ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ЛЕКАРСТВО

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ЛЕКАРСТВО

Мнениеот Lupus » 22.09.2014 12:27

Блудният син написа:.... Излиза извън компетенцията ми. :?

Че ти пък в коя област си компетентен???
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Блудният син » 22.09.2014 12:28

Молба за прошка №2:
Трябваше да чета по-внимателно.
Не съществува енергиен обект, който да може да бъде изграден за по-малко от 1000 EUR/MW
си пише в оригиналния пост, а това е 1 €/kW.
Ето, ТУК ще взема да се съглася. Значи, и моят "невъзможен" обект е цели 100 пъти по-скъп от долната граница на г-н Матеев. Да са ева у скъпчията. :?
Умният дава правилни отговори. Мъдрият задава правилните въпроси.
Блудният син

Мнениеот Блудният син » 22.09.2014 12:29

Lupus написа:

Е, признах си, в психиатрията не съм. :oops:
Блудният син

Мнениеот Foton » 22.09.2014 14:48

Блудният син написа:
Lupus написа:

Е, признах си, в психиатрията не съм. :oops:

Не само в нея не си....
Не случайно дадох линк към отчета на ЕСО!
Максималното потребление е точно през лятото, по-точно на 01.02.2012г. в 20.00часа (стр.17). Както сам се досещаш по това време фотоволтаици няма. Потреблението е 7444MW, т.е. заедно с въртящия резерв са използвани поне 7800-8000MW инсталирана мощност. За изпълнението на N-1 ти трябват поне още 1000MW студен резерв. До тук 9000MW. Прибавяме 1000MW фотоволтаици, 600MW вятърни, 1000MW водни централи на течащи води или с дневни изравнители...И кво стана? Необходима мощност към този момент 11600MW. Да, ама според този доклад има инсталирани 13759MW. О.К. от тях вадим ПАВЕЦ (няма да обяснявам защо) и останаха 12360MW.
Хайде сега Тошко да обясни какъв голям проблем за системата са тия 12360-11600=760MW в повече. И каква икономия е да се изведат от експлоатация...
P.S. Като казах червена кратуна нямах в предвид цвета на главата, а начина на мислене. Твоето мислене е откровено червено...Защото само истински комунист, загрижен за благоденствието на народа, би постъпил като теб.
Имам в предвид да не построи евтин и екологичен източник на енергия и да забогатее от това....И не се оправдавай, че нямаш пари за инвестиция. Този проблем са го имали и другарите едно време ама са го решили...
Ноевият ковчег е създаден от любители, професионалистите са направили Титаник...
Foton

Мнениеот Блудният син » 22.09.2014 15:14

Ще се цитирам сам, щото май четеш нещата, как дяволът-евангелието:
Ето, взе да ми се струва че, май има начин И да не се вдигат с толкова много цените за крайни клиенти, И да се подпомогне ВЕИ-индустрията, И да си отдъхне НЕК: Бих замразил огромна част от студения резерв. Грохващите инсталации, за начало. При общо 12+++GW инсталирана мощност, разликата до 6(-нека са 7 ) GW по максимумите, с експорта, ако се замразят /или съкратят поне двойно/ плащанията за студен резерв, ресурсът може да се пренасочи я към ВЕИ директно, я за рекапитализация на НЕК, я по някаква друга схема. Осигурява се охрана и, да речем, през 6 месеца, профилактичен контрол и... Предполагам, че някои ще скокнат но, това е немалък запас, който може да се направи оперативен, ако има политическа воля. Едва ли има икономически смисъл от такива свръхзапаси неработещи мощности. Особено, като /и днес/не се очертава да правят друго, освен да оскъпяват с разходи за всичко друго но, не и да произвеждат.
Та, къде видя да пише "извеждане от експлоатация"?
След това, защо трябва да си "истински комунист", за да си загрижен за благосъстоянието на хората? Нещата са прости и на Запад отдавна са ги проумели: За да бъдеш богат, трябва да продаваш повече. Беден народ, на прага на съществуването, просто, няма пари да купува друго, освен хляб... Че и за хляб, често, няма. Ето че помага, ако у него /у клиента/ остават повече пари. Вярвай по избор.
Трето, не ти разбрах дълбоката мисъл: "...Имам в предвид да не построи евтин и екологичен източник на енергия и да забогатее от това..." Звучи шизофренично.
Последно, четвъртото: Много от партийните "Другари" са си раздавали често едни чужди пари в едни куфарчета, за да станат тези, които сега са. Изтървал съм момента, пък и не съм нито крадец, нито измамник та... Ала ще реша въпроса. Все някак, ще го реша.
Освен това, прихващането на плащания за студен резерв може да бъде и сезонно, и заемообразно. Ала при в пъти по-ниски от пазарните лихви, т.к. НЕК ще се финансира вътрешно. Важното е, държавата просто да пречи по-малко.
Блудният син

Мнениеот Foton » 22.09.2014 17:21

Бога ми! И аз се отказвам!
Тошко, кой написа това " Осигурява се охрана и, да речем, през 6 месеца, профилактичен контрол и... ". Това ако не е извеждане от експлоатация здраве му кажи.
И стига си повтарял като Сссстойнев заклинания от Позитано. Колко според теб е в момента студения резерв, за който ЕСО плаща?
И кой твърдеше, че може за пет години да сътвори безумно евтин източник? Ами що не си го направил вече?
Ноевият ковчег е създаден от любители, професионалистите са направили Титаник...
Foton

Мнениеот Блудният син » 22.09.2014 17:38

Имам фирма, която е замразена. Защото, не извършва дейност. Разрушена ли е? - Не. Мога ли да я активирам - мога.
Но, не извършвам дейности, нямам приходи както и разходи. Нещо от вида е и за плащането или неплащането за студен резерв. Вие, дето сте по-близки, ги следите колко са точно. Нещо от вида дето мишките църкали, че котката ги тормози и яде, оплакали се на бухала, а той казал да премахнат или изгонят котката. -Как - не казал, щото било тактически въпрос, той бил стратег. Това - В сферата на майтапа.
А защо не съм построил и продал достатъчно от източника, е като въпроса дали с кола може да се иде до еди-къде си. Може и ще стане, когато осигурим гориво. Реших, обаче, и спазвам форумната дисциплина. И не го обсъждам тук. На лични- може. Демонстрирам и на живо, който иска и дойде да се запознае - да заповяда. Предпазарно проучване показа до 88% търсене. В България има 2,7 млн домакинства, стигат и 10%
Обаче, ПО НЕГО ТУК - ТОЛКОВА.
Блудният син

Мнениеот Mateev » 22.09.2014 17:47

Ще престанеш ли да се ХВАЛИШ какво МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ? Похвали се какво ВЕЧЕ СИ НАПРАВИЛ. И недей да започваш да ми се оправдаваш, че държавата ти е виновна, корупцията или ланшния сняг. Не си търси виновник за провалите си, а ми кажи КАКВО СИ ПОСТИГНАЛ В ТОЗИ ЖИВОТ?

Това "мога да го направя" изглежда смешно, особенно когато го казваш ти. А това че преди време не ти обърнах внимание е защото предложението ти беше много глупаво и смешно в моите очи. Просто тактично си замълчах, иначе "открития" от ранга на твоето през живота си аз съм направил поне 1000, и част от тях ми помогнаха да спечеля много пари, но си мълча и не се наричам "изобретател" - ха-ха....... Просто според мене е нормално всеки да има глава на раменете си и да я използва по предназначение...... ха-ха.... и да не се хвали наляво и надясно за хрумналите му глупости, а първо да ги реализира, и ако са успешни, чак тогава може и да се похвали. Но ти изглежда този последния етап никога не си го достигал.......

Това че имаш фирма и се хвалиш с нея също е смешно.... ха-ха...... все едно казваш имам в джоба си 2 лева. Ще то кой ги няма? Ако това е единственото ти нещо, с което можеш да се похвалиш - бая си я закъсал.

Не ти ли е хрумвало някога, че всичките ти проблеми се дължат на твоя лошо работещ мозък, и че в него има нещо, което не е нормално съгласно всеобщите представи?

Предпазарно проучване с търсене от 88% - ХА-ХА-ХА..... поредната НЕНОРМАЛНА ИЗЦЕПКА - ха-ха-ха........ Тоест ти си разработил енергиен обект, който ще го купуват мъже и жени, деца, пеленачета и умиращи старци - ха-ха-ха....... Абе човек, ти чуваш ли се какво говориш? - ха-ха-ха...... Че то дори и ако някой измисли хапчета за безсмъртие, пак няма да постигне 88% продажби - ха-ха....
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Mateev » 22.09.2014 18:10

Справка от интернет:

Синдром на Мюнхаузен

Кога говорим за болестно състояние?

При склонност към пресилване на действителността трябва да имаме предвид, че може да става дума за патология. Тогава засегнатите личности не осъзнават лъжовността на описваните от тях събития. Това е т.нар. синдром на Мюнхаузен и неговата диагностика е сложна, също както и лечението му. Несъзнателната лъжа пък е свързана с нарушения в паметта, когато засегнатият след време не е в състояние да различи действителността от илюзията. Така че да не бързаме да се нервираме на познатия, който отново ни разказва врели-некипели, и да не забравяме, че човекът всъщност може и да е болен. Затова, вместо да му се ядосваме, може да му съчувстваме.

Целенасочена ли е лъжата?

За съжаление преходът от патологичната лъжа към целенасоченото пресилване на истината е много трудно уловим. Дори когато човек е психически здрав и просто лъже, мотивацията му да го прави може да е неосъзната. Самият той не разбира защо преувеличава, но не спира да го прави, защото е по-силно от него.

Преувеличаването - прищявка или болест?

Обикновено става дума за усилия да бъде център на вниманието и се проявява у хора с емоционална депривация в детството (очакването, че нуждата му от емоционална подкрепа няма да бъде адекватно посрещната от другите). Всеки е изпитвал напълно естествената нужда да се покаже в по-добра светлина. При някои обаче паметта потиска и изтласква „неудобните“ преживявания. Например, ако дадена личност подсилва позитивните си черти на характера, след време, благодарение на фантазията, следата, оставена в паметта, става все по-голяма, докато в един момент съответният човек губи контрол и вече не различава кое е реалност и кое си е измислил.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Mateev » 22.09.2014 18:20

ШИЗОФРЕНИЯ

Шизофренията е хронично психично разстройство белязано с невъзможност да се различат реалните от нереални събития. Параноидната шизофрения е най-често срещаната и често най-леката форма на шизофрения. С правилно лечение пациентите са способни да се справят по-добре на работното си място и да живеят самостоятелно.

Учените все още не са открили истинската причина за появата на шизофрения, но смятат, че е резултат от комбинация от генетични и фактори на околната среда. Параноидната шизофрения често е семейна черта, но фактори на околната среда, които влияят на развитието на мозъка на плода в утробата, също играят роля в развитието на болестта.

Пациентите с параноидна шизофрения може да имат негативни симптоми като загуба на нормална емоционална и поведенческа функция, но те не са толкова известни, колкото другите симптоми. Поради природата на състоянието, хората, които страдат от параноидна шизофрения не са склонни да търсят помощ и лечение. Затова близките, които виждат признаци и симптоми на умствено разстройство трябва да се намесят и съобщят за тях на доктора вместо пациента.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Foton » 22.09.2014 18:27

Блудният син написа:Имам фирма, която е замразена. Защото, не извършва дейност. Разрушена ли е? - Не. Мога ли да я активирам - мога.
Но, не извършвам дейности, нямам приходи както и разходи. Нещо от вида е и за плащането или неплащането за студен резерв. ... Това - В сферата на майтапа.
...

Още малко в сферата на майтапа:
Хипотетична ситуация:
Лятото на 2016г., по-точно 01.02.2016г., 20.00часа.
Централен диспечерски пункт на ЕСО.
Дежурен диспечер е Блудния син (ще приемем, че в пристъп на лудост Стойнев го е назначил).
При консумация около 7500MW изключва един блок от АЕЦ. Системата за поддръжка на честотата сработва нормално и след изчерпване на въртящия резерв разтоварва системата изключвайки няколко града. Дежурния разпорежда включване на студения резерв, който обаче не е 1000MW, само 500. Криво ляво след около час системата е закърпена и не се разпада. Дежурният (в случая Блудния син) разпорежда да се осигури студен резерв. Обаче получава отговор, че това няма как да стане. На тъпия му въпрос "Що бе, нали имаме инсталирани 14GW, много пари ли искат?" получава отговор, че преди година, по предложение на един господин, няколко централи са консервирани и сега е необходимо едно време да ги разконсервират и колкото и да платят е все тая. Дежурният (в случая Блудния син) псува еднократно на майка въпросния господин и отива да запали свещ, дано никой друг блок не изключи...

А сега сериозно: ЕСО прави търгове за студен резерв. От тая година той значително е намален. Ако не ме лъже паметта е около 500MW.
Foton

Мнениеот Mateev » 22.09.2014 18:29

Лъжи и манипулация

Психопатите са патологични лъжци. Техните отношения с другите хора са практически дефинирани от манипулация и експлоатация. Психопатът не вижда никаква причина, поради която да бъде честен или грижовен, загрижен за другите хора. Те обикновено са много добри в лъжите, понякога са способни да объркат дори опитни разпитващи. Понеже те са неспособни на срам или страх, езикът на тялото при тях или тонът на гласа им, и други подобни знаци, никога не ги издават, както обикновено се случва с другите лъжещи. Всъщност те абсолютно не се страхуват от това да бъдат хванати в лъжа. Когато те са поставени в ситуация да отговарят на реални въпроси и да се сблъскат с реалните факти, те, без дори да направят пауза, ще преработят своята история така че да пасва на фактите и да изглежда консистентна. Това непрекъснато преработване на тяхната история води до противоречия, които оставят слушателя объркан.

