКВО ГОВОРИМ !!!!!!! ЗА КАКВО СЕ ПАЛИШ ТОЛКОВА КАТО ПРЕДЛАГАм ЕДНА МНОГО ЛОША СДЕЛКА !!!!! ..... Ето че ти сам падна в капана си.
Както чета, със все сили се стараеш да -у-биждаш хора които не познаващ лично и нямаш представа какви са, ще те чукна с
твоите данни по твоята глава! И ,че да ти продам там нещо си,скъпи ми Проксел що в тая държава всеки мисли,че някой иска нещо ня някого да продаде или да излъже...споко ако някой ден можеш да отделиш време ще ти покажа по оперативни програми към общини ко прайм ние селяните ..така ,че да се напъвам за 1-2-3 панЯла ..просто наистина ме обиди с дребнавите си амбулантни забележки...пък и точно сега с тази криза в Солун и,че сме завзели 5 декара на Порт Саид ..точно сега знайш ли как ми се напъва да си общуваме бедно финАНСОВО
Прикачени файлове
START2.jpg
START2.jpg (92.51 KiB) Прегледано 27996 пъти
START4.jpg
START4.jpg (80.52 KiB) Прегледано 27996 пъти
| Монтаж на слънчеви колектори www.heliotechbg.com| Слънчеви колектори София | Отопление басейн www.heliotechbg.com
Аватар
HELIOTECH

Мнениеот proxel » 04.06.2008 21:24

Хелиотеч,
Данните ги взимам от твоята брошура,
1к5 е 1583 евро. както си го написиал...

Така погледнато - ок - изглежда добре, грешката е моя, не съм забелязал че става дума за 3 панела, а не 1 . а 1,47 е площта на абсорбера ( както си го дал по каталог). А бакалските сметки са си много хубави. С тях много бързо може да се даде насоката......

Що се отнася за "иронията" все пак мисля , че и прекрачваш границата.
Все пак това до колкото знам е свободен форум за изявяване на мнения и не ми се сърди ако заради мен си изхабил някоя минутка в повече да драснеш някой друг ироничен ред в повече... :)
proxel

Мнениеот Lupus » 04.06.2008 22:42

Изображение
Това следствия от експериментите с инсталацията ли са или сте имали посещение от Ал Кайда?
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Al_kaida

Мнениеот HELIOTECH » 04.06.2008 22:58

Това е стар комин на котелното .. мазут от добрите времена,когато нафтата е била по 20 стотинки :roll: :roll: :roll: :roll: .. Как може да се реализира нещо просто Лупус ... и възможно ли е ??
Имаме над 30 общински обекта в цяла България,който трябва да бъдат следени.Има ли начин през ГСМ модул към единна монитроингова система да следим от 3 до 9 параметъра чрез смс съобщения.Възможно лие обратна връзка , и управлние на соларен поток чрез промяна оборотите на помпата и диф разлика.Да има вграден инвертор с 12-24 Волата батерия , и инвертора да се захранва от 150-200-300-400 вата панел .Т.Е идеята е да избягаме от некачествената електрическа мрежа,и да направим помпата независима ... естествено с управлението... A Проксел ... просто , днеска завърши един експеримент на наш потенциален инвеститор с един солиден промишлен комплекс в сферата на текстила .. инсталирани 3 слективни плоски колектора (1.74 м2) с витонова тръба и
3 10 тръбни вак. колектора. Всяка система е привързана с 300 литра водосъдържател.Източването на системата става едновременно с електромагнитни клапани т.е. всяка система е с постоянна еднаква консумация.Проектът е на главният енергетик на завода , той предложи да сложим топломери,за да отчетем загубите на системите,изискването е да се подава над 15 градуса делта в средна част на серпентината на бойлера и колекторите.системите се вдигат във високо температурен режим на топлообмен,загубите от излъчване растат .. няма да коментирам резултата но .. има подписан договор за изграждане на 300 м2 вакуум-тръбна инсталация.Не е на едно място , имат хотели завод в заводае на 5-6 места е консумацията ...ще ти публукувам снимки монтажите стартират до 1 месец.Чел е форума , и май ти си причината за това ... :wink:
Прикачени файлове
De_617eu.jpg
De_617eu.jpg (70.04 KiB) Прегледано 27956 пъти
Последна промяна HELIOTECH на 04.06.2008 23:49, променена общо 2 пъти
| Монтаж на слънчеви колектори www.heliotechbg.com| Слънчеви колектори София | Отопление басейн www.heliotechbg.com
Аватар
HELIOTECH

ПредишнаСледваща

Назад към Слънчеви колектори за топла вода