Блудният син написа:.... Излиза извън компетенцията ми.
Че ти пък в коя област си компетентен???
Блудният син написа:.... Излиза извън компетенцията ми.
си пише в оригиналния пост, а това е 1 €/kW.Не съществува енергиен обект, който да може да бъде изграден за по-малко от 1000 EUR/MW
Lupus написа:Блудният син написа:.... Излиза извън компетенцията ми.
Блудният син написа:Lupus написа:Блудният син написа:.... Излиза извън компетенцията ми.
Е, признах си, в психиатрията не съм.
Та, къде видя да пише "извеждане от експлоатация"?Ето, взе да ми се струва че, май има начин И да не се вдигат с толкова много цените за крайни клиенти, И да се подпомогне ВЕИ-индустрията, И да си отдъхне НЕК: Бих замразил огромна част от студения резерв. Грохващите инсталации, за начало. При общо 12+++GW инсталирана мощност, разликата до 6(-нека са 7 ) GW по максимумите, с експорта, ако се замразят /или съкратят поне двойно/ плащанията за студен резерв, ресурсът може да се пренасочи я към ВЕИ директно, я за рекапитализация на НЕК, я по някаква друга схема. Осигурява се охрана и, да речем, през 6 месеца, профилактичен контрол и... Предполагам, че някои ще скокнат но, това е немалък запас, който може да се направи оперативен, ако има политическа воля. Едва ли има икономически смисъл от такива свръхзапаси неработещи мощности. Особено, като /и днес/не се очертава да правят друго, освен да оскъпяват с разходи за всичко друго но, не и да произвеждат.
Блудният син написа:Имам фирма, която е замразена. Защото, не извършва дейност. Разрушена ли е? - Не. Мога ли да я активирам - мога.
Но, не извършвам дейности, нямам приходи както и разходи. Нещо от вида е и за плащането или неплащането за студен резерв. ... Това - В сферата на майтапа.
...
Назад към Свободни теми и дискусии
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта