В търсене на изход

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: В търсене на изход

Мнениеот fu4ko » 18.12.2013 19:41

Да,може да има ефект от това което казваш само,че и да дъвчем това тук файда нема.
fu4ko

Мнениеот Cin gibi » 18.12.2013 21:52

Работата е следната:

1.За начало, трябва да променим баланса между избраници и избиратели В СВОЯ посока. Тоест, към гласа и волята на избирателите. Не промяна в броя на дупетатите. Намаляването му означава още по-нисък реален достъп до субекта. Само с искане не става, доде се чувстват богом помазани. или ни угаждат, или си ходят. А там-който и от която и партия дойде. Тъкмо, и парламентът като цяло няма да се чувства свободен да си прави каквото му скимне, щото така се обръщат и правителства с 1000-2000 души.

2.Да се възползваме от променените съотношения.

И да не съм чул "Ама така не става". От години го предлагаме, някой да опита? никой. Всички бягат като дявол от тамян.
И има защо, защото се носи персонална отговорност. А точно липсата и и избикалянето и от всякакви тарикати ни докара на това дередже.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот Cin gibi » 18.12.2013 22:00

Имаq fu4ko: нали знаеш, "В Началото бе Словото". Тоест, обсъждаме, обединяваме се, изборите идат, прилагаме хватката. Само здрава юзда ще ги освести, всички са се изоглавили напълно.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот fu4ko » 18.12.2013 23:45

Дано......
fu4ko

Мнениеот Cin gibi » 20.12.2013 22:49

Това "дано", без нашето активно участие не струва пукната пара :(
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот Mateev » 21.12.2013 12:57

Държавата се нуждае от нов Левски - човек, който да жертва безкористно няколко години от живота си и да обикала по села и градове и да обединява хората един по един в името на някаква възвишена цел. А целта е ясна - всички съществуващи властимащи (от първия до последния) да бъдат натоварени в автобуси и да бъдат заключени на остров Белене поне за 20 години. След това нова конституция, нов изборен закон и нови млади и кадърни хора в управлението от тези, които избягаха от България през последните 20 години, и направиха чудеса в чужбина.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Cin gibi » 21.12.2013 15:30

Mateev написа:Държавата се нуждае от нов Левски - човек, който да жертва безкористно няколко години от живота си и да обикала по села и градове и да обединява хората един по един в името на някаква възвишена цел. А целта е ясна - всички съществуващи властимащи (от първия до последния) да бъдат натоварени в автобуси и да бъдат заключени на остров Белене поне за 20 години. След това нова конституция, нов изборен закон и нови млади и кадърни хора в управлението от тези, които избягаха от България през последните 20 години, и направиха чудеса в чужбина.

Не визирай мен, г-нн Матеев, аз напълно от користни подбуди действам. /"корист" = "полза"/ :wink: Обаче, трудно ще стане един да обикаля. Пък и защо да се разнасяме физически, щом имаме Интернет? Да дадем сериозен напън оттук, да поясняваме на хората че, щом с изпробваните средства не става, трябва да ги сменим с други, за начало. Днес, да Н-ти път, се убедих, че съществува заговор с/у гражданите. Особено, този заговор е внедрен в медиите. Заглушават се ефективните идеи и се пробутват постоянно утопии, провалени не веднъж, а стотици пъти. Чудя се, как не омръзна на народа да вярва в дядо Мраз, Снежанка, джуджета, елфи и т.н. в извънприказното си битие? Колко години трябва да минат, за да осъзнаем, че паразитите няма сами да направят нито нов, КАЧЕСТВЕН И ЕФЕКТИВЕН изборен кодекс, нито ще внедрят система за отзоваване, нито ще направят референдумите практика /редовна, като в Швейцария/, нито ще нарушат статуквото? Ами те са там на хранилка, баси. И ние всеки път да си ги избираме с идеята, че ИЗБОРИТЕ били проява на демокрацията !?!
Истинската демокрация е редовната и масова практика на отзоваване на провалили се или провалящи нас, избирателите, "представители".
Затова, нека ви приканя отново:
Моля, разгледайте нещата ето тук и да видим, как МАСОВО да ги приложим на предстоящите избори.
Защото, ако не се приложат наистина кардинални мерки, всички протести, скачания, викания, дори замяната на едни дупетати с други, на предсрочни или дори редовни избори, НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ СТРАНАТА НИ.
Нещо повече: сдори нормални и редни неща ще продължават да се случват изключително бавно, трудно, на огромна цена.
Особено, във време. Каквото става, ще става толкова бавно, че един /а, може и повече/ животи няма да стигнат, да заживеем като нормални човеци. Нека знаят, ЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ, АКО НЯМАТ ПОДОБНА ДЕКЛАРАЦИЯ.
И, също така, да я прилагаме с пълна сила.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот venkap » 21.12.2013 22:05

Mateev написа:Държавата се нуждае от нов Левски - човек, който да жертва безкористно няколко години от живота си и да обикала по села и градове и да обединява хората един по един в името на някаква възвишена цел.

Левски е химера, една красива приказка създадена първоначално от неговите сподвижници, в последствие от неговите съвременници и накрая безсрамно експлоатирана от различните управляващи, през различните периоди на управление. Не отричам безспорните му качества, но в никакъв случай не трябва сляпо да вярваме на всичко, което ни се внушава.
Не знам в историята на който и да е народ, да е имало личност, която би се справила сама с естествените негативи на човешкия характер на своите сънародници и е постигнала това за, което всички мечтаем.
За какво мечтаем? Ами, мечтаем за нормалност, за чистоплътност в човешките взаимоотношения. Мечтаем всички да спазваме правилата. За хора, които са в управлението в следствие своите професионални качества. Да уважаваме другия, независимо неговия статус в живота. Не уважението към другия и не зачитането на неговия живот, здраве и достойнство се връща винаги, като бумеранг.
Cin gibi написа:...Нещо повече: сдори нормални и редни неща ще продължават да се случват изключително бавно, трудно, на огромна цена.
Особено, във време. Каквото става, ще става толкова бавно, че един /а, може и повече/ животи няма да стигнат, да заживеем като нормални човеци.

Да нещата ще стават трудно, но причината е и в нас, защото самата нация се оказа недисциплинирана, лесно манипулирана и не на последно място не практична.
Нека не забравяме, че всичко постигнато от развития свят е следствие на много мъка, страдания и борба за по-справедлив живот.
Cin gibi написа: Нека знаят, ЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ, АКО НЯМАТ ПОДОБНА ДЕКЛАРАЦИЯ.
И, също така, да я прилагаме с пълна сила.

Абсолютна грешка според мен е да не се гласува, независимо от индивидуалния мотив. От началото на прехода в България бяха пуснати много манипулативни фрази, но две останаха трайно в съзнанието ми:
- "И тези и онези са маскари." или "Всички са маскари..."
- "Изборът да не гласуваш също е избор и воля." или "Изборът да не гласуваш също е избор..."
Да преотстъпиш на някой непознат да решава бъдещето ти, както и бъдещето на своите деца роднини и близки, за мен е неразбираемо...
venkap

Мнениеот Cin gibi » 22.12.2013 13:52

Видно, не внимаваш, Venkap.
Казах, АКО НЯМАТ ТАКАВА ДЕКЛАРАЦИЯ.
ТОГАВА НЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ. Да влизат във властта, ако могат.
А да ходиш да гласуваш, щото да не си бил гласувал било абсолюта грешка... Едностранно и небелансирано, според мен. Видя ли го, че е мошеник, не гласувам. Край, до тук. Няма "ама по-малко зло".
Злото си е зло, колеги.

ЗА себе си, съм решил: Няма повече с гласа си да легитимирам негодници. Ако досега и да съм го правил. Стига толкова. Ще гласувам САМО ИЗМЕЖДУ подали такива декларации. Които можеш, после, да ги притиснеш, ако злоупотребяват и/или и/ не си вършат работата. А, ако някой се бои, че предварителното сваляне на имунитета и приемането на нисък праг за отзоваване било само инструмент за НЕГОВОТО махане, явно,
1. Не е нито читав, нито свестен, нито чист и/или/ възнамерява да мърсува, да краде, да се възползва от ситуации на конфликт на интереси, закоито НИЕ да плащаме сметката. ЗАТОВА, тестът с този метод е железен: Никой от тези, комуто го предложих, не го прие, защото, не е на нужната морална висота.
А не може неморални да бъдат лидери, които да доведат до свястно битие.
2. Самото извеждане за обсъждане в медиите всячески се затиска, да сте чули някой да го е споменавал последните години /освен мен/? Ако започна да изброявам, все познати лица ще откриете, комуто съм разказал, когото съм поканил, и който се е направил на ударен. Защо ли? Ами, 'сите пърдят в едно гърне, как да си измъкнат сами килимчето изпод краката? Нито в една медия не се появи и знак, че идеята съществува. Защото, олигархията няма интерес. Вместо това, ни подхвърлят всякакви неработещи утопии, разделят ни /според вкусовете/, колкото да не застанем зад един действащ модел, с който да ги изринем.
ТОВА става. Ако и вашите протести, със своя резултат, не са ви още убедили, какво остава аз, скромният, вече избанен на два пъти и оттук, да успея? Вярно, че трезвата преценка особено липсва на българина.
Колко жалко, наистина. А уж бил "интелигентен".
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот fu4ko » 22.12.2013 15:51

Ами отиди и разкажи на медиите.Така повече хора ще разберът и ще има напредък.
fu4ko

Мнениеот venkap » 22.12.2013 17:10

Cin gibi написа:Видно, не внимаваш, Venkap.
Казах, АКО НЯМАТ ТАКАВА ДЕКЛАРАЦИЯ...

Идеята с такава декларация е една симпатична фантазия... До сега не бях останал с впечатлението, че си наивен човек, но винаги има изненади. Относно това дали някой е внимавал, то следващия цитат е красноречив...
venkap написа:...Абсолютна грешка според мен е да не се гласува, независимо от индивидуалния мотив...
venkap

Мнениеот lz1wvm » 22.12.2013 19:10

Cin gibi написа:Видно, не внимаваш, Venkap.
Казах, АКО НЯМАТ ТАКАВА ДЕКЛАРАЦИЯ.
ТОГАВА НЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ. Да влизат във властта, ако могат.
А да ходиш да гласуваш, щото да не си бил гласувал било абсолюта грешка... Едностранно и небелансирано, според мен. Видя ли го, че е мошеник, не гласувам. Край, до тук. Няма "ама по-малко зло".
Злото си е зло, колеги.

ЗА себе си, съм решил: Няма повече с гласа си да легитимирам негодници. Ако досега и да съм го правил. Стига толкова. Ще гласувам САМО ИЗМЕЖДУ подали такива декларации. Които можеш, после, да ги притиснеш, ако злоупотребяват и/или и/ не си вършат работата. А, ако някой се бои, че предварителното сваляне на имунитета и приемането на нисък праг за отзоваване било само инструмент за НЕГОВОТО махане, явно,
1. Не е нито читав, нито свестен, нито чист и/или/ възнамерява да мърсува, да краде, да се възползва от ситуации на конфликт на интереси, закоито НИЕ да плащаме сметката. ЗАТОВА, тестът с този метод е железен: Никой от тези, комуто го предложих, не го прие, защото, не е на нужната морална висота.
А не може неморални да бъдат лидери, които да доведат до свястно битие.
2. Самото извеждане за обсъждане в медиите всячески се затиска, да сте чули някой да го е споменавал последните години /освен мен/? Ако започна да изброявам, все познати лица ще откриете, комуто съм разказал, когото съм поканил, и който се е направил на ударен. Защо ли? Ами, 'сите пърдят в едно гърне, как да си измъкнат сами килимчето изпод краката? Нито в една медия не се появи и знак, че идеята съществува. Защото, олигархията няма интерес. Вместо това, ни подхвърлят всякакви неработещи утопии, разделят ни /според вкусовете/, колкото да не застанем зад един действащ модел, с който да ги изринем.
ТОВА става. Ако и вашите протести, със своя резултат, не са ви още убедили, какво остава аз, скромният, вече избанен на два пъти и оттук, да успея? Вярно, че трезвата преценка особено липсва на българина.
Колко жалко, наистина. А уж бил "интелигентен".

Искаш да кажеш,да гласувам за теб,или твоя партия...Добре,но знай че ако се издъниш,директно идвам и та хващам за гушмака.Може би последното мнение е най-вярно. :D
99%RX........1%TX
lz1wvm

Мнениеот fu4ko » 22.12.2013 19:27

Ще го хванеш ама друг път.Родната милиция ще го пази и няма пипане.
fu4ko

Мнениеот Инженер » 22.12.2013 19:40

Както venkap написа:"До сега не бях останал с впечатлението, че си наивен човек, но винаги има изненади."
И аз така мисля.Защото е много елементарна аритметиката на негласуващите - колкото повече не гласуват,толкова по-скъп става гласът на гласувалите.А партиите си имат твърди потдържници.Колкото и да ги мачкат и унижават техните водачи,те пак ще си ги боготворят и ще гласуват за тях.Ако никой от нас не гласува,това означава да съдействаме за запазване на статуквото.И да помогнем на сега управляващите да се бетонират още повече.
Друг е въпросът за кого - да вярваме ли на някой нов месия, или да се уповаваме на сладки приспивни приказки от старите. . .
Инженер

Мнениеот Cin gibi » 22.12.2013 23:38

Не схващате: Когато не получи гласове, кандидатът не бива избран. А Фучко хубаво казва да съм разкажел, само че, с такава стена са се оградили, по хиляда пъти ще завъртят я Андрей Райчев, я Минчо Христов, я Слави Трифонов /последния, и без другото, го въртят като пумпал/ но, на тази стратегия всячески се пречи да бъде спомената в ефир. Опитвам от 2009-та година, напразно.
Не пожелаха и дума да чуят.
Та, хубаво е да обяснявам ... ала е достъпен само Интернет. Което никак не е лошо, но, все пак, не е достатъчно. За "Аритметиката на негласуващите", обаче, скъпият инженер е в голяма грешка: Цели се филтър НА ВХОДА, преди изборите. Щото, след това да скачате...
-Нали уж бяхте умни? Нали скачахте? - Какво променихте, скъпи колеги? давате поредното потвърждение за дефиницията що е лудост: Правите едно и също, чакате различен резултат.
НЯМА ДА СТАНЕ.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии