от Mateev » 15.05.2009 22:13
Това също е решение, което е частен случай на моето предложение. Плюсовете са, че вече може да се изполват стандартни контролери. Основния минус обаче си остава - диодите ще греят. Съвременните силициеви диоди на теория би трябвало да имат около 0.7V пад на напрежение в права посока. Аз обаче останах разочарован, когато направих разширени тестове на конкретни модели диоди за нуждите на развързването на стринговете в соларните централи. По време на тестовете еднозначно установих, че масовите и евтини диоди имат пад на напрежение от порядъка на 1.2V при токове, близки до тези в техния проспект. И стигнах до извода, че и при диодите е същото, както е и при всяко едно друго изделие по света:
ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ПО СВЕТА ХВАЛЯТ ПРЕДИМСТВАТА НА СОБСТВЕНАТА СИ ПРОДУКЦИЯ И ПРЕМЪЛЧАВАТ НЕДОСТАТЪЦИТЕ !!!
Явно това е един основен недостатък на съвременното общество и на съвременния обществено-икономически строй. Но този извод моментално налага и другия контраизвод:
Ако искаш да разбереш предимствата на дадено изделие, прочети каталога. Ако обаче искаш да разбереш недостатъците на дадено изделие, ТРЯБВА ДА ГО ТЕСТВАШ !!!
И по време на тестовете ще научиш това, което се премълчава. Ще научиш ГОЛАТА ИСТИНА такава, кавато е !!! И за съжаление в повечето от случаите ще останеш ГОРЧИВО РАЗОЧАРОВАН !!!
Това, което съм написал по-горе, вече е станало моя ЖИТЕЙСКА ФИЛОСОФИЯ. Всичко трябва да се тества !!! Особенно когато ще купуваш повече от една бройка. И трябва да ви кажа, че тази житейска философия досега ме е предпазвала от много грешки. И продължава да ме предпазва. Освен това предпазва както мене, така и моите клиенти.