Друга причина, поради която те са такива невероятни манипулатори е, че те практикуват по-усилено.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Блудният син » 22.09.2014 19:11

Матеев, с фирмата му илюстрирах на Фотонеца за какво иде реч. Нищо за хвалене, елементарен пример. Това-първо.
Второ, радвай се на постигнатото от теб. Страхотно.
Трето, има търсене и търсене. Ако целевата група клиенти се нарича "домакинства", 88% се чете, разбира и означава "88% от целевата група". Че ТИ не правиш разликата...
Четвърто, "мога да направя","правя" и "направил съм" все още са различни понятия, а аз съм достатъчно прецизен в оперирането с такива. Отново, поясних.
Иначе, добре че си измислил поне 1000 неща и мирова скръб, що не си въплътил останалите неизмислени. Ама това е животът, колкото-толкова. Ама ти си излей сега "превъзходството". Действай, няма да те спирам. Явно, засегнах те, като те разкрих (О--опс! ти сам се изтърва :wink: ) що за "борец за правда си" - давай, натискай, размажи ме. Хайде, сега ти се е паднало.

От твоята уста започва да ми звучи като признание всяка гнусна инсинуация от типа "психопат", "шизофреник", "мюнхаузеновист" и т.н. макар, че не знам какво още ще изброиш. Ама ти търсИ там из учебници, Интернет, разкази на баби из махалата и др. Лошо няма. :cyclops:

"Психиатър - любител" - това звучи гордо, налЭ . :mrgreen:

Фотонец, НЕхипотетично:

Вариантът, който ти сега опита да разбиеш, аз само го вметнах. Щастлива е Родината, че таквизи умни мАжове като вас бранят енергийната ѝ сигурност. Ти, Матеев, Лупуса, буболинка1... Странно, обаче, ако го нямаше тлъстото обещание за яка пачка около ФЕЦ-овете от едни корумпирани управляващи, търговският нюх на Шефа тук, как щеше да се развие "соларният ви ентусиазъм". Скептичен съм, дали щяхте да си сложите повече от 4-5 панелчета ей така, да видите, работи ли. За влагане на стотици хиляди и милиони, превърнати в доставки от ...някого, също, едва ли. Нещо скромно и - до там. Вярно, "сега" едни печалби се оказват подрязани и окосени, аме не е да не ви беше подсказвано многократно откъде идва и защо, и докога ще продължи това.
По резерва /въртящ се и студен/, ако правилно схващам, и там, нещата са много вероятностни, базирани на исторически и за определени периоди статистически натрупвания и модели. Та, в твоя пример, АКО сме имали 7500MW потребявани(5000 вътрешна консумация + 2500 експорт)+ мин.резерв от 1 GW още горещ, +500MW студен, стават 9000. Изключените ФЕЦ и ВетрЕЦ, грубо, още 2500 = 11500...
То хубаво всички да жулят на 100%, /ама никога няма да го бъде това/ и пак, някъде артисват едни 2200MW - тях горещ ли ги държим резерв, или какви? И няма как да се следят всички подробности от всекиго пък и няма нужда, нали все експерти работят в сферата. Няма да ме видиш в диспечерските зали. Казвам ти го за твое спокойствие. Спи спокойно. А че има кратуни, които още 20000 MW да им сложиш, ще бият тъпана и ще мрънкат, че били малко...
Блудният син

Мнениеот Lupus » 22.09.2014 19:19

Абе до колко са умни тия, дето бранят енергийната сигурност не знам, ама добре че все пак не пускат съвсем лудите до копчетата, че съвсем ще я закъсаме. :lol:
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Блудният син » 22.09.2014 23:22

Те луди последните години са взели законодателната власт в ръцете си. Т.е., ние сме на път пак да им я дадем. Така пораженията са много по-дълбоки и системни и без да пипат копчета. Най-лошото предстои, а ФЕЦ ще бъдат притискани, изключвани и т.н. още много пъти. Като най-трудно предвидим и лесен, поради раздробеност, бранш. Вие си скачайте, все тая.
След като Матеев така ми се нахвърли, вече изтръпнах и освободих съзнанието си да мисля и по други варианти:
1. Свръхкапацитетът би могъл да бъде предложен за продан на цена скрап+20% /примерно/ с условие да бъде поддържан годен и в изправност поне 5 год. През това време, ще се изяснят много тенденции и, в зависимост от тях, държавата /НЕК или който и да е там?/ може да ги откупи обратно при /примерно/ 3-5% капитализирана лихва към момента. Дотогава, тези пасиви няма да тежат на балансите.

Инвеститорът рискува, разбира се но, паралелно, растат цените на суровини, материали и др. и - големият зар може да го изведе и до над 8-10% възвръщаемост годишно. Хем /почти/ нищо не прави, не организира производство и т.н.

-Какво не е наред в последния вариант ли? Почти нищо. Ама толкова народ се е набутал в толкова по-големи батаци че, едва ли може да стане /много/ по-зле. Той батакът и така си е пълен.
А при гангрена се ампутира.
Блудният син

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии